Opleidingen of training Officier Luchtgevechtsleiding Den Haag

Zoek je een opleiding Officier Luchtgevechtsleiding in Den Haag? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Officier Luchtgevechtsleiding die in de regio Den Haag gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Den Haag en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Officier Luchtgevechtsleiding Den Haag

Zou je graag Officier Luchtgevechtsleiding willen worden? Of ben je al Officier Luchtgevechtsleiding en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Officier Luchtgevechtsleiding in Den Haag, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Officier Luchtgevechtsleiding in Den Haag

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Officier Luchtgevechtsleiding in Den Haag aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Officier Luchtgevechtsleiding

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Luchtgevechtsleiding

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Officier Luchtgevechtsleiding

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Officier Luchtgevechtsleiding? 

Er zijn twee mogelijkheden om Officier Luchtgevechtsleiding te worden. De eerste mogelijkheid is een anderhalf tot twee jaar durende verkorte Officiersopleiding. De tweede mogelijkheid is een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n vier en een half jaar aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Bij de korte opleiding is er een dienverplichting van vier jaar, bij de lange is er een dienverplichting van zeve jaar na afronding van de opleiding.

Om toegelaten te worden tot de Militair Wetenschappelijke Opleiding dient de toekomstige Officier Luchtgevechtsleiding minimaal in het bezit te zijn van een VWO diploma met minimaal een 5 voor Engels, Nederlands en Wiskunde A1,2 of hoger of een HBO of WO propedeuse met minimaal 80 studie-uren wiskunde. Voor buitenlandse diploma's geldt dat er een vergelijkbaar diploma mét een Nederlands als Tweede Taal niveau 2 diploma moet zijn behaald. De toekomstige Officier mag maximaal 23 zijn op de dag dat de opleiding begint. Soms is het in overleg met de Luchtmacht mogelijk om boven de 23 jaar toegelaten te worden.

Om deel te mogen nemen aan de verkorte Officiersopleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HAVO of VWO diploma met een 5 voor de eerder genoemde vakken, een overgangsrapport van VWO 5 naar VWO 6 met minimaal een 5 voor de genoemde vakken, een MBO niveau-4 diploma mét afgelegd examen in Nederlands, Engels en Wiskunde (ook hier geldt: mimaal een 5). De toekomstige Officier mag maximaal 29 zijn op de dag dat de opleiding begint. Soms is het in overleg met de Luchtmacht mogelijk om boven de 29 jaar toegelaten te worden.

Daarnaast gelden er enkele oogeisen. De ogen mogen een afwijking hebben van maximaal -2 en +2. Met laser behandelde ogen worden goedgekeurd. Wanneer de ogen op het moment van toelating voldoen aan de eisen, maar de gegadigde nog wel bril of lens draagt, is er een mogelijkheid om een laseringreep tot €3600 vergoed te krijgen van de Luchtmacht.

Het is niet toegestaan kleurenblind te zijn voor deze functie.


Filter