Rangeerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rangeerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rangeerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rangeerder wordt.

 

Wat is een Rangeerder?

De is Rangeerder is een medewerker van een transportbedrijf die de voertuigen op het bedrijfsterrein van zijn werkgever verplaatst. De Rangeerder is meestal werkzaam bij de spoorwegen of binnen de wegtransport. Bij het wegtransport is de Rangeerder degene die de voertuigen verplaatst en bij de spoorwegen verplaatst de Rangeerder de treinen. De functie van Rangeerder is het meest bekend van de spoorwegen.

De Rangeerder is bij de spoorwegen verantwoordelijk voor het rangeerproces. Dit is het verplaatsen van het spoorwegmateriaal. Dit houdt in dat de Rangeerder zich bezig houdt met het aan- en afkoppelen van rijtuigen, goederenwagons plaatst, defecte voertuigen uitzet, locomotieven omrijdt en wagens naar bestemming sorteert. Ook controleert de Rangeerder hierbij het materieel en meldt eventueel mankementen en defecten.

In het wegtransport is de Rangeerder een chauffeur. De Rangeerder verplaatste de wagens van een bedrijf op het bedrijfsterrein. Vaak gebruikt de Rangeerder hiervoor speciaal aangepaste vrachtwagens die bedoeld zijn om opleggers, wissellaadbakken en aanhangwagens te verplaatsen. Dit moet vaak snel en efficiënt gebeuren en ook hierbij moet de Rangeerder eventuele mankementen en defecten signaleren en melden.

De Rangeerder werkt zelfstandig of in een groep en wordt aangestuurd door een ploegleider.  Het is voor de Rangeerder belangrijk om de regels en procedures op het gebied van veiligheid te kennen en goed toe te passen.  Ook de onderlinge communicatie tussen de werknemers is van belang voor het in goede banen leiden van de werkzaamheden.Wil je werken als Rangeerder?

Werk je al als Rangeerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rangeerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rangeerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rangeerder in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

34


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rangeerder

Wat verdient een Rangeerder?

Het salaris van de Rangeerder is voor een deel afhankelijk van het bedrijf waar de Rangeerder voor werkt. Er gelden verschillende CAO’s voor de spoorwegen en voor het wegtransport. Gemiddeld verdient de Rangeerder tussen de €1400,- en €2000,-.

Salarisschaal Rangeerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Rangeerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Rangeerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rangeerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Rangeerder vacatures

Rangeerder
IQ Select
Wie is de opdrachtgever? Onze opdrachtgever is een familiebedrijf met meer dan vestigingen in Nederland. Op het gebied van stadsdistributie zijn ze één van grootste spelers in de Benelux. Het …
Rangeerder gezocht
IQ Select
Voor een logistiek bedrijf in omgeving Bodegraven zijn we op zoek naar een rangeerder. Het bedrijf is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in temperatuur en gecontroleerde transport en logistiek. Het bedrijf …
Rangeerder
Werff talent
Voor meerdere opdrachtgevers in Heerenveen en omgeving zijn we op zoek naar een chauffeur die goed kan manoeuvreren met alle soorten materiaal, zoals bakwagen, trekker-oplegger conventionele combinatie (schamelkar). Ben jij …
Rangeerder nacht
IQ Select
Wie is de opdrachtgever? Onze opdrachtgever is een ambitieus familiebedrijf. Ze leveren verschillende diensten zoals distributie, warehousing en container handling. Hun wagenpark bestaat uit maar liefst vrachtwagens en blijft zich …
Rangeerder
Randstad
Rangeerder, , Voor een transportbedrijf uit Veghel zijn we op zoek naar een chauffeur met het T of C rijbewijs die op de terminal trekker als rangeerder aan de slag …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rangeerder

Wat is de toekomst van Rangeerder?

Er is voldoende vraag naar Rangeerders. De Rangeerder kan doorgroeien naar een meer leidinggevende functie en daardoor meer verantwoordelijkheden krijgen.

Baankans Rangeerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

34


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rangeerder worden: Opleidingen tot Rangeerder

Wil je rangeerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Rangeerder? 

Voor de functie van Rangeerder bestaan specifieke opleidingen en cursussen. Veel van deze opleidingen vinden bij de organisatie zelf plaats en zijn dus interne opleidingen. Kennis van en ervaring met de transportsector kunnen van belang zijn voor toelating tot deze interne opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Rangeerder

Er zijn geen opleidingen Rangeerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Rangeerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek


Netwerk Rangeerder

Met wie werkt een Rangeerder samen? 

De Rangeerder werkt zelfstandig of in een team. De Rangeerder werkt vaak onder de leiding van een ploegleider. Daarnaast heeft de Rangeerder bijvoorbeeld te maken met machinisten en andere spoorwegmedewerkers en chauffeurs.


Rangeerder


Organisaties waar een Rangeerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rangeerder meestal werkt.

Waar werkt een Rangeerder?

De Rangeerder werkt voor een transportbedrijf. Dit kan voor de spoorwegen of voor een wegtransportbedrijf zijn. De Rangeerder is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Rangeerder

Waar kun je het beste werken als Rangeerder? Hieronder vind je de best door de Rangeerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rangeerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rangeerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rangeerder.

Welke competenties heeft een Rangeerder nodig?

Een Rangeerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rangeerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rangeerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rangeerder nodig? 

De Rangeerder moet analytisch sterk zijn, goed kunnen plannen en het overzicht kunnen bewaren. De Rangeerder moet weten welke wagens waar heen moeten en waar welke wagens staan (Waarnemer). Daarnaast moet de Rangeerder een harde werker zijn, energiek zijn en door wind en regen kunnen werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Rangeerder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rangeerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rangeerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rangeerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rangeerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rangeerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rangeerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rangeerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rangeerder iets voor je?

Zou je graag Rangeerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rangeerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rangeerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar