Opleidingen Persoonsbeveiliger

Zou je graag Persoonsbeveiliger willen worden? Of ben je al Persoonsbeveiliger en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Persoonsbeveiliger, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Persoonsbeveiliger kan bij de politie intern doorstromen. Hij moet eerst gekwalificeerd zijn als minimaal agent (niveau 3) voordat er gesolliciteerd kan worden naar een functie als Persoonsbeveiliger. Van buiten de politie kan ook gesolliciteerd worden. In dat geval dien je in het bezit te zijn van minimaal een Mavo D, HAVO of een MBO niveau-3 diploma met vijf jaar werkervaring.

Als instromer dien je eerst een eenjarige fulltime opleiding aan de politieacademie te volgen, waarin je delen van de opleiding tot hoofdagent krijgt.

Als instromer van binnen de politie of na succesvolle afronding van het eerste jaar begin je in het tweede jaar aan de opleiding tot Persoonsbeveiliger. Tijdens deze opleiding leer je procedures, zwemmen, zelfverdediging, etiquette, schieten en EHBO. Daarnaast krijg je gesimuleerde aanslagen en beveiligingsoefeningen in steden. Na deze opleiding loopt de Persoonsbeveiliger drie maanden stage. Na deze stage kan de Persoonsbeveiliger aan het gewone werk beginnen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Persoonsbeveiliger

Er zijn geen opleidingen Persoonsbeveiliger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Persoonsbeveiliger in werkt

Bekijk alle opleidingen Beveiliging