Opleidingen Officier Logistiek Landmacht

Zou je graag Officier Logistiek Landmacht willen worden? Of ben je al Officier Logistiek Landmacht en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Officier Logistiek Landmacht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Logistiek Landmacht

Er zijn geen opleidingen Officier Logistiek Landmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Logistiek Landmacht in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Logistiek Landmacht

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Officier Logistiek Landmacht

Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Trainingen & cursussen Organiseren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken

Hoe word je een Officier Logistiek Landmacht? 

Er zijn twee mogelijkheden om Officier Logistiek en Officier Logistiek Bevoorrading en Transport te worden. Ten eerste is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n twee jaar. Ten tweede is er de Militair Wetenschappelijke Opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda die vier en een half jaar duurt.

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HAVO diploma (alle richtingen) of een HBO diploma (bi voorkeur 'Transport en Logistiek'). Voor de lange opleiding geldt een minimum eis van een VWO diploma (alle richtingen) met minstens Wiskunde C of A/B. Een relevante HBO of WO opleiding, beoordeeld door de opleidingscommissie, wordt ook toegestaan.

De minimale lengte van de gegadigde dient 1.55 meter te zijn. Het is toegestaan brillen of lenzen te dragen. Wel wordt er een maximale intreedleeftijd aangehouden: voor de Officier Logistiek geldt dat de diensttijd voor het 35e levensjaar uitgezeten moet worden.

De korte opleiding bestaat uit een Algemene Luitenants Opleiding (ALO) van anderhalf jaar, afgesloten met een vaktechnische opleiding van een hal. De lange opleiding bestaat uit een half jaar ALO, drie jaar studie aan de KMA, weer een half jaar ALO, afgesloten met een half jaar vaktechnische opleiding.

Na afronding van de opleiding geldt er een verplichte dienstperiode van minimaal vier jaar voor de Officieren die de verkorte opleiding hebben gevolgd en van zeven jaar voor de wetenschappelijke opleiding.