Opleidingen Politiekundige

Zou je graag Politiekundige willen worden? Of ben je al Politiekundige en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Politiekundige, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Politiekundige

Er zijn geen opleidingen Politiekundige aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Politiekundige in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Politiekundige

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Politiekundige

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Politiekundige? 

Je dient minimaal in het bezit te zijn van een Havo of MBO niveau-4 diploma om toegelaten te kunnen worden voor de opleiding tot Politiekundige. De opleiding Bachelor of Policing duurt vier jaar, maar is voor mensen met een HBO of WO opleiding en politiemedewerkers in twee jaar af te ronden.

Tijdens de Opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld in blokken van 12 weken. De Theorie wordt gegeven aan de Politieacademie in Apeldoorn, de praktijk doe je in het korps waarbij je bent aangenomen.