Omscholen tot Glasvezelmonteur met Baangarantie en Salaris

Vind je techniek mooi en ben je ook graag fysiek actief bezig? Heb je technisch inzicht en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is werken als Glasvezelmonteur misschien wel iets voor jou.  

Een Glasvezelmonteur vindt het mooi om te werken aan de technische vooruitgang en is graag de deur uit. Hij legt bij woningen of bedrijven nieuwe glasvezelnetwerken aan. Hiervoor verzorgt hij bij zowel de bekabeling buiten als de aansluiting binnen het pand.

Een Glasvezelmonteur komt op veel verschillende plekken en ontmoet bijna iedere dag nieuwe mensen. Hij vindt het fijn zowel fysiek als technisch precies werk te hebben. Hij heeft energie en houdt ook van een praatje maken.

Jouw werkdag als Glasvezelmonteur

Je komt aan op de locatie waar jouw klus gedaan moet worden. Vandaag werk je samen met jouw collega aan de aanleg van een glasvezelaansluiting voor een kantoorpand. Jullie gaan eerst naar binnen en krijgen van de receptioniste een bakje koffie. Daarna bespreken jullie met je contactpersoon waar de netwerkaansluiting binnen het kantoor gemaakt moet worden.

Daarna gaan jullie naar buiten om de buitenwerkzaamheden uit te voeren. Hiervoor moeten jullie de grond in, want daar zitten de hoofdleidingen. Jullie beginnen dus met het zware werk en nadat jullie de hoofdkabel hebben gevonden leggen jullie de nieuwe glasvezelkabels. Daarna begin jij met het laswerk in de grond terwijl jouw collega de voorbereidingen in de meterkast doet.

Nadat jullie alles hebben aangesloten testen jullie de verbinding en het werkt! Hierna maken jullie de grond weer dicht, ruimen op en gaan weer naar huis na een geslaagde klus.

Vind je dit mooi klinken en ben je bereid om in jezelf te investeren? Lees dan verder.

Wat verdient een Glasvezelmonteur?

Een Glasvezelmonteur kan goed verdienen. Als je goed werk levert kan je tot wel €3500,- bruto per maand verdienen en daar komen soms ook nog toeslagen bovenop. Vooral wanneer je een aantal jaren ervaring hebt en goed werk levert ben je praktisch verzekerd van een prima salaris. 

Tijdens jouw omscholing tot Glasvezelmonteur ligt jouw startsalaris tussen de €2150,- en €2800,- bruto per maand. Dit salaris afhankelijk van jouw leeftijd en eerdere ervaring. Je krijgt salaris vanaf dag één, een reiskostenvergoeding en ook nog eens een gratis opleiding! 

Wat zijn de eisen om te mogen omscholen tot Glasvezelmonteur?

  • Je vindt techniek mooi en hebt technisch inzicht
  • Je bent fulltime beschikbaar vanaf 1 augustus of 1 september 2023
  • Je werkt graag fysiek en vindt vieze handen geen probleem
  • Je hebt een rijbewijs
  • Je woont op een uur rijden van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag
  • Je hebt een goede fysieke conditie

 

inschrijving-tijdelijk-gesloten.jpg 

 

→ Schrijf je in voor de Gratis online infosessie omscholing naar de IT!

 

Hoe werkt de omscholing tot Glasvezelmonteur?

We beginnen met een kennismaking en testen of jij het in je hebt om een goede Glasvezelmonteur te worden. Waar we ook vooral naar kijken is jouw motivatie en inzet. Je krijgt namelijk een gratis opleiding salaris vanaf dag één. Dat geven we niet zomaar (en aan iedereen) weg…

Hierna maak je kennnis met jouw werkgever. Wanneer dit klikt wordt je aangenomen en mag je aan de gratis opleiding beginnen. 

Daarna begint jouw nieuwe goedbetaalde baan je met 8 weken opleiding in het high-tech opleidingcentrum. Deze opleiding krijg je van een ervaren leermeester die jou alle kneepjs van het vak leert! Je leert al het belangrijke over het aanleggen en onderhouden van telecomnetwerken. Je leert zowel de theorie als veel praktijk, jouw leermeester neemt alle tijd voor jou. Deze opleiding is actief, leerzaam en ook nog eens leuk!

Na de opleiding ga jij samen met een ervaren glasvezelmonteur op pad om het vak nog beter in de vingers te krijgen.

Tijdens jouw werkperiode blijf je doorleren. Je komt te werken bij een grote speler in de branche die jou ook nog eens mooie doorgroeimogelijkheden biedt. 

Waarom zou ik omscholen tot Glasvezelmonteur?

Wanneer je Glasvezelmonteur wordt krijg je een mooie en goedbetaalde baan! Jouw toekomstperspecitef ziet er ook goed uit, want er zijn nog vele mooie doorgroeimogelijkheden. De telecomsector groeit en dat zal nog wel even zo doorgaan. Je kunt dus na enige tijd doorgroeien tot teamleider, projectcoördinator, klantenservice, noem maar op.

Het instapsalaris is erg hoog, je krijgt een mooie opleiding en jouw werk is heel er afwisselend! Het is een combinatie van fysiek en technisch nauwkeurig werk, je hebt veel contact met verschillende mensen en komt op vele plekken!  

 

inschrijving-tijdelijk-gesloten.jpg 

 

→ Schrijf je in voor de Gratis online infosessie omscholing naar de IT!

 

 

Toch liever iets anders?

Bekijk de andere omschoolmogelijkheden


Terug naar het overzicht