Mimespeler Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mimespeler? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep mimespeler. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je mimespeler wordt.

Wat is een Mimespeler?

De Mimespeler houdt zich bezig met de theatervorm pantomime, kortweg vaak gewoon mime genoemd. Het woord pantomime is afkomstig uit het Grieks. Pan komt van pantos en betekent alles, mimos betekent imitator of acteur. Mime is een theatervorm waarbij de Mimespeler een situatie of verhaal uitbeeldt met enkel zijn lichaam. De Mimespeler gebruikt hierbij zijn handen, mimiek en lichaamstaal. Sommige Mimespelers maken daarnaast gebruik van geluidseffecten of achtergrondmuziek. Deze theatervorm is hiermee enkel visueel en daarmee voor veel mensen te begrijpen.

De bron van het spelen en het maken van theater is voor de Mimespeler de taal van het lichaam, het fysieke. De voorstellingen van de Mimespeler ontstaan vaak op de vloer en hierin staat de eigenheid van de Mimespeler centraal. De Mimespeler draagt ook bij aan het proces van het ontstaan van de voorstelling en is vaak ook de initiator en daarmee verantwoordelijk voor het eindresultaat.

De Mimespeler moet eigenzinnig zijn en beschikken over een sterk fysiek en ruimtelijk bewustzijn. De Mimespeler gebruikt zijn lichaam als instrument en moet zijn lichaam daarom goed kennen om de taal van het lichaam te kunnen gebruiken. Voor de Mimespeler zijn beweging, beeld en ruimte belangrijke betekenisdragers tijdens de voorstelling. Elke Mimespeler heeft zijn eigen visie op mime en daarmee ontstaan unieke voorstellingen.

Wil je werken als Mimespeler?

Werk je al als Mimespeler en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mimespeler worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Mimespeler, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Mimespeler in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mimespeler

Wat verdient een Mimespeler?

Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden van de Mimespeler zijn sterk afhankelijk van de werkplek van de Mimespeler. Voor een Mimespeler die doceert kan dit heel anders zijn dan voor een Mimespeler die in het theater voorstellingen geeft. Het is daarom lastig om een indicatie te geven van het salaris van de Mimespeler.

Salarisschaal Mimespeler

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Mimespeler

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mimespeler

Wat is de toekomst van Mimespeler?

Mime is een theatervorm en in deze sector zijn niet veel banen. De Mimespeler kan zich vaak het beste proberen aan te sluiten bij een theatergezelschap en zo proberen zo groot mogelijk te worden als professioneel Mimespeler. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld of het gebied van film, televisie, als docent of binnen een scholingsprogramma in het bedrijfsleven. Deze functies liggen soms iets verder van de daadwerkelijke theatervorm mime af, maar zijn er wel sterk mee verbonden.

Baankans Mimespeler

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Mimespeler worden: Opleidingen tot Mimespeler

Wil je mimespeler worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Mimespeler? 

De Mimespeler houdt zich bezig met de theatervorm mime. Een theateropleiding is daarom ook het meest geschikt voor de Mimespeler. Er zijn specifieke opleidingen mime die de Mimespeler alles leren over pantomime. In deze opleiding worden de studenten gestimuleerd hun eigen visie op mime te ontwikkelen. Hierdoor blijven de voorstellingen vernieuwend en eigenzinnig. De opleiding mime duurt vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Mimespeler

Meer opleidingen Mimespeler

Weet je nog niet of je Mimespeler wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Mimespeler of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Mimespeler

Met wie werkt een Mimespeler samen? 

Omdat de Mimespeler zich bezighoudt met de theatervorm mime, bestaat het netwerk van de Mimespeler ook voornamelijk uit anderen die zich met theater bezighouden en in het theater werken. Als de Mimespeler samen met een theatergezelschap optreedt, bestaat het netwerk van de Mimespeler vaak ook uit andere Mimespelers en acteurs.


Mimespeler


Organisaties waar een Mimespeler werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Mimespeler meestal werkt.

Waar werkt een Mimespeler?

De Mimespeler geeft theatervoorstellingen waarin de Mimespeler met zijn lichaam een verhaal of situatie uitbeeldt. De Mimespeler kan een eigen voorstelling creëren en deze opvoeren of zich aansluiten bij een theatergroep om zo samen met anderen voorstellingen te geven. Ook kan de Mimespeler soms aan de slag bij televisie of film, als docent of binnen een scholingsprogramma in het bedrijfsleven.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Mimespeler

Waar kun je het beste werken als Mimespeler? Hieronder vind je de best door de Mimespeler beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mimespeler.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mimespeler:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Mimespeler.

Welke competenties heeft een Mimespeler nodig?

Een Mimespeler heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Mimespeler

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Mimespeler passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Mimespeler nodig? 

De Mimespeler moet analytisch sterk zijn en een goed inzicht hebben in zijn eigen lichaam. De Mimespeler gebruikt zijn lichaam als instrument om een verhaal of situatie uit te beelden en moet daarom beschikken over een sterk fysiek en ruimtelijk bewustzijn (Waarnemer). Ook moet de Mimespeler streven naar perfectie en zijn eigenheid en lichaamstaal continu willen perfectioneren. Ook moet de Mimespeler gedisciplineerd en eerlijk zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Mimespeler


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Mimespeler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mimespeler

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mimespeler

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mimespeler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mimespeler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mimespeler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mimespeler. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mimespeler iets voor je?

Zou je graag Mimespeler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mimespeler bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mimespeler

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar