Museumdirecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Museumdirecteur? Lees de functieomschrijving.

De Museumdirecteur is het hoofd van een museum. De Museumdirecteur geeft leiding, neemt beslissingen en is verantwoordelijk voor de gang van zaken. De Museumdirecteur moet vaak verantwoording afleggen aan een bestuur. Het bestuur beslist wat er gaat gebeuren en welke weg het museum inslaat. De Museumdirecteur moet zorgen dat alles in het museum goed loopt en de ingeslagen weg gevolgd wordt.

 

Museum

Een museum is een instelling waar getuigenissen van mensen en hun omgeving tentoongesteld worden. Een museum is niet gericht op het maken van winst, maar heeft als doel kunstwerken te beschermen en op de juiste manier aan het publiek tentoon te stellen. Een museum verzamelt, bewaart en verzorgt de stukken. Er wordt gekeken welke stukken tentoongesteld worden en op welke manier dit gedaan wordt. Een museum is altijd voor publiek toegankelijk.

 

Taken

De taken van de Museumdirecteur kunnen zeer uiteenlopend en afwisselend zijn. Het takenpakket van de Museumdirecteur wordt ook sterk bepaald door de grootte van het museum. Een groot museum heeft vaak ook veel andere medewerkers die bijvoorbeeld de financiën en marketing regelen. Bij een kleiner museum is de Museumdirecteur vaak verantwoordelijk voor deze taken. Een belangrijke taak van elke Museumdirecteur is het aansturen van de museummedewerkers.

Wil je werken als Museumdirecteur?

Werk je al als Museumdirecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Museumdirecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Museumdirecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Museumdirecteur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Museummedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Museumdirecteur

Wat verdient een Museumdirecteur?

Het salaris van de Museumdirecteur is sterk afhankelijk van de grootte van het museum en het takenpakket van de Museumdirecteur. Het is daarom lastig om hier een goede inschatting van te geven.

Salarisschaal Museumdirecteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Museumdirecteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Museumdirecteur

Hoe goed is de toekomst voor de Museumdirecteur? 

Er zijn verschillende musea. Toch is er weinig vraag naar Museumdirecteuren. Vaak wordt iemand als Museumdirecteur aangesteld die al langer in de culturele sector werkzaam is.

Baankans Museumdirecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Museumdirecteur worden: Opleidingen tot Museumdirecteur

Hoe word je een Museumdirecteur? 

Er is geen specifieke opleiding voor de functie van de Museumdirecteur. De Museumdirecteur moet over leidinggevende kwaliteiten beschikken en weten wat er bij het runnen van een organisatie komt kijken. Daarnaast is het van groot belang dat de Museumdirecteur affiniteit heeft met kunst en cultuur. Een kunstopleiding ligt daarom ook voor de hand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opleiding Kunstgeschiedenis.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Museumdirecteur

Bedrijfskunde met Management Thuisstudie
Manager worden? Ga voor de opleiding Bedrijfskunde met Management op HBO-niveauGeneralisten zijn in het bedrijfsleven gewild. Moderne managers die vanuit diverse invalshoeken leiding kunnen geven aan een bedrijf. Ben je …
Meer opleidingen Museumdirecteur

Weet je nog niet of je Museumdirecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Museumdirecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Museumdirecteur

Met wie werkt een Museumdirecteur samen? 

De Museumdirecteur moet verantwoording afleggen aan het bestuur en heeft voor hen ook een informeren en adviserende rol. De Museumdirecteur stuurt daarnaast ook de museummedewerkers aan.


  • Museummedewerker
Museumdirecteur


Organisaties waar een Museumdirecteur werkzaam is

Waar werkt een Museumdirecteur meestal? 

De Museumdirecteur werkt voor een museum. Dit is een non-profit organisatie. Het doel is om kunstwerken aan het publiek tentoon te stellen en niet om winst te maken.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Museumdirecteur

Waar kun je het beste werken als Museumdirecteur? Hieronder vindt je de best door de Museumdirecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Museumdirecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Museumdirecteur:

Welke competenties heeft een een Museumdirecteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Museumdirecteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Museumdirecteur nodig? 

De Museumdirecteur moet leiding kunnen geven en de museummedewerkers kunnen sturen (Baas). De Museumdirecteur moet naar de wensen van het bestuur luisteren en hen kunnen adviseren en informeren over de gang van zaken in het museum. De Museumdirecteur moet meedenken over de kunstwerken die getoond worden en hoe deze het beste aan het publiek tentoongesteld kunnen worden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Museumdirecteur


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Museumdirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Museumdirecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Museumdirecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Museumdirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Museumdirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Museumdirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Museumdirecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Museumdirecteur iets voor je?

Zou je graag Museumdirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Museumdirecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Museumdirecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar