Kozijnenmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kozijnenmaker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kozijnenmaker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kozijnenmaker wordt.

 

Wat is een Kozijnenmaker?

Een kozijnenmaker produceert kozijnen. Hij of zij werkt voornamelijk met hout en kunststof. De kozijnenmaker weet hoe een kozijn (met de hand) vervaardigd wordt, en weet hoe de machines werken waarmee (delen van) kozijnen tegenwoordig op veel plekken vervaardigd worden (een pennenmachine bijvoorbeeld). Hij of zij doet vervolgens alles wat nodig is om van de aangeleverde materialen kozijnen te maken.Wil je werken als Kozijnenmaker?

Werk je al als Kozijnenmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kozijnenmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kozijnenmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kozijnenmaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Glaszetter
  • Schilder
  • Kozijnenmaker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1450 tot €1750

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kozijnenmaker

Wat verdient een Kozijnenmaker?

Weinig vacatures voor dit beroep geven een duidelijke salarisindicatie. Sommigen geven de indicatie max. 1750 euro per maand, en veel meer dan dat zal een kozijnenmaker vaak ook niet verdienen.

Salarisschaal Kozijnenmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kozijnenmaker

Er zijn geen vacatures Kozijnenmaker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Kozijnenmaker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Kozijnenmaker in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kozijnenmaker

Wat zijn de baankansen voor een Kozijnenmaker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de kozijnenmaker is momenteel redelijk. Er zijn vacatures, voor leerlingen en voor ervaren kozijnenmakers. De doorgroeimogelijkheden zijn daarentegen niet bijzonder goed. Andere beroepen die met hout en/of kunststof te maken hebben behoren hiertoe, of het beginnen van een eigen bedrijf, maar daar houden de mogelijkheden ook wel weer mee op.

De actuele kans op werk voor een Kozijnenmaker

De kans op werk voor het beroep Kozijnenmaker is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Kozijnenmaker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Kozijnenmaker worden: Opleidingen tot Kozijnenmaker

Wil je Kozijnenmaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kozijnenmaker.

Hoe word je een Kozijnenmaker? 

Voor het beroep van kozijnenmaker is bovenop een middelbare schooldiploma (LBO of hoger) geen opleiding nodig. Soms wordt van de kozijnenmaker wel een rijbewijs verlangd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kozijnenmaker

Er zijn geen opleidingen Kozijnenmaker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kozijnenmaker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Kozijnenmaker

Als je Kozijnenmaker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kozijnenmaker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kozijnenmaker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kozijnenmaker?

Competenties en Vaardigheden Kozijnenmaker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kozijnenmaker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kozijnenmaker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kozijnenmaker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Kozijnenmaker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kozijnenmaker. Als Kozijnenmaker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Kozijnenmaker

Het is voor een Kozijnenmaker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kozijnenmaker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kozijnenmaker


Werkervaring Kozijnenmaker

Het is voor een startend Kozijnenmaker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kozijnenmaker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Timmerman, Constructiebankwerker, Glaszetter .

Iets anders leren?

Is Kozijnenmaker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kozijnenmaker

Met wie werkt een Kozijnenmaker samen? 

De kozijnenmaker heeft geen in het bijzonder te vermelden netwerk. Andere kozijnenmakers, mogelijk glassnijders/glaszetters, schilders en dergelijke behoren tot de mogelijkheden, maar voor hetzelfde geld komen deze ook gewoon niet in contact met de kozijnenmaker.


  • Glaszetter
  • Schilder
  • Kozijnenmaker
Kozijnenmaker


Organisaties waar een Kozijnenmaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kozijnenmaker meestal werkt.

Waar werkt een Kozijnenmaker?

De kozijnenmaker werkt voor een bedrijf dat kozijnen produceert.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Kozijnenmaker

Waar kun je het beste werken als Kozijnenmaker? Hieronder vind je de best door de Kozijnenmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kozijnenmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kozijnenmaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kozijnenmaker.

Welke competenties heeft een Kozijnenmaker nodig?

Een Kozijnenmaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kozijnenmaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kozijnenmaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kozijnenmaker nodig? 

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing.

Bekijk de persoonstypen voor KozijnenmakerInterview met een Kozijnenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kozijnenmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kozijnenmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kozijnenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kozijnenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kozijnenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kozijnenmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kozijnenmaker iets voor je?

Zou je graag Kozijnenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kozijnenmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kozijnenmaker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar