Opleidingen Palfrenier

Zou je graag Palfrenier willen worden? Of ben je al Palfrenier en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Palfrenier, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Palfrenier

Er zijn geen opleidingen Palfrenier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Palfrenier in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Palfrenier

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Palfrenier

Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Netwerken
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken

Hoe word je een Palfrenier? 

 

Interesse in het vak en veel kennis over zaken als paardenziektes, de lichaamsbouw van paarden, hun motoriek en paardengedrag zijn van groot belang als men Palfrenier of een ander beroep in de paardenwereld wil uitoefenen. Diverse paardenopleidingen zijn hiervoor geschikt, zoals Paardenhouderij. Wel moet in de meeste gevallen ook een koetsiersbewijs worden gehaald.  

Op de openbare weg is een koetsiersbewijs niet verplicht. Het koetsiersbewijs is wel verplicht in een aantal natuurgebieden. Ook als de Palfrenier echt zijn boterham wil verdienen met zijn werk en dus meedoet met wedstrijden of huifkartochten organiseert, zal hij een koetsiersbewijs moeten bezitten. Meestal moet een aantal Certificaten Mennen behaald worden. Er moeten theorie-examens en praktijkexamens worden gedaan. Bij de praktijkexamens wordt onder andere gekeken of de Palfrenier zijn paard op de juiste wijze inspant en of hij wendingen kan rijden en verkeerstekens kan geven. Uiteindelijk leiden de certificaten tot het koetsiersbewijs.

Overigens bestaan er meerder soorten koetsiersbewijzen. Er zijn koetsierbewijzen voor een enkelspan, maar ook voor een tweespan of langspan.