Opleidingen Leraar Nederlands

Zou je graag Leraar Nederlands willen worden? Of ben je al Leraar Nederlands en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Leraar Nederlands, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De meeste Docenten Nederlands hebben een 1e of 2e graads HBO Opleiding Nederlandse Taal gevolgd (tegenwoordig  Bachelor/Master of Education in Dutch Language). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Nederlands te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding). Wanneer er een gebrek heerst aan voldoende instromend personeel dan kan een directie overwegen iemand op basis van ervaring aan te nemen. De kandidaat moet dan wel aantoonbare taalkundige kennis en/of onderwijskwaliteiten bezitten.

Met een 1e graads bevoegdheid mag je aan alle klassen lesgeven en verdien je meer dan wanneer je een 2e graads bevoegdheid hebt. Een 2e graads docent mag alleen aan de jaargangen 1 t/m 3 lesgeven met uitzondering van VMBO waarbij men wel alle jaren mag onderwijzen.

De 1 beste opleidingen voor een Leraar Nederlands:

Zakelijk training Nederlands op maat – individueel traject

Zakelijk Nederlands|Gewonemensentaal|Nederlands | Open inschrijving |€ 1385.00 | Max. deelnemers: 1 | Totale lesduur: 12

Hebt u een cursus op maat nodig voor u of een van uw medewerkers? Een cursus die rekening houdt met jouw agenda, verwachtingen en behoeftes? Kies dan voor privélessen Nederlands bij TTC. Voordelen van een cursus Nederlands op maat van Talen Training centrum:  1.     Praktisch georganiseerd en afgestemd op uw behoeftes.2.     Specialistisch taalgebruik relevant voor …