Gratis omscholen tot Elektromonteur met baangarantie!

Hou je van spanning en van “iets fixen”? Ben je graag actief bezig? Heb je technisch inzicht en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is werken als Elektromonteur misschien wel iets voor jou.  

Een Elektromonteur, vaak ook Elektricien genoemd, vindt het mooi om uit te vogelen hoe iets technisch in elkaar zit. En dan vooral als het om elektriciteit gaat. Hij onderhoudt, repareert, installeert en test allerlei elektrische installaties en hij wordt blij als degene die hij heeft gemaakt werkt zoals het hoort.

Een Elektromonteur gaat graag op pad om een klus te klaren. Hij vindt het fijn dat hij zowel met zijn handen als met zijn hoofd mag werken. Hij is nauwkeurig en houdt zijn hoofd altijd koel.  

Jouw werkdag als Elektromonteur

Je komt aan op de locatie waar jouw klus gedaan moet worden. Je bekijkt nog een keer de werkopdracht en overlegt eventueel met de eigenaar of beheerder van de elektrische installatie of het apparaat. Je bekijkt de situatie en onderzoekt het probleem of bekijkt wat er geïnstalleerd moet worden. Dit kan dus van alles zijn: het onderhoud aan een bedrijfsinstallatie in een kantoorpand, nieuwe elektriciteit aanleggen bij mensen thuis, of een elektrische storing oplossen in een fabriek. 

Voordat je aan de slag doe je eerst een gedegen voorbereiding, want je werkt wel met soms levensgevaarlijke stroomsterktes. Maar dat vind jij niet eng, want je werkt stap voor stap, nauwkeurig en denkt altijd rustig en logisch na. 

Je checkt nog een keer of de spanning er af is. Daarna pak je het juiste gereedschap uit je koffer gaat aan het werk. Nadat je  jouw onderhouds-, reparatie of installatie opdracht hebt uitgevoerd test je of het werkt. En ja, het werkt. Je hebt het weer gefixt en je voelt weer de voldoening van een geslaagde klus.

Vind je dit mooi klinken en ben je bereid om in jezelf te investeren? Lees dan verder.

Wat verdient een Elektromonteur?

Een Elektromonteur kan goed verdienen. Als je goed werk levert kan je tot wel €3800,- per maand verdienen en daar komen soms ook nog toeslagen bovenop. Vooral wanneer je een aantal jaren ervaring hebt en een goede specialisatie hebt gekozen ben je praktisch verzekerd van een goed salaris. 

Nadat je de omscholing tot Elektromonteur hebt gevolgd ligt jouw startsalaris rond de €2200,- per maand. Na de eerste vier weken van de gratis opleiding krijg je ook een stagevergoeding voor de duur van 10 weken. Na deze 14 weken krijg je een volwaardig salaris.

Wat zijn de eisen om te mogen omscholen tot Elektromonteur?

  1. Je wilt in jezelf investeren 
  2. Je wilt een baan met toekomst
  3. Je werkt nauwkeurig en veilig
  4. Je vindt het mooi om dingen te fixen
  5. Je blijft koel onder spanning
  6. Je kan zowel met handen als je hoofd werken.
  7. Je wilt graag iets nieuws leren
  8. Je hebt een rijbewijs

 

Wil je meer weten? Wij werken meerdere omschoolpartners voor de omscholing tot Elektromonteur.

Woon je in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Zeeland of Utrecht? klik dan hier!

Woon je in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Flevoland, Overijsel, Gelderland, Brabant of Limburg

Bekijk het aanbod voor deze regio

Hoe werkt de omscholing tot Elektromonteur?

We beginnen met een kennismaking en testen of jij het in je hebt om een goede Elektromonteur te worden. Waar we ook vooral naar kijken is jouw motivatie en inzet. Je krijgt namelijk een gratis opleiding en praktijkleerperiode van totaal 14 weken en die geven we niet zomaar (en aan iedereen) weg…

Wat er na deze stap gebeurt is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer het klikt mag je aan de gratis opleiding beginnen. Als je op dit moment een uitkering hebt kan je deze behouden.

Daarna begin je met 4 weken op de vakschool waar je de basistechnieken en de kneepjes van het vak leert. Zowel de theorie als veel praktijk, je krijgt alle ruimte om te oefenen en te leren. Als je de opleiding goed doorloopt ga je aan de slag bij één van de praktijk partners. Dit is de stageperiode van tien weken. Tijdens deze praktijkperiode wordt je goed ondersteund door jouw persoonlijke begeleider. Heb je dit goed doorlopen? Dan krijg je een contract!

Nu solliciteren

 


Terug naar het overzicht