Opleidingen Leraar Wiskunde

Zou je graag Leraar Wiskunde willen worden? Of ben je al Leraar Wiskunde en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Leraar Wiskunde, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


De 1 beste opleidingen voor een Leraar Wiskunde:

Opleiding Coordinator wetenschap & techniek

Opleiding Coordinator wetenschap & techniek

Coördinator W&T sinds 2020 verplicht: heeft jouw school dit op orde? Vanaf 2020 is het verplicht voor basisscholen om les te geven in wetenschap en techniek. Het merendeel kiest hierbij voor de bekende kapstok van de 21e-eeuwse vaardigheden. Sommige scholen …

  • Onderwerp opleiding Leraar Wiskunde
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 1.999,00
  • Duur 5 dagen
per pagina

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Wiskunde

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Leraar Wiskunde

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Hoe word je een Leraar Wiskunde? 

De meeste Docenten Wiskunde hebben een 1e of 2e graads opleiding HBO Wiskunde gevolgd (tegenwoordig Bachelor/Master of Education in Mathematics). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Wiskunde te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding). Wanneer er een gebrek heerst aan voldoende instromend personeel dan kan een directie overwegen iemand op basis van ervaring aan te nemen. De kandidaat moet dan wel aantoonbare vakkennis en/of onderwijskwaliteiten bezitten.

Met een 1e graads bevoegdheid mag je aan alle klassen lesgeven en verdien je meer dan wanneer je een 2e graads bevoegdheid hebt. Een 2e graads docent mag alleen aan de jaargangen 1 t/m 3 lesgeven met uitzondering van VMBO waarbij men wel alle jaren mag onderwijzen.


Filter