NT2 docent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een NT2 docent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep nt2 docent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je nt2 docent wordt.

 

Wat is een NT2 docent?

Een NT2-docent verzorgt lessen Nederlands als Tweede Taal (NT2). De docent geeft dus les aan mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld expats, uitwisselingsstudenten en vluchtelingen. Hij/zij geeft les aan groepen of geeft privéles.
 
De NT2-docent verdiept zich in de doelgroep en beslist welke methode het meest geschikt is voor de groep (of het individu). Voor mensen die het Staatsexamen willen halen, is ander materiaal geschikt dan voor mensen die het Inburgeringsexamen moeten doen. Ook wordt rekening gehouden met het opleidingsniveau van de cursisten.
 
De NT2-docent maakt studiemateriaal, maakt lesplannen, neemt examens af en kijkt deze na, neemt deel aan vergaderingen etcetera. Ook staat hij/zij klaar voor cursisten die vragen of problemen hebben.
 


Wil je werken als NT2 docent?

Werk je al als NT2 docent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je NT2 docent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor NT2 docent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep NT2 docent in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Buitenlanders/cursisten
  • NT2-docenten
  • Taalorganisaties

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden NT2 docent

Wat verdient een NT2 docent?

Wat een NT2-docent verdient, is lastig te zeggen. Bij het ene instituut krijg je meer per uur dan bij het andere instituut. Ook krijg je bij de ene organisatie de voorbereiding wel uitbetaald en bij de andere niet. 
 
Ben je in vaste dienst, dan heb je natuurlijk wel een vast inkomen per maand.
 
Meestal wordt aan te schaffen studiemateriaal vergoed, evenals reiskosten. Als je als zelfstandige werkt, spreekt het voor zich dat je geen doorbetaalde vakantiedagen hebt en dergelijke. 
 

Salarisschaal NT2 docent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures NT2 docent

Er zijn geen vacatures NT2 docent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een NT2 docent in werkt.

Meer weten over de sector waar een NT2 docent in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden NT2 docent

Wat is de toekomst van NT2 docent?

Aangezien er steeds meer vluchtelingen naar Nederland komen, groeit de vraag naar NT2-docenten. Ook komen steeds meer buitenlandse studenten hier studeren en komen ook steeds meer kenniswerkers naar Nederland.
 
Je kunt doorgroeien door je te specialiseren in een bepaalde doelgroep of een bepaalde lesmethode. Ook kun je studieboeken ontwikkelen. Als je begint als freelancer bij instituten, kun je later je eigen taalbedrijf beginnen en mensen aannemen.
 

Baankans NT2 docent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

NT2 docent worden: Opleidingen tot NT2 docent

Wil je NT2 docent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de NT2 docent.

Hoe word je een NT2 docent? 

Een relevante opleiding is Taalwetenschappen met de specialisatie NT2. Steeds meer instituten vragen naar een docenten met een NT2-certificaat, dus check of jouw opleiding zo’n certificaat verstrekt. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot NT2 docent

NT2 op B2-niveau
Taaltraining NT2 op B2-niveau Hebt u staatsexamen NT2 niveau II al gehaald en wilt u toch verder gaan met Nederlands leren? Of heeft u totaal geen moeie meer met …
NT2 op B2-niveau
NT2 beginners 1
Cursusinformatie U neemt deel aan deze cursus als u een absolute beginner bent. Omdat u vooral behoefte hebt aan Nederlands voor dagelijks gebruik, besteedt de docent veel aandacht aan praktijkgerichte …
NT2 beginners 1
NT2 gevorderden 1
Cursusinformatie Na het afronden van deze training zult u merken dat u de Nederlandse cultuur in elk opzicht begint te begrijpen. Wanneer u aan deze cursus deelneemt, beschikt u over …
NT2 gevorderden 1
NT2 halfgevorderden 2
Cursusinformatie Tijdens deze training zal de docent uw taalvaardigheid op een hoger niveau brengen door afwisselende lesstof en interactieve oefeningen aan te bieden. U zult niet alleen de hoofdpunten van …
NT2 halfgevorderden 2
NT2 gevorderden 2
Cursusinformatie Tijdens deze training zal de docent uw taalvaardigheid op een hoger niveau brengen door afwisselende lesstof en interactieve oefeningen aan te bieden. Maar ook authentiek materiaal, zoals kranten en …
NT2 gevorderden 2

Omscholen of doorgroeien tot NT2 docent

Als je NT2 docent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar NT2 docent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie NT2 docent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een NT2 docent?

Competenties en Vaardigheden NT2 docent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een NT2 docent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een NT2 docent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de NT2 docent

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een NT2 docent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep NT2 docent. Als NT2 docent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen NT2 docent:


zie volledige beschrijving persoonstype NT2 docent

Vakkennis voor een NT2 docent

Het is voor een NT2 docent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot NT2 docent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen NT2 docent


Werkervaring NT2 docent

Het is voor een startend NT2 docent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot NT2 docent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is NT2 docent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk NT2 docent

Met wie werkt een NT2 docent samen? 

Als NT2-docent kom je met veel mensen in aanraking. De meeste docenten hebben meerdere groepen tegelijkertijd, dus zij leren in korte tijd veel cursisten kennen. Na een week of tien krijgen zij vaak weer nieuwe groepen. Ook hebben ze contact met andere docenten. Soms heb je samen met een andere docent een groep. Bovendien heb je contact met werkgevers, dus met taalorganisaties. Je wordt gevraagd voor een opdracht of biedt zelf je diensten aan. Je pleegt ook overleg met deze organisaties (bijvoorbeeld over het materiaal of over ‘probleemgevallen’). 


  • Buitenlanders/cursisten
  • NT2-docenten
  • Taalorganisaties
NT2 docent


Organisaties waar een NT2 docent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een NT2 docent meestal werkt.

Waar werkt een NT2 docent?

De meeste NT2-docenten werken als freelancer. Ze werken bij meerdere commerciële taalinstituten/universiteiten of organiseren zelf lessen thuis, bij de klant thuis of bijvoorbeeld bij bedrijven in huis.

Sommigen werken als vaste kracht bij taalorganisaties, universiteiten, hoge scholen, het COA, etcetera. 

Overigens werken sommige docenten Nederlands als Tweede Taal niet in Nederland, maar in het buitenland. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers NT2 docent

Waar kun je het beste werken als NT2 docent? Hieronder vind je de best door de NT2 docent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep NT2 docent.

Competenties, Skills en Vaardigheden NT2 docent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een NT2 docent.

Welke competenties heeft een NT2 docent nodig?

Een NT2 docent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen NT2 docent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij NT2 docent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een NT2 docent nodig? 

Persoonstypen die passen bij een NT2-docent zijn Gever en Succesvolle Werker.
 
Een NT2-docent kent de behoeftes van cursisten en zet zich in om de mensen echt vooruit te helpen (Gever).
 
Bovendien is hij/zij optimistisch, zelfverzekerd en doelgericht. Hij/zij werkt toe naar een bepaald taalniveau en stimuleert en motiveert de studenten (Succesvolle Werker).
 

Bekijk de persoonstypen voor NT2 docent


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een NT2 docent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep NT2 docent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep NT2 docent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie NT2 docent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als NT2 docent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor NT2 docent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als NT2 docent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep NT2 docent iets voor je?

Zou je graag NT2 docent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als NT2 docent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op NT2 docent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar