Opleidingen Karate trainer

Zou je graag Karate trainer willen worden? Of ben je al Karate trainer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Karate trainer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Karate trainer

Er zijn geen opleidingen Karate trainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Karate trainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Karate trainer

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Karate trainer

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Hoe word je een Karate trainer? 

 

De karatetrainer kan in principe les geven in karate als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de karatetrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j karatetrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de karatetrainer, hoe hoger het niveau van de karatetrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de karatetrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de karatetrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de karatetrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De karatetrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.