Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten? Lees de functieomschrijving.

Als Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten inspecteer en test je producten aan de hand van gestelde eisen en standaarden. Als daar niet aan wordt voldaan ben jij degene die producten af kan keuren.

Op het gebied van landbouwproducten, bedrijven van landbouw en alle bijkomende wet- en regelgeving evenals branche-eisen dien je dus als Kwaliteitscontroleur landbouwproducten veel te weten. Je bekijkt onder andere handboeken en gegevens van bedrijven waar je langs gaat om uit te vinden waar inspecties en tests kunnen worden uitgevoerd.

De tests en inspecties voer je meestal zelf uit, evenals de administratie en registratie die daarbij hoort. Wanneer je problemen ontdekt ben jij degene die de toezichthouder hierop aanspreekt.  Je kunt uiteindelijk adviezen geven voor verbeteringen of de landbouwwerkzaamheden stopzetten.

Wil je werken als Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten?

Werk je al als Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Laboratoriummedewerker
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Wat verdient een Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten?

Wat een Kwaliteitscontroleur landbouwproducten gaat verdient hangt af van de taken die hij vervult en het daarvoor benodigde opleidingsniveau. Maar ook ervaring en leeftijd spelen een rol.

Uiteindelijk zul je een gemiddeld salaris verdienen van tussen de €1700 en de €3000 per maand.

Salarisschaal Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Hoe goed is de toekomst voor de Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten? 

Het is niet eenvoudig om specifiek als Kwaliteitscontroleur richting landbouw aan de slag te gaan. Er zijn wel vacatures voor algemeen de functie van kwaliteitscontroleur te vinden, maar of je ook in de passende sector snel iets vindt is moeilijk te zeggen. Daarbij zijn veel functies voor algemeen kwaliteitscontroleur ook op MBO niveau en veel minder op HBO of WO.

Wanneer je werkzaam bent op HBO of WO niveau binnen het laboratorium kun je nog groeien tot analist of leidinggevende binnen het laboratorium.

Baankans Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten worden: Opleidingen tot Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Hoe word je een Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten? 

De benodigde kennis en het gevraagde niveau hangen samen met je precieze taken in de functie van Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten. Voor het uitvoeren van de metingen en controles is een opleiding op MBO niveau in de richting van kwaliteitscontrole, waarbij je specialiseert in de richting landbouwproducten, voldoende.

Wanneer je op laboratoriumniveau aan de slag gaat heb je een HBO of WO opleiding nodig in de richting van de betreffende kwaliteitscontroles.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Meer opleidingen Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Weet je nog niet of je Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Met wie werkt een Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten samen? 

Wanneer je als Kwaliteitscontroleur Landbouw daadwerkelijk ergens op een landbouwbedrijf tests en controles uitvoert heb je vooral contacten met de medewerkers van dat bedrijf en het management of de eigenaar waaraan je uiteindelijk de adviezen doorgeeft. Eventueel wordt je hierin ondersteund door bevindingen van laboratoriummedewerkers.

Als je in je functie vooral in het laboratorium werkt heb je meer te maken met de medewerkers daar en minder met het bedrijf waarvoor de controles worden uitgevoerd.

Je zal sowieso verantwoording afleggen aan een leidinggevende.


  • Laboratoriummedewerker
  • Leidinggevende
Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten


Organisaties waar een Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten werkzaam is

Waar werkt een Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten meestal? 

De bedrijven waar je de checks uitvoert vallen onder de profit sector. Echter het daadwerkelijke controleren van kwaliteit wat de Kwaliteitscontroleur doet voor bijvoorbeel Consumentenbond of TNO is voor veiligheid van voedsel en milieu en dus niet gebaseerd op het maken van winst in geldelijke zin.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Waar kun je het beste werken als Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten? Hieronder vindt je de best door de Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten:

Welke competenties heeft een een Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten nodig? 

Als Kwaliteitscontroleur landbouwproducten moet je vooral eerlijk en betrouwbaar werk afleveren ten behoeve van het gecontroleerde bedrijf. Jouw bevindingen hebben mogelijk verstrekkende gevolgen. De tests en controles die je uitvoert dien je daarom ook ordelijk te doen en te documenteren (Perfectionist).

Je zult steeds wat je ziet moeten toetsen aan de hand van wat wel en niet goed of toelaatbaar is en moet dus objectief zijn en goed kunnen analyseren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten iets voor je?

Zou je graag Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kwaliteitscontroleur Landbouwproducten

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar