Kassier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kassier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kassier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kassier wordt.

 

Wat is een Kassier?

Een Kassier is iemand die binnen een stichting, commissie of vereniging de financiën beheert. Ook houdt de Kassier toezicht op de bewaring en registratie van de contante geldmiddelen en waardedocumenten. Hij geeft opdrachten aan Subkassiers en Voorraadbeheerders.

De Kassier houdt bij of er winst gemaakt wordt en zorgt ervoor dat het geld op de goede plekken terecht komt. Ook maakt hij vaak een begroting voor een bepaalde periode en maakt hij verslagen over de financiën aan het eind van de periodes. Hij presenteert bijvoorbeeld een jaarverslag of een jaarrekening. Bovendien voert de Kassier transacties uit.

De Kassier is meestal onderdeel van het dagelijks bestuur van een bedrijf, samen met de secretaris en de voorzitter. Wil je werken als Kassier?

Werk je al als Kassier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kassier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kassier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kassier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Voorzitter
 • Secretaris
 • Directeur
 • Financieel-administratief medewerker
 • Banken
 • Subkassiers
 • Voorraadbeheerders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kassier

Wat verdient een Kassier?

Een Kassier kan rekenen op zo’n €2500,- tot €6500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder andere af van zijn genoten opleiding, zijn ervaring en zijn leeftijd.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden doorgaans onder andere 25 vakantiedagen, vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Kassier

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kassier

Er zijn geen vacatures Kassier aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Kassier in werkt.

Meer weten over de sector waar een Kassier in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kassier

Wat is de toekomst van Kassier?

Om een baan als Kassier te krijgen, moet een lange weg worden afgelegd. Je moet ambitie hebben, een financiële opleiding hebben gevolgd en veel werkervaring in de financiële wereld hebben. Ook moet een Kassier zich steeds weer laten bijscholen en een groot netwerk opbouwen.

Als je eenmaal Kassier bent, zijn er weinig hogere posities. Wellicht kan een Kassier bij steeds grotere organisaties terecht of eventueel Directeur worden van een bedrijf. 

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Kassier worden: Opleidingen tot Kassier

Wil je Kassier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kassier.

Hoe word je een Kassier? 

Om Kassier te worden, moet je een economische opleiding volgen op HBO- of WO-niveau. Voorbeelden zijn Accountancy en Economie. Vaak kan een net afgestudeerde niet meteen Kassier worden, maar moet hij eerst ervaring opdoen in andere financiële functies.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kassier

Er zijn geen opleidingen Kassier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kassier in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Kassier

Als je Kassier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kassier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kassier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kassier?

Competenties en Vaardigheden Kassier

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kassier nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kassier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kassier

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Kassier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kassier. Als Kassier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kassier:


zie volledige beschrijving persoonstype Kassier

Vakkennis voor een Kassier

Het is voor een Kassier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kassier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kassier


Werkervaring Kassier

Het is voor een startend Kassier die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kassier is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Treasurer .

Iets anders leren?

Is Kassier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kassier

Met wie werkt een Kassier samen? 

Een Kassier hoort samen met de Voorzitter en de Secretaris bij het dagelijks bestuur van een organisatie. Zij overleggen en maken afspraken om het bedrijf gezond te houden. Ook legt hij verantwoording af aan de Voorzitter, de Secretaris en de Directeur.

Ook komt de Kassier in contact met financiële experts en mensen die helpen de financiën te regelen en te administreren, zoals banken en Financieel-administratief medewerkers.

Tevens werkt een Kassier samen met Subkassiers en Voorraadbeheerders. Hij geeft hen opdrachten en begeleidt hen.


 • Voorzitter
 • Secretaris
 • Directeur
 • Financieel-administratief medewerker
 • Banken
 • Subkassiers
 • Voorraadbeheerders
Kassier


Organisaties waar een Kassier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kassier meestal werkt.

Waar werkt een Kassier?

Een Kassier kan werken bij een bedrijf in de profitsector, maar ook bij een organisatie die bij de non-profitsector hoort. Een Kassier kan werken bij alle denkbare bedrijven die naar winst streven, maar ook bij een vereniging, commissie of stichting in de non-profitsector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Kassier

Waar kun je het beste werken als Kassier? Hieronder vind je de best door de Kassier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kassier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kassier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kassier.

Welke competenties heeft een Kassier nodig?

Een Kassier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kassier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kassier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kassier nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Kassier zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Kassier werkt hard, is gedreven en werkt doelgericht en efficiënt (Succesvolle Werker).

Ook is het belangrijk dat de Kassier een goed inzicht heeft in de financiën en het overzicht kan houden. Hij is intellectueel en analytisch (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kassier


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kassier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kassier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kassier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kassier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kassier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kassier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kassier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kassier iets voor je?

Zou je graag Kassier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kassier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kassier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar