Opleidingen of training Klinisch Psycholoog Groningen

Zoek je een opleiding Klinisch Psycholoog in Groningen? Wij hebben op dit moment 1 opleidingen, trainingen en cursussen Klinisch Psycholoog die in de regio Groningen gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Groningen en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Klinisch Psycholoog Groningen

Zou je graag Klinisch Psycholoog willen worden? Of ben je al Klinisch Psycholoog en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Klinisch Psycholoog in Groningen, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


De 1 beste opleidingen voor een Klinisch Psycholoog in Groningen:

Taalstandaard

Taalstandaard | regio Groningen

Uitgebreid De meeste kinderen leren op een gegeven moment als vanzelf spreken en met taal omgaan. Sommige kinderen zijn er wat later mee of leren op een andere dan de gebruikelijke manier het taalsysteem. Bij velen van hen komt dat …

  • Onderwerp opleiding Klinisch Psycholoog
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 265,00
  • Duur 8 uren
per pagina

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Klinisch Psycholoog

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Klinisch Psycholoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Hoe word je een Klinisch Psycholoog? 

Om Klinisch Psycholoog te worden, moet zo’n tien jaar gestudeerd worden. Eerst moet de driejarige WO-bachelor Psychologie worden gedaan, gevolgd door een één- of tweejarige Master. Daarna moet een tweejarige opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog worden gedaan en vervolgens moet de Psycholoog zich nog vier jaar specialiseren tot Klinisch Psycholoog. Bij de vierjarige specialistenopleiding kan gekozen worden voor de richting Volwassenen & Ouderen of voor de richting Kinderen & Jeugd. Eerstgenoemde richting kan bij zo’n zes regionale instellingen gevolgd worden. Laatstgenoemde richting is een landelijke opleiding.

Psychologen dienen zich ook na de verplichte opleiding te blijven ontwikkelen. Hij of zij moet zich verdiepen in de laatste ontwikkelingen en deze toepassen in de praktijk.

Let op: er worden maar weinig mensen toegelaten tot de specialistenopleiding. Er is meer vraag dan aanbod. 


Filter