Opleidingen Officier ICT

Zou je graag Officier ICT willen worden? Of ben je al Officier ICT en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Officier ICT, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om Officier ICT Luchtmacht te worden heeft de gegadigde twee mogelijkheden. Enerzijds is er een korte opleiding, anderzijds is er een Militair Wetenschappelijke Opleiding.

Om toegelaten te worden tot de korte opleiding (ongeveer twee jaar) dient men in het bezit te zijn van HBO ICT Elektrotechniek, HBO Informatica en Informatiekunde, een vergelijkbare WO opleiding of een buitenlands diploma op hetzelfde niveau met minimaal de vakken Engels en Nederlands (of een diploma Nederlands als tweede taal op niveau 4). Voor deze instapwijze geldt een maximum leeftijd van 29 jaar.

Om toegelaten te worden tot de lange opleiding (ca. viereneenhalf jaar) aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda dient men minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met de vakken Nederlands, Engels, Wiskunde (A1 en A2 of B1) en Natuurkunde 1 & 2, of een HAVO diploma aangevuld met een relevante propedeuse van een HBO  of WO opleiding, zoals Informatica. (Ook voor deze stroming is een vergelijkbaar buitenlands diploma toegestaan indien er wordt voldaan aan de gestelde taaleisen.)

De verkorte opleiding zal bestaan uit een militair vormend gedeelte en een vaktechnisch onderdeel. De lange opleiding kent naast deze aspecten ook een wetenschappelijk gedeelte.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar voor de verkorte opleiding en van zeven jaar voor de wetenschappelijke opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier ICT

Er zijn geen opleidingen Officier ICT aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier ICT in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie