Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker informatie, voorlichting en advies (niveau a). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker informatie, voorlichting en advies (niveau a) wordt.

Wat is een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)?

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) werkt in de jeugdzorg. Een jongere, een groep jongeren en ouders kunnen bij hem terecht voor informatie en advies, passend bij hun hulpvraag. In een gesprek met de jongere of ouder wordt de hulpvraag duidelijk. Voordat informatie en advies wordt gegeven aan een groep, wordt er eerst onderzoek gedaan naar de behoeftes van de groep, zodat het best bijpassende programma uitgevoerd kan worden. Dit onderzoek wordt begeleid door een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies. 

Hij geeft informatie en advies om problemen in een vroeg stadium te signaleren en op te lossen, zodat grotere problemen voorkomen kunnen worden. Voor dit werk kan eventueel ook een intermediair ingezet worden, die hierin ondersteund wordt door een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies.

Naast het uitvoeren van bepaald preventie- of voorlichtingsprogramma's, worden er ook preventie- of voorlichtingsprogramma's of trainingen gemaakt. Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies wordt ook ingezet om mee te denken met het uit te voeren beleid op het gebied van preventie. Van de preventie-,voorlichtings- en trainingsprogramma's wordt een dossier gemaakt, zodat duidelijk is welke programma's beschikbaar zijn. De Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies zorgt ervoor dat dit programmabestand up to date is, weet welke programma's gebruikt worden door andere instanties en leent, als er vraag naar is, programma's uit. 

Wil je werken als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)?

Werk je al als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Intermediair
 • Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)
 • Ouders
 • Jongeren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2241 tot €3347

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Wat verdient een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)?

Het startsalaris van een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) is €2241 bruto per maand en kan oplopen tot €3347 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Wat is de toekomst van Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)?

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) kan via bijscholing doorgroeien naar andere functies. Het lijkt er op dat niet zo veel vraag is naar dit werk.

Baankans Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) worden: Opleidingen tot Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Wil je medewerker informatie, voorlichting en advies (niveau a) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)? 

Voor de functie van Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) wordt een afgeronde HBO opleiding gevraagd, zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Meer opleidingen Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Weet je nog niet of je Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Met wie werkt een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) samen? 

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) werkt onder een leidinggevende van de afdeling. Zijn werk kan eventueel overgenomen worden door een intermediair. Aan de intermediair geeft hij aanwijzingen om het werk uit te voeren. Hiernaast kan hij andere Medewerkers Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A/B) adviseren. Voor ouders en jeugdigen zoekt hij geschikte informatie of programma's gezocht, zodat het probleem snel opgelost kan worden.


 • Leidinggevende
 • Intermediair
 • Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau B)
 • Ouders
 • Jongeren
Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)


Organisaties waar een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)?

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies werkt binnen een jeugdzorginstelling, zoals Bureau Jeugdzorg.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Waar kun je het beste werken als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)? Hieronder vind je de best door de Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A).

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A).

Welke competenties heeft een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) nodig?

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) nodig? 

Een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A )is vriendelijk, geduldig en empathisch in de relatie met jongeren en ouders, zodat een bijpassende voorlichting of training gegeven kan worden.  Deze eigenschappen zijn nodig om een goede werkrelatie met de jongeren of ouders aan te gaan (Bemiddelaar).

Eigenschappen als analytisch denkvermogen, objectiviteit en gevoeligheidzijn nodig bij het uitvoeren van een programma (Waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) iets voor je?

Zou je graag Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Informatie, Voorlichting en Advies (Niveau A)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar