Medewerker Grootboek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Grootboek? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Grootboek zorgt ervoor dat alle rekeningen in het grootboek goed worden verwerkt. Dit grootboek bestaat uit een overzicht van alle wijzingen in een bepaalde periode van alle grootboekrekeningen. Dit zijn balans- of resultatenrekeningen. Rekeningen betreffende het gebouw, de inventaris en de bank horen bijvoorbeeld bij de balansrekeningen; rekeningen betreffende salarissen, inkopen en verkopen horen bijvoorbeeld bij de resultatenrekeningen.

Van elke rekening worden de inkomsten en uitgaven automatisch verwerkt in het grootboek. Het gaat om zaken als de omzet, verliezen, opbrengsten, het eigen vermogen, activa en passiva. Op deze manier krijgt men inzicht in de financiële situatie van het bedrijf. Een Medewerker Grootboek controleert balansposten en tussenrekeningen, ondersteunt bij het samenstellen van diverse rekeningen, voert BTW-aangiften uit en levert periodieke rapportages.

Tevens stuurt de Medewerker Grootboek andere medewerkers aan die zich bezig houden met de financiële administratie. De collega’s kunnen bij de Medewerker Grootboek terecht bij vragen en problemen.

Wil je werken als Medewerker Grootboek?

Werk je al als Medewerker Grootboek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Grootboek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Grootboek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Grootboek in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Financieel Administratief Medewerker
  • Hoofd Financiële Administratie
  • Controller

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Grootboek

Wat verdient een Medewerker Grootboek?

Een beginnend Medewerker Grootboek kan rekenen op zo’n € 1700,- bruto per maand. Dit bedrag stijgt naar mate hij ouder wordt en meer ervaring op doet. Zijn salaris kan dan oplopen tot zo’n € 3000,- bruto per maand.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar men werkt, maar meestal gelden secundaire arbeidsvoorwaarden als 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en een reiskostenvergoeding. Bij veel bedrijven zijn er ook opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Medewerker Grootboek

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Grootboek

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Grootboek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Grootboek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Grootboek vacatures

Financieel Medewerker Grootboek
Dag1
Dag1 van je nieuwe functieAls Financieel Medewerker Grootboek bij onze opdrachtgever ben jij dé verantwoordelijke voor het grootboek. Door jouw eerder opgedane ervaring houd jij gemakkelijk het overzicht op …
Financieel medewerker grootboek administratie Hoofdkantoor
Vermaat Groep B.V.
Hey cijferkoning(in) Bijt jij jezelf vast in de wereld van grootboek administratie? In deze dynamische en uitdagende functie bij Vermaat kun je los Je komt te werken in een enthousiast …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Grootboek

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Grootboek? 

Of een Medewerker Grootboek snel aan een baan komt, hangt onder andere af van de economische situatie. Meestal kan een Medewerker Grootboek uiteindelijk wel aan een baan komen. Wel geldt dat hoe slechter de economie is, hoe minder groot de kans is op een hoge functie.

Een Medewerker Grootboek begint meestal als Financieel Administratief Medewerker. Hij doet zo ervaring op met de boekhouding binnen een bedrijf. Ook kan hij beginnen als assistent van de Medewerker Grootboek. Een Medewerker Grootboek kan doorgroeien naar Hoofd Financiële Administratie, Assistent Controller of Controller.

Baankans Medewerker Grootboek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Grootboek worden: Opleidingen tot Medewerker Grootboek

Hoe word je een Medewerker Grootboek? 

Om Medewerker Grootboek te worden, wordt gevraagd om een financieel administratieve opleiding op MBO of HBO niveau, zoals HEAO BE (Hoger Economisch en Administratief Onderwijs BedrijfsEconomie) of SPD (StaatsPraktijk Diploma Boekhouden). Je leert hoe je een administratie opzet en onderhoudt, hoe je gegevens analyseert en hoe je die op een juiste manier rapporteert. SPD is overigens erg praktijkgericht en je kunt je eigen tijd indelen.

Meestal is relevante werkervaring een pré.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Grootboek

Financieel administratief medewerker Noord-Holland
In Noord-Holland (Regio Haarlem, Velsen, Beverwijk, Castricum, Alkmaar, Zaandam, Purmerend, Volendam, Amsterdam Noord) verzorgt Ed van Hoolwerff-Boekhoudcursussen de opleiding Financieel administratief medewerker. De cursus Financieel administratief medewerker is een praktische, …
(specialisatie) Financieel Administratief Medewerker
De functie Financieel Administratief Medewerker Heb jij graag contact met mensen, maar werk je nog liever met cijfers? En maak jij graag alles kloppend? Dan is onze opleiding Financieel Administratief …
Administratief Medewerker (in Noord-Holland)
Inhoud 1. Boekhouden Kennis van eenvoudig boekhouden: de balans, het grootboek, het journaal, de kolommenbalans, dagboeken. 2. Basiskennis Excel Praktische vaardigheden staan centraal. In deze module worden onder meer de …
Praktijkopleiding Bedrijfsadministratie
Werken in een administratieve omgeving betekent afwisselend werk. Tijdens deze praktijkopleiding komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de balans, het grootboek, btw, ordenen van administratie en subadministraties. Deze praktijkopleiding is …
Praktijkopleiding Bedrijfsadministratie (privé-les)
Werken in een administratieve omgeving betekent afwisselend werk. Tijdens deze praktijkopleiding komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de balans, het grootboek, btw, ordenen van administratie en subadministraties. Deze praktijkopleiding is …
Meer opleidingen Medewerker Grootboek

Weet je nog niet of je Medewerker Grootboek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Grootboek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Grootboek

Met wie werkt een Medewerker Grootboek samen? 

Een Medewerker Grootboek komt veel in aanraking met Financieel Administratief Medewerkers. Ze plegen overleg en wisselen informatie over de boekingen en dergelijke uit. Een Medewerker Grootboek legt tevens verantwoording af aan het Hoofd Financiële Administratie of de Controller. Ze bespreken diverse verschillen en bijzonderheden betreffende de grootboekrekeningen. 


  • Financieel Administratief Medewerker
  • Hoofd Financiële Administratie
  • Controller
Medewerker Grootboek


Organisaties waar een Medewerker Grootboek werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Grootboek meestal? 

Een Medewerker Grootboek kan bij diverse bedrijven in verschillende branches aan de slag. Meestal zijn het grote MKB-bedrijven, waar minstens vijf administratief medewerkers werkzaam zijn. Vaak zijn het bedrijven die gebruik maken van onder andere tussenrekeningen, grootboekrekeningen en memoriaalboekingen. 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Grootboek

Waar kun je het beste werken als Medewerker Grootboek? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Grootboek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Grootboek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Grootboek:

Welke competenties heeft een een Medewerker Grootboek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Grootboek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Grootboek nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Medewerker Grootboek zijn succesvolle werker en waarnemer.

Een Medewerker Grootboek werkt efficiënt en doelgericht. Dit maakt hem een succesvolle werker. Tevens is hij analytisch en inzichtelijk. Dit maakt hem een waarnemer.

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Grootboek


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Grootboek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Grootboek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Grootboek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Grootboek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Grootboek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Grootboek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Grootboek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Grootboek iets voor je?

Zou je graag Medewerker Grootboek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Grootboek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar