Opleidingen Oogarts

Zou je graag Oogarts willen worden? Of ben je al Oogarts en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Oogarts, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Oogarts

Er zijn geen opleidingen Oogarts aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Oogarts in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Oogarts

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Oogarts

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Oogarts? 

Je start met de zesjarige opleiding Geneeskunde (WO). Daarna volgt er een specialisatie van zes jaar op een afdeling Oogheelkunde van een ziekenhuis. 

In totaal duurt de opleiding tot Oogarts 12 jaar.

Een Oogarts moet voortdurend bijscholingscursussen volgen, congressen bijwonen en vakliteratuur lezen om op te hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de oogheelkunde. Daarnaast vindt er elke vijf jaar een herregistratie plaats, waarbij wordt nagegaan of je als Oogarts nog voldoet aan de eisen.


Filter