Opleidingen Leraar Informatica

Zou je graag Leraar Informatica willen worden? Of ben je al Leraar Informatica en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Leraar Informatica, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar Informatica

Er zijn geen opleidingen Leraar Informatica aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar Informatica in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Informatica

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Leraar Informatica

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Hoe word je een Leraar Informatica? 

De meeste docenten Informatica/ICT hebben een 1e of 2e graads opleiding HBO ICT / Informatica gevolgd (tegenwoordig Bachelor of Education in ICT). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster ICT / Informatica te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding). Wanneer er een gebrek heerst aan voldoende instromend personeel dan kan een directie overwegen iemand op basis van ervaring aan te nemen. De kandidaat moet dan wel aantoonbare vakkennis en/of onderwijskwaliteiten bezitten.

Met een 1e graads bevoegdheid mag je aan alle klassen lesgeven en verdien je meer dan wanneer je een 2e graads bevoegdheid hebt. Een 2e graads docent mag alleen aan de jaargangen 1 t/m 3 lesgeven met uitzondering van VMBO waarbij men wel alle jaren mag onderwijzen.