Radioloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Radioloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep radioloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je radioloog wordt.

 

Wat is een Radioloog?

Een Radioloog is een medisch specialist die met behulp van van röntgenfoto’s, geluidsgolven (echografie) en magnetisme (MRI scans) ziektes bij patiënten vaststelt of uitsluit. Een Radioloog kan op röntgenfoto’s afwijkingen zien in bot of weefsel. Hijkan ook onderzoeken wat de aard van de ziekte of het letsel is en waar het zich bevindt.

Een Radioloog kan patiënten ook daadwerkelijk behandelen door kleine (chirurgische) ingrepen uit te voeren, bijvoorbeeld dotteren of het stelpen van hevige bloedingen. Een Radioloog vervult een belangrijke functie en krijgt van bijna alle andere medisch specialisten patiënten doorverwezen voor onderzoek. Er vindt ook altijd overleg plaats tussen de doorverwijzend specialist en de Radioloog, over de uitkomst van de testen en de beoordeling daarvan door de Radioloog. Een Radioloog krijgt op deze manier met bijna alle ziektes en aandoeningen te maken die bij mensen voorkomen.

Naast deze taken kan een Radioloog zich ook op wetenschappelijk onderzoek richten, bijvoorbeeld onderzoek naar borstkanker.

Omdat een Radioloog vaak maar kortstondig in contact komt met patiënten is het niet noodzakelijk om een vertrouwensband met hen op te bouwen. Het is echter wel belangrijk om geruststellend en professioneel over te komen en integriteit blijft ook belangrijk.

Omdat een radioloog veel in aanraking komt met apparatuur en deze ook precies moet afstellen is het belangrijk dat hij technisch inzicht heeft. Daarnaast moet een Radioloog ook stressbestendig zijn omdat er ook wel eens spoedbehandelingen gedaan moeten wordenWil je werken als Radioloog?

Werk je al als Radioloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Radioloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Radioloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Radioloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Assistent
 • Medisch Specialist
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Radioloog

Wat verdient een Radioloog?

Een Radioloog verdient ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van de taken die je vervult. Als je management- of bestuurstaken naast je gewone taken op je neemt zal je salaris hoger liggen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Bereikbaarheidstoeslagen

Salarisschaal Radioloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Radioloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Radioloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Radioloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Radioloog vacatures

Vacature Radioloog op Sint Maarten-solliciteer nu!
TMI Interim
Voor de Radiologie afdeling op het eiland Sint Maarten zijn wij op zoek naar een radioloog die voor een periode van minimaal twee maanden binnen het ziekenhuis wil werken. Bent …
Vacature Radioloog op Sint Maarten
TMI Interim
Voor de Radiologie afdeling op het eiland Sint Maarten zijn wij op zoek naar een radioloog die voor een periode van minimaal twee maanden binnen het ziekenhuis wil werken. Bent …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Radioloog

Wat is de toekomst van Radioloog?

Aangezien het aantal beschikbare opleidingsplekken voor Radiologen wordt afgestemd op het aantal Radiologen dat nodig is kan een afgestudeerd Radioloog vrij gemakkelijk een baan vinden.

Je kunt je meer gaan richten op het doen van wetenschappelijk onderzoek of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld management- of bestuurstaken.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Radioloog worden: Opleidingen tot Radioloog

Wil je Radioloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Radioloog.

Hoe word je een Radioloog? 

Om Radioloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde doen. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je nog de vijfarige specialisatie voor Radioloog afronden. In totaal duurt de opleiding elf jaar.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op je vakgebied.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Radioloog

Er zijn geen opleidingen Radioloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Radioloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Radioloog

Als je Radioloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Radioloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Radioloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Radioloog?

Competenties en Vaardigheden Radioloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Radioloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Radioloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Radioloog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Radioloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Radioloog. Als Radioloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Radioloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Radioloog

Vakkennis voor een Radioloog

Het is voor een Radioloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Radioloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Radioloog


Werkervaring Radioloog

Het is voor een startend Radioloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Radioloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Radiotherapeut, Radiodiagnostisch Laborant .

Iets anders leren?

Is Radioloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Radioloog

Met wie werkt een Radioloog samen? 

Een Radioloog komt met veel verschillende medisch specialisten in aanraking. Deze verwijzen allemaal patiënten door naar de afdeling radiologie. De informatie die de Radioloog verzamelt wordt weer doorgekoppeld naar deze specialisten. Er wordt dus veel onderling overleg gepleegd.


 • Huisarts
 • Assistent
 • Medisch Specialist
 • Patiënt
Radioloog


Organisaties waar een Radioloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Radioloog meestal werkt.

Waar werkt een Radioloog?

 • Academisch ziekenhuis
 • Ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Radioloog

Waar kun je het beste werken als Radioloog? Hieronder vind je de best door de Radioloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Radioloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Radioloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Radioloog.

Welke competenties heeft een Radioloog nodig?

Een Radioloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Radioloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Radioloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Radioloog nodig? 

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijk om moet gaan met de gegevens van je patiënten (Loyalist).

Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Radioloog


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Radioloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Radioloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Radioloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Radioloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Radioloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Radioloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Radioloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Radioloog iets voor je?

Zou je graag Radioloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Radioloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Radioloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar