Karate trainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Karate trainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep karate trainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je karate trainer wordt.

 

Wat is een Karate trainer?

 

Als karatetrainer train je een of meerdere groepen in karate. De karatetrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de karatetrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de karatetrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De karatetrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de karatetrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

De karatetrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de karatetrainer  ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat dekaratetrainer het niveau weet te verbeteren.Wil je werken als Karate trainer?

Werk je al als Karate trainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Karate trainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Karate trainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Karate trainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Karate trainer
  • Sport trainer
  • Club voorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Karate trainer

Wat verdient een Karate trainer?

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de karatetrainer  het werk parttime doet naast een andere baan. Als de   karatetrainerhet werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de  karatetrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de   karatetrainer. Als de   karatetrainer al jaren lesgeeft in karate  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere   karatetrainers. Dan zal de karatetrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Karate trainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Karate trainer

Er zijn geen vacatures Karate trainer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Karate trainer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Karate trainer in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Karate trainer

Wat is de toekomst van Karate trainer?

 

Voor de karatetrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van karatetrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de karatetrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de karatetrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de karatetrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De karatetrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

 

Baankans Karate trainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Karate trainer worden: Opleidingen tot Karate trainer

Wil je Karate trainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Karate trainer.

Hoe word je een Karate trainer? 

 

De karatetrainer kan in principe les geven in karate als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de karatetrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j karatetrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de karatetrainer, hoe hoger het niveau van de karatetrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de karatetrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de karatetrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de karatetrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De karatetrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Karate trainer

Er zijn geen opleidingen Karate trainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Karate trainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Karate trainer

Als je Karate trainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Karate trainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Karate trainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Karate trainer?

Competenties en Vaardigheden Karate trainer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Karate trainer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Karate trainer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Karate trainer

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Karate trainer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Karate trainer. Als Karate trainer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Karate trainer:


zie volledige beschrijving persoonstype Karate trainer

Vakkennis voor een Karate trainer

Het is voor een Karate trainer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Karate trainer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Karate trainer


Werkervaring Karate trainer

Het is voor een startend Karate trainer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Karate trainer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Karate trainer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Karate trainer

Met wie werkt een Karate trainer samen? 

 

De karatetrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere karatetrainers. Zeker als de karatetrainer werkzaam bij een karateclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de karatetrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de karatetrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De karatetrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


  • Karate trainer
  • Sport trainer
  • Club voorzitter
Karate trainer


Organisaties waar een Karate trainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Karate trainer meestal werkt.

Waar werkt een Karate trainer?

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de karatetrainer werkzaam is. Als de karatetrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor karateteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de karatetrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Karate trainer

Waar kun je het beste werken als Karate trainer? Hieronder vind je de best door de Karate trainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Karate trainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Karate trainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Karate trainer.

Welke competenties heeft een Karate trainer nodig?

Een Karate trainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Karate trainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Karate trainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Karate trainer nodig? 

 

Als karatetrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De karatetrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor karatetrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de karatetrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de karatetrainer een goede waarnemer is. De karatetrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de karatetrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Bekijk de persoonstypen voor Karate trainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Karate trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Karate trainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Karate trainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Karate trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Karate trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Karate trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Karate trainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Karate trainer iets voor je?

Zou je graag Karate trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Karate trainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Karate trainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar