Locatiedirecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Locatiedirecteur? Lees de functieomschrijving.

Een Locatiedirecteur werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs waar het onderwijs georganiseerd is in sectoren (VMBO, basisvorming, Tweede Fase). Deze zijn als geheel of in delen verspreid over verschillende locaties. Een Locatiedirecteur heeft dan ook de gedeelde verantwoordelijkheid voor een hele of de volledige verantwoordelijkheid voor een deel van de sector.

De Locatiedirecteur coördineert de invulling en uitvoering van het locatiebeleid, draagt bij aan de ontwikkeling van onderwijsbeleid op het gebied van zijn sector(en) en het centrale beleid van de instelling en geeft leiding aan zijn locatie. Meer specifiek behoren tot zijn taken onder andere: het stimuleren van (bij)scholing voor docenten, het ontwikkelen van beleidsvoorstellen, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, het adviseren van de directie op allerhande beleidsterreinen (p&o, communicatie), het bewaken van de identiteit van de locatie (cultureel) en het behartigen van locatiebelangen op instellingsniveau.

De ruimte die een Locatiedirecteur heeft voor individuele invulling van functie en locatiebeleid varieert. Dit bepaalt in combinatie met de mate waarin de Locatiedirecteur bijdraagt aan de ontwikkeling van instellingsbeleid  het niveau van zijn functie. Hij maakt samen met andere Locatiedirecteuren en de centrale directie deel uit van het centraal managementteam van de instelling.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Locatiedirecteur?

Werk je al als Locatiedirecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Locatiedirecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Locatiedirecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Locatiedirecteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Leraar
 • Directeur
 • Locatiedirecteur
 • Teamleide
 • Directeur Categoraal Onderwijs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3084 tot €4817

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Locatiedirecteur

Wat verdient een Locatiedirecteur?

Een Locatiedirecteur wordt ingeschaald in schaal 12, wat hem bruto tussen de €3084 en €4817 per maand oplevert. Verder zijn in het onderwijs gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing, evenals uitgebreide (bij)scholingsmogelijkheden. Ook worden er diverse toelagen uitgekeerd, zoals een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.

 

Scholen vullen af en toe zelf een functie in, waardoor de term locatiedirecteur ook opgaat voor de functie van 'lid centrale directie' van een brede school. Deze zit in schaal 14.

Salarisschaal Locatiedirecteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Locatiedirecteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Locatiedirecteur

Hoe goed is de toekomst voor de Locatiedirecteur? 

De Locatiedirecteur is naar alle waarschijnlijkheid als docent het onderwijs binnengekomen. Voor deze functie bestaat nog altijd een tekort, al neemt het aantal vacatures af. In 2009 was er sprake van een overschot aan directiefuncties in het onderwijs.

Doorgroeimogelijkheden zijn er op leidinggevend gebied naar Locatiedirecteur in een hogere schaal (met uitbreiding van ruimte voor eigen beleid), sectordirecteur/locatiedirecteur (verantwoordelijkheid voor een hele sector), of hoger de managementladder op, naar de centrale directie.

Baankans Locatiedirecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Locatiedirecteur worden: Opleidingen tot Locatiedirecteur

Hoe word je een Locatiedirecteur? 

In een enkel geval is een HBO opleiding voldoende, maar meestal wordt er academisch werk- en denkniveau gevraagd. Daarnaast is (leidinggevende) ervaring in het onderwijs noodzakelijk.

Een Locatiedirecteur heeft dus meestal een academische opleiding gevolgd en daarna een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Locatiedirecteur

HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn
Hoe worden veranderingen toegepast binnen een sterk bewegende Welzijnsorganisatie? Dit is nodig om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Daarvoor dienen echter de medewerkers voorbereid te …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn (privé-les)
Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om deze …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn (met coaching)
Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om deze …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn
Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om deze …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn
Algemeen Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om …
Meer opleidingen Locatiedirecteur

Weet je nog niet of je Locatiedirecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Locatiedirecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Locatiedirecteur

Met wie werkt een Locatiedirecteur samen? 

De Locatiedirecteur krijgt als lid van het centraal managementteam te maken met de centrale directie en andere locatiedirecteuren. Op zijn locatie geeft hij leiding aan docenten, teamleiders en onderwijsondersteunend personeel. Incidenteel heeft hij contact met leerlingen en ouders.


 • Leraar
 • Directeur
 • Locatiedirecteur
 • Teamleide
 • Directeur Categoraal Onderwijs
Locatiedirecteur


Organisaties waar een Locatiedirecteur werkzaam is

Waar werkt een Locatiedirecteur meestal? 

De Locatiedirecteur werkt in het voortgezet onderwijs. Onderwijs valt onder de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Locatiedirecteur

Waar kun je het beste werken als Locatiedirecteur? Hieronder vindt je de best door de Locatiedirecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Locatiedirecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Locatiedirecteur:

Welke competenties heeft een een Locatiedirecteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Locatiedirecteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Locatiedirecteur nodig? 

De Locatiedirecteur kan goed met mensen overweg. Hij heeft een natuurlijke hang naar motiveren en stimuleren en weet mensen aan zich te binden. Hij is overtuigend, een voorbeeld voor anderen, werkt doelgericht en heeft ideëen over zijn vakgebied (Succesvolle werker). Ook is hij idealistisch en streeft hij naar vooruitgang. Hij is kritisch en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij werkt gestructureerd en georganiseerd en stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Locatiedirecteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Locatiedirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Locatiedirecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Locatiedirecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Locatiedirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Locatiedirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Locatiedirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Locatiedirecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Locatiedirecteur iets voor je?

Zou je graag Locatiedirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Locatiedirecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Locatiedirecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar