Onderwijskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderwijskundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderwijskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderwijskundige wordt.

 

Wat is een Onderwijskundige?

De Onderwijskundige kijkt hoe kennis het beste overgedragen kan worden en hoe in het verlengde daarvan onderwijs het beste georganiseerd kan worden. De Onderwijskundige houdt zich bezig met de wetenschap van de onderwijskunde. Deze wetenschap wil leerprocessen ondersteunen, ontwikkelen en organiseren. De Onderwijskundige wil leren en opleidingen kunnen begrijpen, beschrijven en verklaren.

 

De Onderwijskundige staat niet zelf voor de klas, maar houdt zich meer bezig met de theorie en het doen van onderzoek. De Onderwijskundige houdt zich bezig met het onderwijsbeleid, de organisatie van scholen en opleidingen en het ontwikkelen van lesmateriaal. Vraagstukken waar de Onderwijskundige zich mee bezig houdt zijn onder andere:

-         Hoe ga je om met een klas?

-         Welke boeken zijn het meest effectief?

-         Waarom is de ene docent beter dan de andere?

-         Is een computer in het basisonderwijs nodig?

 

De Onderwijskundige houdt zich bezig met alle niveaus binnen het onderwijs. De Onderwijskundige is breed opgeleid en combineert aspecten van de sociologie, psychologie, pedagogiek en organisatiewetenschappen. De Onderwijskundige kan zelf onderzoek uitvoeren, de resultaten hiervan uitwerken en aan de hand hiervan advies uitbrengen. De Onderwijskundige heeft vaak een adviserende functie. Ook kan de Onderwijskundige trainingen geven aan bijvoorbeeld docenten over nieuwe onderwijsmethoden of aan scholen over een betere manier om het onderwijs te organiseren.Wil je werken als Onderwijskundige?

Werk je al als Onderwijskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderwijskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderwijskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderwijskundige in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderwijskundige

Wat verdient een Onderwijskundige?

Gemiddeld verdient de Onderwijskundige tussen de €2500,- en €4100,-. Dit is afhankelijk van de sector waarin de Onderwijskundige werkt en de ervaring die de Onderwijskundige heeft.

Salarisschaal Onderwijskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Onderwijskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderwijskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderwijskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderwijskundige vacatures

Onderwijskundige
Stichting ROC Mondriaan Delft
Stichting ROC Mondriaan - Delft zoekt een Onderwijskundige te HBO geplaatst op 09-03-2020 Onderwijskundige (20LS003) Uren per week: 37 Locatie: Delft Vacaturenummer: 20LS003 Zorg jij dat de Mondriaan van morgen …
Onderwijskundige
Examenadviesburo
Examenadviesburo zoekt een Onderwijskundige te Nieuwegein HBO geplaatst op 30-03-2020 Onderwijskundige Examenadviesburo is per direct op zoek naar een Onderwijskundige Pas jij perfect in onderstaand profiel? Wij zien je sollicitatie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderwijskundige

Wat is de toekomst van Onderwijskundige?

Er is een gemiddeld arbeidsmarktperspectief voor de Onderwijskundige. Voor een Onderwijskundige zijn er meer doorgroeimogelijkheden dan voor een docent. De Onderwijskundige is breed opgeleid en kan bij verschillende bedrijven en scholen werkzaam zijn.

Baankans Onderwijskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderwijskundige worden: Opleidingen tot Onderwijskundige

Wil je onderwijskundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderwijskundige? 

De meest voor de hand liggende opleiding voor de Onderwijskundige is de WO opleiding Onderwijskunde. Hierin leert de Onderwijskundige de verschillende aspecten van de Onderwijskunde kennen. Ook leert de Onderwijskundige onderzoek te doen en aan de hand van de onderzoeksresultaten advies uit te brengen. Bij verschillende universiteiten wordt deze opleiding aangeboden. Soms valt deze opleiding samen met Pedagogische Wetenschappen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderwijskundige

MBA Schoolleiders
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration voor Schoolleiders. Waarom deze opleiding volgen? Veel schoolleiders hebben in het dynamische heden behoefte aan een geschikt kompas voor de toekomst. Deze Master in …
Opleiding Beïnvloedingspsycholoog (HBO)
Opleiding tot Beïnvloedingspsycholoog (HBO), binnen 10 maanden je diploma mét onderwijskundige HBO validatie door Plato | Universiteit Leiden … Voor iedereen die werkzaam is op het gebied van …
Training Activerend Opleiden (BKO, Didactische Vaardigheden / Train de trainer)
De Training Activerend Opleiden is een praktijkgerichte opleiding voor docenten en trainers. De training richt zich op het aanscherpen van didactische vaardigheden voor het voorbereiden, uitvoeren en toetsen van onderwijs. …
Master Faciliteren
Wat gaan we doen?De Master bestaat uit vier trainingsdagen waarin medewerkers stapsgewijs worden meegenomen in het vak van faciliteren. Op dag 1 leren medewerkers hoe ze met werkvormen kunnen …
Training Coachen in het Onderwijs (BKB, train-de-trainer, coaching)
De Training Coachen in het Onderwijs is een praktijkgerichte opleiding voor docenten en trainers. Deze vierdaagse training richt zich op de competentie begeleiden met onderwerpen als gespreksvoering, feedback en weerstand. …
Meer opleidingen Onderwijskundige

Weet je nog niet of je Onderwijskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderwijskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Onderwijskundige

Met wie werkt een Onderwijskundige samen? 

De Onderwijskundige werkt samen met andere Onderwijskundige en onderwijsadviseurs. Ook heeft de Onderwijskundige geregeld contact met docenten en andere medewerkers van scholen en onderwijsinstellingen.


Onderwijskundige


Organisaties waar een Onderwijskundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderwijskundige meestal werkt.

Waar werkt een Onderwijskundige?

De Onderwijskundige werkt meestal in het bedrijfsleven of bij een overheidsinstelling. De Onderwijskundige kan daardoor in zowel de profit als non-profit sector werkzaam zijn. De Onderwijskundige heeft vaak een adviserende functie. De Onderwijskundige kan bijvoorbeeld als onderwijsinspecteur werken, bij een uitgeverij voor studieboeken of als opleidingsmanager.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Onderwijskundige

Waar kun je het beste werken als Onderwijskundige? Hieronder vind je de best door de Onderwijskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderwijskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderwijskundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderwijskundige.

Welke competenties heeft een Onderwijskundige nodig?

Een Onderwijskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderwijskundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderwijskundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderwijskundige nodig? 

De Onderwijskundige moet goed inzicht hebben in het onderwijssysteem, de diversiteit aan lesmethoden en de invloed van docenten en een klas. De Onderwijskundige moet hier onderzoek naar uit kunnen voeren, de resultaten kunnen verwerken en aan de hand hiervan advies kunnen uitbrengen (Waarnemer). De Onderwijskundige moet zelfverzekerd te werk kunnen gaan en ook trainingen kunnen geven (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Onderwijskundige


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderwijskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderwijskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderwijskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderwijskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderwijskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderwijskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderwijskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderwijskundige iets voor je?

Zou je graag Onderwijskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderwijskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderwijskundige

Henri

Ik hen mijn baan gevonden via de NationaleVacaturebank.M.vr.gr.

Henk Knappers

Beste mensen, Met onderwijskunde kun je in elke sector werken, alleen onderwijskundige banen zijn er niet zeg ik dan!! Wil je bij een uitgeverij werken dan maak je geen enkele kans of je moet nog een  ander beroep of vak beheersen. Bijvoorbeeld docent Frans eerste graads en onderwijskundige, dus twee vakken. Daarnaast moet je al minimaal 3- tot 5 jaar ervaring hebben als onderwijskundige bij vrijwel alle spaarzame vacatures die er zijn. Wil je op een HBO werken dan moet je aanvullend ook nog eens gepromoveerd zijn. Voor de enkele baantjes die daar en in het WO-onderwijs worden aangeboden is je kans op werk dus nihil. Verder kan een onderwijskundige vrijwel niets. Het is echt een flutstudie! Daarom is het ook zo erg dat je tegenwoordig universitaire PABO' s hebt. Dat is de PABO gecombineerd met de universitaire studie onderwijskunde. Als leraar basisonderwijs verdien je geen fluit meer dan andere leerkrachten en je wordt ook nog eens door die andere le

Frank

Het is heel frusterend wat Henk schrijft Ik keek eens op de Nationale Vacaturebank.Ik zag verschillende vacatures voor Onderwijskundige.Gr.

Co

Frank er staat 1 vacature nl.: Onderwijskundige examens WO.  Je moet aantoonbare ervaring hebben in het ontwikkelen van examens en kennis en werkervaring in de horeca. Ik heb mijn WO-diploma onderwijskunde en ik heb met beiden geen ervaring. Ik heb sinds mijn afstuderen een uitkering en ik moet Henk gelijk geven. Je kan er niets mee. Ze vragen een bakker die ook kapper en tuinder is. Groet, Co.  

Rob de jong

Met onderwijskunde w.o.  wordt je inderdaad opgeleid voor de werkeloosheid. In tegenstelling tot wat hier op de site gesuggereerd wordt  maak je bij uitgeverijen en de inspectie geen enkele kans. Als opleidings manager wel maar dan moet je eigenlijk als manager opgeleid zijn. De onderwijskundigen die ik ken werken allen in een andere professie nl.: ALs ict-er of als manager etc. De meeste zijn werkeloos. Met onderwijskunde alleen kun je eigenlijk niets. Het reclame praatje voor deze opleiding is inderdaad: ' Je kunt met deze opleiding in elke sector werken' alleen zijn er geen banen in te vinden. Het lijkt op de reclame:' Bij aankoop van....maak kans op een gratis dagtripje..... Kortom studeer wat anders is mijn tip.   Rob de jong

Peter S.

Luitjes, proef op de som..... Ik druk onderwijskundige in op de nationale vacaturebank en er zijn vier resultaten: Docent Engels, docent engels 2-de graads docent wiskunde Docent elektrotechniek en mens en techniek Dus zeg nou niet dat je niet kunt werken als onderwijskundige!!! gr. Peter S  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar