Opleidingen Officier Verbindingsdienst

Zou je graag Officier Verbindingsdienst willen worden? Of ben je al Officier Verbindingsdienst en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Officier Verbindingsdienst, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Verbindingsdienst

Er zijn geen opleidingen Officier Verbindingsdienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Verbindingsdienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Officier Verbindingsdienst

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Officier Verbindingsdienst

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Officier Verbindingsdienst? 

Voor het bekleden van de functie van Officier Verbindingen moet er een opleiding tot Officier gevolgd worden. Binnen de Landmacht zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste is er de verkorte Officiersopleiding van zo'n anderhalf jaar (hierna geldt een dienverplichting van vier jaar). Ten tweede is er een Militair Wetenschappelijke Opleiding van zo'n vier en een half jaar (hierna is er een dienverplichting van zeven jaar).

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding tot Officier Verbindingsdienst dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HAVO diploma met de profielen N&T en N&G (met de vakken Wiskunde A/B en Natuurkunde) of een oud diploma met Wiskunde B en Natuurkunde.

Om toegelaten te worden tot de wetenschappelijke opleiding dient men minimaal VWO diploma (N&T met Wiskunde B/D, N&G met Wiskunde A/B en Natuurkunde of oud model met Wiskunde B en Natuurkunde) of een HBO of WO propedeuse van een relevante opleiding (met minimaal 80 wiskunde studie-uren) te bezitten.

Als fysieke eisen wordt er gesteld dat men minimaal 1.55 meter lang moet zijn. Het is toegestaan om contactlenzen of brillen te dragen.

Als leeftijdseis wordt gesteld dat men minimaal een dienstperiode (vier of zevenjaar) moet uit kunnen zitten voordat de Officier 35 is.


Filter