R&D Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een R&D Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep r&d engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je r&d engineer wordt.

 

Wat is een R&D Engineer?

 

Een R&D Engineer is verantwoordelijk voor het traject van conceptfase tot en met de inbedrijfstelling van producten en/of processen. De R&D (Research & Development) Engineer streeft naar de verbetering en doorontwikkeling van al bestaande en de ontwikkeling van nieuwe producten, machines en systemen. De R&D Engineer doet niet alleen marktonderzoek naar nieuwe technieken en producten die interessant kunnen zijn voor het bedrijf, maar ook naar wensen van klanten.

De R&D Engineer vertaalt klantwensen naar concepten. Hij onderzoekt hoe de markt zich ontwikkelt, verzint verbeteringen, maakt tekeningen en zorgt voor bruikbare gebruiksaanwijzingen. Hij test verbeterde of nieuwe producten, evalueert de resultaten en rapport deze resultaten aan het Hoofd R&D. Op basis hiervan wordt besloten of de ideeën van de R&D Engineer worden uitgewerkt of niet.

Ook voert de R&D Engineer overleg met externe partijen om hun wensen in beeld te brengen, afspraken te maken en overleg te plegen. De R&D Engineer gaat vaak langs bij deze externe partijen om bepaalde processen te analyseren en producten te testen. Ook overlegt de R&D Engineer met andere medewerkers op de afdeling R&D. Hij adviseert het bedrijf over de verbetering van het rendement en de winstgevendheid van het ontwikkelproces. 

Wil je werken als R&D Engineer?

Werk je al als R&D Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je R&D Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor R&D Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep R&D Engineer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Klanten
 • Hoofd R&D
 • Medewerkers R&D-afdeling
 • Marketingmedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden R&D Engineer

Wat verdient een R&D Engineer?

 

Een R&D Engineer kan rekenen op zo’n €2000,- tot €4000,- bruto per maand. Het bedrag hangt natuurlijk af van het aantal jaren ervaring, de leeftijd, de opleiding, de werkgever en de precieze functie van de R&D Engineer.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de cao die hoort bij het bedrijf waar de R&D Engineer werkzaam is. 

Salarisschaal R&D Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures R&D Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als R&D Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor R&D Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 R&D Engineer vacatures

R&D Engineer
Beyond Search
Functieomschrijving Ben jij afgestudeerd IPO-er of WTB-er en heb je al een beetje werkervaring ? Reageer dan nu Functie omschrijving Als engineer werk je in teamverband samen op de afdeling …
Internship HBO/WO R&D Engineer
ABB b.v.
Company information ABB ABB is a world leader in the transmission and distribution of electricity, process and product automation, robotization, electric, electronic, and technical installation products and systems. We are …
R&D Engineer
HUDSON
Als R&D Engineer werk je mee aan de co-ontwikkeling, de systematische implementatie én het onderhoud van nieuwe en bestaande producten (opleggers, aanhangwagen en motorwagens). Deze producten zijn halffabricaten en eindproducten. …
Stage/ Internship HBO/ WO R&D Engineer
Abb b.v.
Company information ABB ABB is a world leader in the transmission and distribution of electricity, process and product automation, robotization, electric, electronic, and technical installation products and systems. We are …
Senior R&D engineer - Delft
Continu
In functie van senior R&D engineer ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen, optimaliseren en technisch beheren van de producten. Competenties voor deze taken zijn Situationeel leidinggeven   Oog voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden R&D Engineer

Wat is de toekomst van R&D Engineer?

 

Een R&D Engineer kan redelijk goed aan een baan komen. Over het algemeen zijn er redelijk veel vacatures voor de functie R&D Engineer beschikbaar. Bedrijven uit verschillende branches hebben een R&D-afdeling, dus waar een R&D Engineer terecht kan, hangt af van zijn vooropleiding.

Een R&D Engineer kan bij genoeg ambitie en ervaring doorgroeien naar Hoofd R&D. 

Baankans R&D Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

R&D Engineer worden: Opleidingen tot R&D Engineer

Wil je r&d engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een R&D Engineer? 

 

Om voor de functie van R&D Engineer in aanraking te komen, vragen de meeste werkgevers om een afgeronde opleiding op minstens HBO-niveau. De studierichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt.

Vaak wordt gevraagd om enkele jaren relevante werkervaring.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot R&D Engineer

Design of Experiments (Advanced Six Sigma)
Design of Experiments (DoE) is een methode die je gebruikt om meer kennis over je proces te krijgen. Wat zijn de parameters die invloed hebben op de output van mijn …
TMAP Suite Test Engineer examentraining + examen (ook Live Online)
Heeft u in het verleden al een cursus TMAP gevolgd of heeft u aan zelfstudie gedaan? Dan kunt u bij D-ICT Solutions alleen het examen afnemen. U kunt deze training …
Opleiding Project Controls
14 dagen   Capelle a/d IJssel   Klassikaal Je werkt binnen een projectorganisatie als planner, Project Controls engineer, manager of je hebt een andere rol binnen projectbeheersing. Je taak is …
ITIL/PRINCE2 /TMAP/BISL/ASL/ISO foundation fast tracks (ook Live Online)
 Samenvatting Voor ervaren professionals die certificaten missen, maar wel al veel over een onderwerp weten is het soms niet nodig om een gehele Foundation training te volgen. D-ICT Solutions komt …
TMap Suite Test Engineer
TMap Suite Test Engineer Wat is TMap?Test Management Approach, gewoonlijk kortweg TMap genoemd, is een testmethode voor software. TMap Suite Test Engineer is de vernieuwde versie van de TMap …
Meer opleidingen R&D Engineer

Weet je nog niet of je R&D Engineer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding R&D Engineer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk R&D Engineer

Met wie werkt een R&D Engineer samen? 

 

Een R&D Engineer komt veel in aanraking met klanten. Ook heeft pleegt hij veel overleg met de marketingafdeling. Zo rapporteert hij vorderingen en ideeën aan het Hoofd R&D. Een door de R&D Engineer bedacht ontwerp dient namelijk door de medewerkers van de marketingafdeling in de markt te worden gebracht. 


 • Klanten
 • Hoofd R&D
 • Medewerkers R&D-afdeling
 • Marketingmedewerkers
R&D Engineer


Organisaties waar een R&D Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een R&D Engineer meestal werkt.

Waar werkt een R&D Engineer?

 

Vooral bij grote bedrijven die zich moeten blijven vernieuwen is een R&D-afdeling. Deze bedrijven behoren tot de profitsector. Deze bedrijven kunnen vallen onder heel diverse branches, zoals de Metaalnijverheid en de Telecom/ ICT Toch kan het ook zo zijn dat een R&D-team samenwerkt met een bedrijf dat gesubsidieerd wordt door de overheid, zoals een universiteit. Ook in de non-profitsector kan een R&D Engineer dus aan de slag.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers R&D Engineer

Waar kun je het beste werken als R&D Engineer? Hieronder vind je de best door de R&D Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep R&D Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden R&D Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een R&D Engineer.

Welke competenties heeft een R&D Engineer nodig?

Een R&D Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen R&D Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij R&D Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een R&D Engineer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een R&D Engineer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een R&D Engineer is energiek, gedreven en optimistisch en hij gaat doelgericht te werk (Succesvolle Werker).

Tevens is de R&D Engineer onderzoekend en intellectueel. Hij is er vooral op gericht om zoveel mogelijk kennis te verzamelen. Daarom doet hij marktonderzoek. Ook dient hij goed te kunnen luisteren naar klanten om op hun wensen in te kunnen springen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor R&D Engineer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een R&D Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep R&D Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep R&D Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie R&D Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als R&D Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor R&D Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als R&D Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep R&D Engineer iets voor je?

Zou je graag R&D Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als R&D Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op R&D Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar