Persoonsbeveiliger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Persoonsbeveiliger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep persoonsbeveiliger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je persoonsbeveiliger wordt.

 

Wat is een Persoonsbeveiliger?

Als Persoonsbeveiliger kom je in diverse situaties terecht, waarin je alert moet zijn en adequaat moet kunnen handelen. Je hebt kennis over de normale politietaken, maar hebt zelf een specialistische taak: het beveiligen van personen. Als Persoonsbeveiliger draag je de verantwoordelijkheid voor het welzijn van jouw cliënten en moet je deze personen afschermen van gevaren. Het draait bij het beveiligen niet alleen om het afweren en doorstaan, maar ook om het voorkomen van aanvallen op je cliënten. Je zult daarom voorafgaand aan je beveiligingswerk eerst informatie vergaren en een beveiligingsplan opstellen.

Binnen je werk heb je in het opstellen van je plannen een zekere vrijheid, maar er dient wel rekening gehouden te worden met de agenda van de cliënt. De cliënt kan daarnaast plotseling met wensen komen om de agenda te wijzigen, waardoor de Persoonsbeveiliger zal moeten improviseren of de cliënt overtuigen dat het beter is bij het oude plan te blijven.

Een Persoonsbeveiliger is een representatieve kracht, zowel naar de politie,  zijn cliënt en in het buitenland bij buitenlandse gasten. Hij dient zich dan ook binnen en buiten werktijd correct te gedragen en mag geen zichtbare tatoeages hebben en/of oorbellen dragen.

Een Persoonsbeveiliger werkt met collega’s samen in een team dat wordt ingezet bij allerlei situaties binnen de samenleving. De ene dag kan het zijn dat er een Vip moet worden vervoerd van een persconferentie naar een hotel, de andere dag kan het zijn dat de Koningin haar verjaardag viert.

Om zo goed mogelijk te kunnen beveiligen hebben Persoonsbeveiligers de beschikking over verschillende soorten wapens en gepantserde voertuigen. Zij zijn in staat om bij een bedreiging gepast geweld toe te passen. Het geweld dat zij toe kunnen passen ligt veel hoger in het geweldsspectrum dan bij de reguliere politie-eenheden.Wil je werken als Persoonsbeveiliger?

Werk je al als Persoonsbeveiliger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Persoonsbeveiliger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Persoonsbeveiliger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Persoonsbeveiliger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1399 tot €3347

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

profession_total_educations

    Huidig aantal opleidingen

  • 0

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Persoonsbeveiliger

Wat verdient een Persoonsbeveiliger?

 Vanaf de indiensttreding bij de DKDB van het KLPD krijg je betaald. Het eerste jaar krijg je tijdens de basispolitieopleiding betaald in niveau-6: maximaal €2723 bruto per maand (bij een 36-urige werkweek). Na het eerste jaar krijg je tijdens de opleiding tot persoonsbeveiliger betaald in niveau-7: maximaal €2941 bruto per maand. Na de opleiding en stagetijd krijg je betaald in niveau-8: maximaal €3347 bruto per maand. Bovenop dit loon krijg je een vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8%)

Je krijgt flexibele arbeidstijden, zo bestaat je werkweek uit 36 of 38 uur en is er de mogelijkheid om 4x9 uurs diensten te kiezen. Daarnaast wordt de opleiding, de leerboeken en de benodigde sportkleding vergoed door de politie en krijg je kledinggeld (aangezien je ‘in burger’ werzaam bent). Ook krijg je een 13de maand, een ABP-pensioen, reiskostenvergoeding, betaald ouderschapsverlof, een mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering met korting bij CZ en gratis toegang tot de sportfaciliteiten van het korps waar je bij komt.

Het is wel zo dat wanneer de persoonsbeveiliger kiest om binnen drie jaar de DKDB te verlaten en niet bij de politie of een andere overheidsinstelling gaat werken hij of zij gedeeltelijk de studiekosten zal moeten terugbetalen.

Salarisschaal Persoonsbeveiliger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Persoonsbeveiliger

Op zoek naar een nieuwe baan als Persoonsbeveiliger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Persoonsbeveiliger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Persoonsbeveiliger vacatures

Vacature Beveiliger
Driessen
Help jij graag mee aan de veiligheid en gastvrijheid van de binnenstad van gemeente Amersfoort en ben jij in het bezit van het diploma Beveiliger, ABM of Event Security Officer? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Persoonsbeveiliger

Wat is de toekomst van Persoonsbeveiliger?

Sinds de terroristische aanslagen van 11 September 2001, de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de aanslag op het Koninklijk Huis en  de toegenomen bedreigingen aan het adres van politici zijn Persoonsbeveiligers erg gevraagd. Als Persoonsbeveiliger blijf je tijdens de acht jaar die je bij het DKDB werkzaam mag zijn continue opleidingen en cursussen volgen die gunstig zijn voor je dagelijkse werk en voor je verdere carrière. Hierbij kun je aangeven wat je ambities zijn zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Na het verlaten van de DKDB kan je terecht bij de KLPD, politiekorpsen of andere overheidsinstellingen. Als Persoonsbeveiliger heb je echter bepaalde vaardigheden opgedaan die in de particuliere beveiligingssector ook erg gewild zijn, waardoor je ook daar je carrière zou kunnen vervolgen.

Baankans Persoonsbeveiliger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Persoonsbeveiliger worden: Opleidingen tot Persoonsbeveiliger

Wil je Persoonsbeveiliger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Persoonsbeveiliger.

Hoe word je een Persoonsbeveiliger? 

De Persoonsbeveiliger kan bij de politie intern doorstromen. Hij moet eerst gekwalificeerd zijn als minimaal agent (niveau 3) voordat er gesolliciteerd kan worden naar een functie als Persoonsbeveiliger. Van buiten de politie kan ook gesolliciteerd worden. In dat geval dien je in het bezit te zijn van minimaal een Mavo D, HAVO of een MBO niveau-3 diploma met vijf jaar werkervaring.

Als instromer dien je eerst een eenjarige fulltime opleiding aan de politieacademie te volgen, waarin je delen van de opleiding tot hoofdagent krijgt.

Als instromer van binnen de politie of na succesvolle afronding van het eerste jaar begin je in het tweede jaar aan de opleiding tot Persoonsbeveiliger. Tijdens deze opleiding leer je procedures, zwemmen, zelfverdediging, etiquette, schieten en EHBO. Daarnaast krijg je gesimuleerde aanslagen en beveiligingsoefeningen in steden. Na deze opleiding loopt de Persoonsbeveiliger drie maanden stage. Na deze stage kan de Persoonsbeveiliger aan het gewone werk beginnen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Persoonsbeveiliger

Er zijn geen opleidingen Persoonsbeveiliger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Persoonsbeveiliger in werkt

Bekijk alle opleidingen Beveiliging


Omscholen of doorgroeien tot Persoonsbeveiliger

Als je Persoonsbeveiliger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Persoonsbeveiliger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Persoonsbeveiliger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Persoonsbeveiliger?

Competenties en Vaardigheden Persoonsbeveiliger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Persoonsbeveiliger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Persoonsbeveiliger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Persoonsbeveiliger

Trainingen & cursussen Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Integriteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Persoonsbeveiliger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Persoonsbeveiliger. Als Persoonsbeveiliger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Persoonsbeveiliger:


zie volledige beschrijving persoonstype Persoonsbeveiliger

Vakkennis voor een Persoonsbeveiliger

Het is voor een Persoonsbeveiliger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Persoonsbeveiliger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Persoonsbeveiliger


Werkervaring Persoonsbeveiliger

Het is voor een startend Persoonsbeveiliger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Persoonsbeveiliger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Persoonsbeveiliger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Netwerk Persoonsbeveiliger

Met wie werkt een Persoonsbeveiliger samen? 

Je werkt samen met mede Persoonsbeveiligers en leidinggevenden.  Daarnaast heb je contact met reguliere politie-eenheden die assistentie verlenen bij het uitvoeren van jouw taken.

Je bent werkzaam rondom personen die je dient te beveiligen. Het kan hier gaan om leden van het koninklijk huis, diplomaten of bijvoorbeeld buitenlandse gasten. Je kunt ook vele soorten mensen tegenkomen die een ‘potentieel gevaar’ zijn voor je cliënt. Het contact met ‘gewone mensen’ zal grotendeels bestaan uit het ervoor zorgen dat deze personen geen gevaar vormen voor de personen die beveiligd worden of het waarnemen van verdachte  zaken.


Persoonsbeveiliger


Organisaties waar een Persoonsbeveiliger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Persoonsbeveiliger meestal werkt.

Waar werkt een Persoonsbeveiliger?

Je wordt werkzaam bij de Dienst Koninklijke en Diplomatie Beveiliging van de overkoepelende organisatie van de politie: Het Korps Landelijke Politie Diensten.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Persoonsbeveiliger

Waar kun je het beste werken als Persoonsbeveiliger? Hieronder vind je de best door de Persoonsbeveiliger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Persoonsbeveiliger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Persoonsbeveiliger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Persoonsbeveiliger.

Welke competenties heeft een Persoonsbeveiliger nodig?

Een Persoonsbeveiliger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Persoonsbeveiliger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Persoonsbeveiliger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Persoonsbeveiliger nodig? 

De Persoonsbeveiliger is toegewijd, op veiligheid gericht, verantwoordelijk en niet te goedgelovig (Loyalist). Daarnaast is de Persoonsbeveiliger krachtig, zelfverzekerd en tot op zekere mate confronterend (Baas). Deze persoonlijkheidseigenschappen helpen hem om zijn werk adequaat uit te kunnen voeren.

Bekijk de persoonstypen voor Persoonsbeveiliger


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Persoonsbeveiliger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Persoonsbeveiliger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Persoonsbeveiliger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Persoonsbeveiliger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Persoonsbeveiliger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Persoonsbeveiliger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Persoonsbeveiliger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Persoonsbeveiliger iets voor je?

Zou je graag Persoonsbeveiliger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Persoonsbeveiliger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Persoonsbeveiliger

Frits

Wat is de maximale leeftijd die je mag hebben om te mogen solliciteren?

Cohen

Zijn er nog voordelen als je bij defensie zit en een mbo 3 hebt 

kevin

Mensen van defensie staan goed aangeschreven.MBO 3 is een pre.

james

wanneer worden er weer mensen aangenomen bij de DKDB?

Henkie

Op dit moment is er een vacaturestop.

Cohen

Zijn er nog voordelen als je bij defensie zit en een mbo 3 hebt 

james

wanneer worden er weer mensen aangenomen bij de DKDB?

Henkie

Op dit moment is er een vacaturestop.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar