Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) wordt.

 

Wat is een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)?

De Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) verricht medische onderzoeken bij zuigelingen en peuters. Hij draagt zorg voor de bevordering van een gezonde ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar vanuit sociaal medisch perspectief. De nadruk ligt op preventie, signalering, vroegtijdige onderkenning van ontwikkelingsstoornissen en vroege opsporing van het ontstaan en verloop van ziektes (pathologie). De Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar), verder omschreven als JGZ arts 0-4 jaar, begeleidt en verwijst de kinderen en haar ouders. Hij geeft voorlichting en informeert en adviseert ouders met betrekking tot ouder- en kindzorg. De JGZ arts 0-4 jaar onderhoudt contacten met Medisch specialisten, Paramedici en andere zorgverleners. 

De JGZ arts 0-4 jaar houdt spreekuren, geeft voorlichting en signaleert, informeert en registreert de factoren dat voor de gezondheid van het kind van belang zijn. Hij onderzoekt en beoordeelt de ontwikkeling en groei van het jonge kind. De JGZ arts 0-4 jaar signaleert vroegtijdig problemen bij de kinderen. Toetsen, (door)verwijzen en bewaken van de voortgang van de resultaten behoren eveneens tot het takenpakket van de JGZ arts 0-4 jaar. Dat is nog niet alles. De JGZ arts 0-4 jaar neemt de totale medische zorg van de jongste kinderen op zich. Gehooronderzoek, vaccinaties en het overdragen van de zorg aan de schoolarts zijn voorbeelden van zorgtaken van de jeugdarts

Naast de zorgtaken met betrekking tot het kind kijkt de JGZ arts 0-4 jaar ook collectief. Hij registreert, verzamelt, verwerkt en interpreteert medische gegevens voor onderzoeken voor de verbetering van collectieve preventie. Hij draagt verbeteringen aan bij de stafarts JGZ en verzorgt themabijeenkomsten. De JGZ arts 0-4 jaar neemt deel aan interne en externe teambesprekingen en werkt met een geautomatiseerd cliëntsysteem (EKD).  Wil je werken als Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)?

Werk je al als Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Wijkverpleegkundige
 • Medische specialist
 • Huisarts
 • Kinderarts
 • Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2807 tot €4905

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Wat verdient een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)?

Het salaris van de JGZ arts 0-4 jaar zijn conform de CAO thuiszorg. De jeugdarts wordt ingeschaald in schaal FWG 60 of FWG 65. De schaal FWG 60 komt op €2807 tot €4167 bruto per maand. Voor schaal FWG 65 geldt een bruto startsalaris van €3256 per maand tot een eindsalaris van €4905 bruto per maand. 
Het verschilt per thuiszorginstelling in welke schaal de JGZ arts 0-4 jaar terechtkomt. De CAO kent verder een eindejaarsuitkering en eventueel een vergoeding voor kinderopvang. Veelal bestaat er ook een mogelijkheid de functie parttime in te vullen. 

Salarisschaal Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Er zijn geen vacatures Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Wat is de toekomst van Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)?

Er is veel vraag naar Jeugdgezondheidszorgartsen (0-4 jaar). Steeds meer ouders willen gespecialiseerde zorg voor hun jonge kind. Daardoor is er zeker werk te vinden voor de startende JGZ arts 0-4 jaar. Vaak heeft hij al een opleidingsplaats via de GGD gekregen en kan hij daar blijven werken. Er zijn daarnaast ook genoeg vacatures waar gevraagd wordt naar een JGZ arts 0-4 jaar of een consultatiebureauarts.  

De JGZ arts 0-4 jaar kan zich natuurlijk ook doorontwikkelen. Hij heeft na zijn basisartsenopleiding een registratie verkregen en een korte vervolgopleiding gedaan of een cursus gevolg om als JGZ arts 0-4 jaar aan de slag te kunnen. Hij kan er voor kiezen om zich verder te ontwikkelen als Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar) of Kinderarts. Eveneens kan de JGZ arts 0-4 jaar doorgroeien naar een functie als stafarts of regiomanager. Hiervoor dient de JGZ arts 0-4 jaar wel de juiste vervolgopleidingen afgerond te hebben op het gebied van management. 
De expertise die de Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) heeft opgebouwd wordt als zeer nuttig aangemerkt ter voorbereiding op de huisartsenopleiding. 

 

Baankans Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) worden: Opleidingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Wil je jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)? 

De Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) heeft als basisvoorwaarde een artsregistratie in het BIG-register. Hij heeft daarvoor een diploma Basisarts nodig. Daarvoor heeft hij een studie geneeskunde (WO) afgerond en al zijn co-schappen gelopen. 

Om daarna als JGZ arts 0-4 jaar aan de slag te kunnen gaan kan hij de introductiecursus JGZ 0-19 jaar gaan volgen. Ook is het mogelijk de 1e fase van de vierjarige maatschappij en gezondheidszorg opleiding. Deze 1e fase duurt ongeveer twee jaar en is bedoeld voor artsen werkzaam in de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar met een aanstelling van minimaal 18 uur per week. Na de profielregistratie JGZ arts 0-19 jaar kan de afgestudeerde gaan werken als Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) of Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar).  De GGD is de aanvrager van, in vele gevallen, een gesubsidieerde opleidingsplaats. Het is ook mogelijk verder te specialiseren tot arts maatschappij en gezondheid. In die functie krijg je een deelregistratie als bijvoorbeeld Verzekeringsarts

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Er zijn geen opleidingen Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Met wie werkt een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) samen? 

Binnen het team van de jeugdgezondheidszorg werkt de JGZ arts 0-4 jaar nauw samen met onder andere stafartsen, wijkverpleegkundigen en assistenten. De JGZ arts 0-4 jaar werkt meestal in een consultatiebureau of een gezondheidscentrum. Vele medische disciplines komen daar samen. Daarom komt de JGZ arts 0-4 jaar verschillende Medische specialisten tegen op de werkvloer. Zo zal hij ook contact hebben met de Huisarts om de zorg van het jonge kind optimaal te garanderen. Het is belangrijk voor de JGZ arts 0-4 jaar dat hij goed contact houdt met de verschillende artsen zodat het kind de beste aangepaste zorg krijgt. 

De JGZ arts 0-4 jaar rapporteert binnen het jeugdgezondheidszorgteam aan de stafarts. 


 • Wijkverpleegkundige
 • Medische specialist
 • Huisarts
 • Kinderarts
 • Jeugdgezondheidszorgarts (4-19 jaar)
Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)


Organisaties waar een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) meestal werkt.

Waar werkt een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)?

De Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) werkt voornamelijk bij een thuiszorgorganisatie. Die thuiszorgorganisatie is vaak al gefuseerd met een GGD. Die gefuseerde organisatie kent verschillende zorgvormen zoals kraamzorg, (gespecialiseerde) verzorging, advies, instructie en voorlichting, hulp bij het huishouden, uitleen van hulp- en verpleegmiddelen en jeugdgezondheidszorg. 
De JGZ arts 0-4 jaar werkt binnen een of meerdere consultatiebureauteams en is medisch verantwoordelijk. Op het consultatiebureau krijgen ouders voorlichting en deskundig advies over de verzorging en opvoeding van hun kind op het gebied van onder meer voeding, slapen, huilen, veiligheid en ontwikkeling. In veel gemeent wordt gewerkt vanuit een centrum voor jeugd en gezin, waarin diverse disciplines samenkomen.  

 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Waar kun je het beste werken als Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)? Hieronder vind je de best door de Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar).

Competenties, Skills en Vaardigheden Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar).

Welke competenties heeft een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) nodig?

Een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) nodig? 

Het is belangrijk voor een JGZ arts 0-4 jaar dat hij geheel zelfstandig kan werken. Hij handelt op basis van zijn eigen medische beroepsverantwoordelijkheid. De JGZ arts 0-4 jaar is sociaal en communicatief vaardig, vanwege de omgang met kinderen, ouders en wijkverpleegkundigen. De JGZ arts 0-4 jaar is klantvriendelijk en representatief. Hij kan naast uitstekend zelfstandig werken ook in een team goed samenwerken. De JGZ arts 0-4 jaar is flexibel en regelmatig beschikbaar. Hij volgt de ontwikkelingen op zijn vakgebied en hij houdt zijn vakkennis op peil. 

De Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) is een zorgmens. Dat betekent dat hij net als vele collega's in de zorg goed kan luisteren en betrokken is bij zijn patiënten. Hij is erg behulpzaam en kan zich goed inleven in zijn patiënten. De JGZ arts 0-4 jaar is een sociaal en praktisch ingesteld persoon (Gever). 

De JGZ arts 0-4 jaar kan uitstekend luisteren en is erg geduldig. Doordat hij met erg jonge kinderen werkt moet hij ook aardig en geduldig zijn. De JGZ arts 0-4 jaar is neutrall ingesteld en is goed in het oplossen van conflicten. Hij is flexibel en zorgt voor een goed sfeer in het contact met kinderen en ouders (Bemiddelaar). 

Bekijk de persoonstypen voor Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) iets voor je?

Zou je graag Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jeugdgezondheidszorgarts (0-4 jaar)

Lucy Smit

De functiebenaming jeugdgezondheidszorgarts is verouderd. De correcte naam is jeugdarts. Graag uw aanpassing hiervan.

van der Wiel

Lucy,heeft gelijk,ondanks dat de benaming verouderd is,wordt er ook door de jeugdgezondheidszorg nog regelmatig gesproken en geschreven over jeugdgezondheidsarts.M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar