Modelmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Modelmaker? Lees de functieomschrijving.

De Modelmaker houdt zich bezig met  het vervaardigen van allerlei soorten modellen, vormen en prototypes. De Modelmaker werkt hierbij voornamelijk met de materialen hout, metaal en kunststof. Daarnaast kan de Modelmaker zich ook toeleggen op het vervaardigen van pas- en controlemallen en matrijzen of soms zelfs maquettes.

De Modelmaker is betrokken bij vrijwel ieder product dat door de industrie wordt voorgebracht. Het gaat hierbij niet alleen om gietmodellen, maar ook om studie-, test-, zich- en schaalmodellen, prototypes, proefseries en complete maquettes. Opdrachtgevers van de Modelmaker zijn bijvoorbeeld ijzergieterijen, kunststof verwerkende bedrijven en non-ferrogieterijen. Ook industriële vormgevers en allerlei producerende bedrijven variërend van artikelen voor consumenten tot onderdelen van productiemiddelen behoren tot de opdrachtgevers van de Modelmaker.

De Modelmaker heeft een afwisselend en uitdagend vak. De Modelmaker moet van een tekening een driedimensionaal model maken. Als er geen tekening is, moet de Modelmaker aan de hand van aanwijzingen een model maken. Enerzijds valt het vak van de Modelmaker onder de oude ambachten, anderzijds krijgt de Modelmaker steeds meer te maken met de technologie. Het vak van de Modelmaker kan opgesplitst worden in Modelmaker hout/kunststof en Modelmaker metaal, afhankelijk van de materialen waar de Modelmaker mee werkt.

Wil je werken als Modelmaker?

Werk je al als Modelmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Modelmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Modelmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Modelmaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Modelmaker

Wat verdient een Modelmaker?

Het startsalaris van de Modelmaker ligt rond de 1700 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan, kan dit salaris oplopen tot een maximum van ongeveer 2400 euro. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de opdrachtgever van de Modelmaker.

Salarisschaal Modelmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Modelmaker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Modelmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Modelmaker? 

Er zijn voldoende vacatures te vinden voor de functie van Modelmaker. Ook voor de Modelmaker hout/kunststof en de Modelmaker metaal zijn vacatures te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er door bijvoorbeeld een verdiepende opleiding te volgen of een naar een functie met meer verantwoordelijkheid door te stromen.

Baankans Modelmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Modelmaker worden: Opleidingen tot Modelmaker

Hoe word je een Modelmaker? 

Om aan de slag te kunnen als Modelmaker, moet de Modelmaker solliciteren bij een als leerbedrijf erkende modelmakerij. Hier werkt de Modelmaker dan vier dagen in de week en gaat gemiddeld één dag in de week naar school. Onder en deels buiten werktijd werkt de Modelmaker dan toe naar het branchediploma Modelmaker. De opleiding duurt twee tot drie jaar. Ook binnen de opleiding zijn er de stromingen Modelmaker hout/kunststof en Modelmaker metaal.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Modelmaker

Meer opleidingen Modelmaker

Weet je nog niet of je Modelmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Modelmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Modelmaker

Met wie werkt een Modelmaker samen? 

De Modelmaker werkt soms samen met andere Modelmakers. Daarnaast werkt de Modelmaker in opdracht van een opdrachtgever. De opdrachtgever levert doorgaans de tekeningen of aanwijzingen voor de modellen aan.


Modelmaker


Organisaties waar een Modelmaker werkzaam is

Waar werkt een Modelmaker meestal? 

Tot de opdrachtgevers van de Modelmaker behoren bijvoorbeeld ijzergieterijen, kunststof verwerkende bedrijven en non-ferrogieterijen. Ook industriële vormgevers en allerlei producerende bedrijven variërend van artikelen voor consumenten tot onderdelen van productiemiddelen kunnen opdrachtgevers van de Modelmaker zijn. De Modelmaker is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Modelmaker

Waar kun je het beste werken als Modelmaker? Hieronder vindt je de best door de Modelmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Modelmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Modelmaker:

Welke competenties heeft een een Modelmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Modelmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Modelmaker nodig? 

De Modelmaker moet tekeningen kunnen lezen om aan de hand hiervan de modellen te kunnen maken. Als er geen tekeningen beschikbaar zijn, moet de Modelmaker de modellen aan de hand van aanwijzingen vervaardigen. Hiervoor moet de Modelmaker een goed inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Ook moet de Modelmaker resultaatgericht kunnen werken en zelfverzekerd te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Modelmaker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Modelmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Modelmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Modelmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Modelmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Modelmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Modelmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Modelmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Modelmaker iets voor je?

Zou je graag Modelmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Modelmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Modelmaker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar