Opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Zou je graag Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) willen worden? Of ben je al Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar), samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) heeft als basisvoorwaarde een artsregistratie in het BIG-register. Hij heeft daarvoor een diploma Basisarts nodig. Daarvoor heeft hij een studie geneeskunde (WO) afgerond en al zijn co-schappen gelopen. 

Om daarna als JGZ arts 0-4 jaar aan de slag te kunnen gaan kan hij de introductiecursus JGZ 0-19 jaar gaan volgen. Ook is het mogelijk de 1e fase van de vierjarige maatschappij en gezondheidszorg opleiding. Deze 1e fase duurt ongeveer twee jaar en is bedoeld voor artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar met een aanstelling van minimaal 18 uur per week. Na de profielregistratie JGZ arts 0-19 jaar kan de afgestudeerde gaan werken als Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) of Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).  De GGD is de aanvrager van, in vele gevallen, een gesubsidieerde opleidingsplaats. Het is ook mogelijk verder te specialiseren tot arts maatschappij en gezondheid. In die functie krijg je een deelregistratie als bijvoorbeeld Verzekeringsarts