Natuursteenbewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Natuursteenbewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep natuursteenbewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je natuursteenbewerker wordt.

 

Wat is een Natuursteenbewerker?

 

Een Natuursteenbewerker is iemand die natuursteen, zoals marmer en graniet, bewerkt. Natuursteen vinden we in interieurs (tegels, vloeren, wanden, aanrechtbladen, trappen, vensterbanken), maar ook aan de buitenkant van kantoren en huizen (gevels). Ook kan een Natuursteenbewerker grafstenen maken.

De Natuursteenbewerker maakt grafstenen, vensterbanken enzovoort door natuursteen op maat te zagen of te hakken en het te lijmen, polijsten en eventueel te beletteren. Hij voert soms ook restauratiewerkzaamheden uit bij bedrijven of particulieren.

Tegenwoordig wordt bij het bewerken van natuursteen veel gewerkt met machines. De Natuursteenbewerker kan deze machines goed bedienen, zodat het steen precies op maat wordt afgezaagd, wordt gepolijst en eventueel wordt beletterd.

Wil je werken als Natuursteenbewerker?

Werk je al als Natuursteenbewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Natuursteenbewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Natuursteenbewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Natuursteenbewerker in één oogopslag

Netwerk:

  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2850

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Natuursteenbewerker

Wat verdient een Natuursteenbewerker?

Een Natuursteenbewerker kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2850,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder meer af van de leeftijd en ervaring van de Natuursteenbewerker.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld het recht om op een veilige werkomgeving, een reiskostenvergoeding en een vergoeding van de werkgever bij een bedrijfsongeval.

Salarisschaal Natuursteenbewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Natuursteenbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Natuursteenbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Natuursteenbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Natuursteenbewerker vacatures

Natuursteenbewerker
Uitzendbureau.nl
Wil jij een fijne werkplek als natuursteenbewerker dan bieden wij jou deze kans. Als natuursteenbewerker maak je vanaf tekening met diverse machines, ook CNC-gestuurde machines, maatwerk voor de klant. De …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Natuursteenbewerker

Wat is de toekomst van Natuursteenbewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Natuursteenbewerker is redelijk. Er zijn heel veel dingen die een Natuursteenbewerker kan maken, dus hij kan voor veel verschillende klussen gevraagd worden. Afhankelijk van de precieze opleiding beheerst hij veel technieken (zoals polijsten en zagen) voor het bewerken van natuursteen, dus hij kan ook voor één specifieke techniek gevraagd worden door een Natuursteenbedrijf.

Een Natuursteenbewerker kan zich specialiseren in een bepaalde bewerktechniek of een bepaald soort natuursteen. Ook kan hij bij goed functioneren lastigere opdrachten krijgen, leiding gaan geven over een team of een eigen bedrijf beginnen.

Baankans Natuursteenbewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Natuursteenbewerker worden: Opleidingen tot Natuursteenbewerker

Wil je natuursteenbewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Natuursteenbewerker? 

Er bestaan verschillende MBO-opleidingen om Natuursteenbewerker te worden. Voorbeelden zijn Basisberoepsopleiding Natuursteen Bewerken en Kaderfunctionaris Natuursteenbedrijf. De meeste tijd wordt besteed aan het uitvoeren van praktijkopdrachten. Vaak krijgt de leerling één dag per week theorieles.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Natuursteenbewerker

Er zijn geen opleidingen Natuursteenbewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Natuursteenbewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Netwerk Natuursteenbewerker

Met wie werkt een Natuursteenbewerker samen? 

Een Natuursteenbewerker werkt vaak zelfstandig, maar soms ook met collega’s aan een klus. Hij krijgt leiding van een leidinggevende. Van hem (of de opdrachtgever) krijgt hij de opdracht en bij hem kan hij terecht bij vragen en problemen. Ook heeft een Natuursteenbewerker contact met de klanten, zoals particulieren of bedrijven. De klant geeft zijn wensen aan en keurt een ontwerp. Een Natuursteenbewerker moet steeds in contact blijven staan met de klant om afspraken te maken en het werk eventueel tussendoor te tonen. 


  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Klanten
Natuursteenbewerker


Organisaties waar een Natuursteenbewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Natuursteenbewerker meestal werkt.

Waar werkt een Natuursteenbewerker?

Een Natuursteenbewerker werkt bij een Natuursteenbedrijf. Hij is werkzaam in een werkplaats (steenhouwerij) of op een bouwlocatie of begraafplaats. Het bedrijf streeft naar winst, dus een Natuursteenbewerker is werkzaam in de profitsector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Natuursteenbewerker

Waar kun je het beste werken als Natuursteenbewerker? Hieronder vind je de best door de Natuursteenbewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Natuursteenbewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Natuursteenbewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Natuursteenbewerker.

Welke competenties heeft een Natuursteenbewerker nodig?

Een Natuursteenbewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Natuursteenbewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Natuursteenbewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Natuursteenbewerker nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Natuursteenbewerker zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Natuursteenbewerker is hardwerkend, ambitieus en doelgericht. Ook kan een Natuursteenbewerker zowel zelfstandig als in een team goed functioneren (Succesvolle Werker).

Ook is het belangrijk dat een Natuursteenbewerker heel secuur is. Het natuursteen moet heel precies bewerkt worden, zodat het eindresultaat perfect is. Een Natuursteenbewerker is dus veeleisend en nauwkeurig (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Natuursteenbewerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Natuursteenbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Natuursteenbewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Natuursteenbewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Natuursteenbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Natuursteenbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Natuursteenbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Natuursteenbewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Natuursteenbewerker iets voor je?

Zou je graag Natuursteenbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Natuursteenbewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Natuursteenbewerker

dennis jamison

ik ben natuursteenbewerker met 25jaar ervaring

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar