NT2 docent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een NT2 docent? Lees de functieomschrijving.

Een NT2-docent verzorgt lessen Nederlands als Tweede Taal (NT2). De docent geeft dus les aan mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld expats, uitwisselingsstudenten en vluchtelingen. Hij/zij geeft les aan groepen of geeft privéles.
 
De NT2-docent verdiept zich in de doelgroep en beslist welke methode het meest geschikt is voor de groep (of het individu). Voor mensen die het Staatsexamen willen halen, is ander materiaal geschikt dan voor mensen die het Inburgeringsexamen moeten doen. Ook wordt rekening gehouden met het opleidingsniveau van de cursisten.
 
De NT2-docent maakt studiemateriaal, maakt lesplannen, neemt examens af en kijkt deze na, neemt deel aan vergaderingen etcetera. Ook staat hij/zij klaar voor cursisten die vragen of problemen hebben.
 

Wil je werken als NT2 docent?

Werk je al als NT2 docent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je NT2 docent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor NT2 docent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep NT2 docent in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Buitenlanders/cursisten
  • NT2-docenten
  • Taalorganisaties

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden NT2 docent

Wat verdient een NT2 docent?

Wat een NT2-docent verdient, is lastig te zeggen. Bij het ene instituut krijg je meer per uur dan bij het andere instituut. Ook krijg je bij de ene organisatie de voorbereiding wel uitbetaald en bij de andere niet. 
 
Ben je in vaste dienst, dan heb je natuurlijk wel een vast inkomen per maand.
 
Meestal wordt aan te schaffen studiemateriaal vergoed, evenals reiskosten. Als je als zelfstandige werkt, spreekt het voor zich dat je geen doorbetaalde vakantiedagen hebt en dergelijke. 
 

Salarisschaal NT2 docent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures NT2 docent

Op zoek naar een nieuwe baan als NT2 docent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor NT2 docent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 NT2 docent vacatures

NT2 Docent
enteetwee
Enteetwee is een school voor inburgeraars. Wij zoeken een docent voor minimaal 2 dagdelen per week voor de alfagroep.Daarnaast zou het fijn zijn als je bereid bent, indien nodig, in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden NT2 docent

Hoe goed is de toekomst voor de NT2 docent? 
Aangezien er steeds meer vluchtelingen naar Nederland komen, groeit de vraag naar NT2-docenten. Ook komen steeds meer buitenlandse studenten hier studeren en komen ook steeds meer kenniswerkers naar Nederland.
 
Je kunt doorgroeien door je te specialiseren in een bepaalde doelgroep of een bepaalde lesmethode. Ook kun je studieboeken ontwikkelen. Als je begint als freelancer bij instituten, kun je later je eigen taalbedrijf beginnen en mensen aannemen.
 

Baankans NT2 docent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

NT2 docent worden: Opleidingen tot NT2 docent

Hoe word je een NT2 docent? 
Een relevante opleiding is Taalwetenschappen met de specialisatie NT2. Steeds meer instituten vragen naar een docenten met een NT2-certificaat, dus check of jouw opleiding zo’n certificaat verstrekt. 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot NT2 docent

In-company cursus – Nederlands op werkvloer, NT2, vanuit het Pools
Cursus Nederlands op maat voor uw Poolse medewerkers bij uw locatie en door u gekozen tijden (uitstekend geschikt dus ook voor werknemers in ploegendienst). Werken met mensen die verschillenden talen …
Opleiding tot Professioneel Trainer Taaltrainingen
Opleiding tot Professioneel Trainer Taaltrainingen Ben je een starter in het vakgebied, een ervaren taaltrainer, docent aan een onderwijsinstelling of bent u op een andere manier actief met taal en …
Meer opleidingen NT2 docent

Weet je nog niet of je NT2 docent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding NT2 docent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk NT2 docent

Met wie werkt een NT2 docent samen? 

Als NT2-docent kom je met veel mensen in aanraking. De meeste docenten hebben meerdere groepen tegelijkertijd, dus zij leren in korte tijd veel cursisten kennen. Na een week of tien krijgen zij vaak weer nieuwe groepen. Ook hebben ze contact met andere docenten. Soms heb je samen met een andere docent een groep. Bovendien heb je contact met werkgevers, dus met taalorganisaties. Je wordt gevraagd voor een opdracht of biedt zelf je diensten aan. Je pleegt ook overleg met deze organisaties (bijvoorbeeld over het materiaal of over ‘probleemgevallen’). 


  • Buitenlanders/cursisten
  • NT2-docenten
  • Taalorganisaties
NT2 docent


Organisaties waar een NT2 docent werkzaam is

Waar werkt een NT2 docent meestal? 

De meeste NT2-docenten werken als freelancer. Ze werken bij meerdere commerciële taalinstituten/universiteiten of organiseren zelf lessen thuis, bij de klant thuis of bijvoorbeeld bij bedrijven in huis.

Sommigen werken als vaste kracht bij taalorganisaties, universiteiten, hoge scholen, het COA, etcetera. 

Overigens werken sommige docenten Nederlands als Tweede Taal niet in Nederland, maar in het buitenland. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers NT2 docent

Waar kun je het beste werken als NT2 docent? Hieronder vindt je de best door de NT2 docent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep NT2 docent.

Competenties, Skills en Vaardigheden NT2 docent:

Welke competenties heeft een een NT2 docent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen NT2 docent

Wat voor persoonlijkheid heb je als NT2 docent nodig? 
Persoonstypen die passen bij een NT2-docent zijn Gever en Succesvolle Werker.
 
Een NT2-docent kent de behoeftes van cursisten en zet zich in om de mensen echt vooruit te helpen (Gever).
 
Bovendien is hij/zij optimistisch, zelfverzekerd en doelgericht. Hij/zij werkt toe naar een bepaald taalniveau en stimuleert en motiveert de studenten (Succesvolle Werker).
 

Bekijk de persoonstypen voor NT2 docent


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een NT2 docent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep NT2 docent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep NT2 docent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie NT2 docent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als NT2 docent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor NT2 docent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als NT2 docent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep NT2 docent iets voor je?

Zou je graag NT2 docent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als NT2 docent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op NT2 docent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar