Metaalkundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Metaalkundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep metaalkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je metaalkundige wordt.

 

Wat is een Metaalkundige?

De Metaalkundige richt zich op de toepassingen van en het onderzoek naar metalen. De Metaalkundige houdt zich bezig met de metaalkunde. Metaalkunde is deel van de werktuigbouwkunde en zich richt op de studie van metalen en hun toepassingen. De metaalkunde omvat de metallurgie, metallografie (structuurbeschrijving), gieterijkunde, lastechniek, vermoeiing (fatigue), plastische vormgeving en corrosieleer. De metaalkunde wordt onder meer toegepast bij algemene constructies, in de vliegtuigbouw, elektrotechniek, civiele bouwkunde en in de automobiel- en scheepsbouw.

Het werk van de Metaalkundige bestaat vooral uit het doen van onderzoek. De Metaalkundige is een specialist op het bied van metalen en de eigenschappen van metalen. Kennis over deze metaaleigenschappen is erg belangrijk, bijvoorbeeld om te weten tegen welke temperaturen metalen bestand zijn. Naast het onderzoek houdt de Metaalkundige zich ook bezig met vormgevingstechnieken en productieproblemen.

De Metaalkundige moet veel kennis hebben van de verschillende metalen en hun eigenschappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kennis van gietijzer, aluminium, koper, zink en magnesium. Ook moet de Metaalkundige verschillende metingen en proeven op metalen kunnen verrichten. Zo moet de Metaalkundige de hardheid, buigzaamheid en temperatuur kunnen meten. De Metaalkundige weet ook welke metalen het beste voor welke toepassingen gebruikt kunnen worden. Ook kunnen sommige Metaalkundigen hoogwaardige metalen producten en installaties ontwerpen en produceren. Ook het onderhouden van deze producten en installaties valt dan onder de werkzaamheden van de Metaalkundige.Wil je werken als Metaalkundige?

Werk je al als Metaalkundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Metaalkundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Metaalkundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Metaalkundige in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2250 tot €3100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Metaalkundige

Wat verdient een Metaalkundige?

De Metaalkundige heeft vaak een startsalaris van €2250,- en dit salaris kan naarmate meer ervaring wordt opgedaan, oplopen tot ongeveer €3100,-. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Metaalkundige werkzaam is.

Salarisschaal Metaalkundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Metaalkundige

Er zijn geen vacatures Metaalkundige aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Metaalkundige in werkt.

Meer weten over de sector waar een Metaalkundige in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Metaalkundige

Wat is de toekomst van Metaalkundige?

Omdat de mogelijkheden voor de Metaalkundige breed zijn, is er voldoende arbeidsperspectief. De Metaalkundige kan in alle fabrieken en industrieën aan de slag waar met metalen en de toepassingen ervan gewerkt wordt.

Doorgroeimogelijkheden zijn er ook voor de Metaalkundige. Denk hierbij bijvoorbeeld een het volgen van een extra opleiding of de mogelijkheid om een meer leidinggevende functie te krijgen.

Baankans Metaalkundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Metaalkundige worden: Opleidingen tot Metaalkundige

Wil je metaalkundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Metaalkundige? 

Op diverse opleidingsniveaus zijn opleidingen die de Metaalkundige kan volgen. Op MBO niveau is er de opleiding Metaalkunde (niveau 4). Binnen deze BOL-opleiding wordt veel stage gelopen. Op HBO niveau is er bijvoorbeeld de post-HBO opleiding Metaalkunde. Deze opleiding kan als aanvulling op de opleiding HBO werktuigbouwkunde of HBO Elektrotechniek gevolgd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Metaalkundige

Er zijn geen opleidingen Metaalkundige aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Metaalkundige in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Netwerk Metaalkundige

Met wie werkt een Metaalkundige samen? 

De Metaalkundige werkt samen met de andere medewerkers in een fabriek of industrie waar met metalen gewerkt wordt.


Metaalkundige


Organisaties waar een Metaalkundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Metaalkundige meestal werkt.

Waar werkt een Metaalkundige?

De Metaalkundige kan aan de slag bij bedrijven die zich bezighouden met metalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan machinefabrieken, hoogovens en constructiebedrijven. De Metaalkundige kan ook gaan werken in de chemische industrie of in de ruimtevaartindustrie. De organisaties waar de Metaalkundige kan werken, zijn breed omdat de toepassing van metalen ook breed is. In alle fabrieken en industrieën waar met metalen gewerkt wordt, zijn mogelijkheden voor de Metaalkundige.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Metaalkundige

Waar kun je het beste werken als Metaalkundige? Hieronder vind je de best door de Metaalkundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Metaalkundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Metaalkundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Metaalkundige.

Welke competenties heeft een Metaalkundige nodig?

Een Metaalkundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Metaalkundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Metaalkundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Metaalkundige nodig? 

De Metaalkundige moet energiek, zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). De Metaalkundige moet een goede kennis hebben van de metalen en hun eigenschappen. Ook moet de Metaalkundige beschikken over goede onderzoeksvaardigheden en analytisch en inzichtelijk ingesteld zijn (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Metaalkundige


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Metaalkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Metaalkundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Metaalkundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Metaalkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Metaalkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Metaalkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Metaalkundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Metaalkundige iets voor je?

Zou je graag Metaalkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Metaalkundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Metaalkundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar