Rangeerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rangeerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rangeerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rangeerder wordt.

 

Wat is een Rangeerder?

De is Rangeerder is een medewerker van een transportbedrijf die de voertuigen op het bedrijfsterrein van zijn werkgever verplaatst. De Rangeerder is meestal werkzaam bij de spoorwegen of binnen de wegtransport. Bij het wegtransport is de Rangeerder degene die de voertuigen verplaatst en bij de spoorwegen verplaatst de Rangeerder de treinen. De functie van Rangeerder is het meest bekend van de spoorwegen.

De Rangeerder is bij de spoorwegen verantwoordelijk voor het rangeerproces. Dit is het verplaatsen van het spoorwegmateriaal. Dit houdt in dat de Rangeerder zich bezig houdt met het aan- en afkoppelen van rijtuigen, goederenwagons plaatst, defecte voertuigen uitzet, locomotieven omrijdt en wagens naar bestemming sorteert. Ook controleert de Rangeerder hierbij het materieel en meldt eventueel mankementen en defecten.

In het wegtransport is de Rangeerder een chauffeur. De Rangeerder verplaatste de wagens van een bedrijf op het bedrijfsterrein. Vaak gebruikt de Rangeerder hiervoor speciaal aangepaste vrachtwagens die bedoeld zijn om opleggers, wissellaadbakken en aanhangwagens te verplaatsen. Dit moet vaak snel en efficiënt gebeuren en ook hierbij moet de Rangeerder eventuele mankementen en defecten signaleren en melden.

De Rangeerder werkt zelfstandig of in een groep en wordt aangestuurd door een ploegleider.  Het is voor de Rangeerder belangrijk om de regels en procedures op het gebied van veiligheid te kennen en goed toe te passen.  Ook de onderlinge communicatie tussen de werknemers is van belang voor het in goede banen leiden van de werkzaamheden.Wil je werken als Rangeerder?

Werk je al als Rangeerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rangeerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rangeerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rangeerder in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rangeerder

Wat verdient een Rangeerder?

Het salaris van de Rangeerder is voor een deel afhankelijk van het bedrijf waar de Rangeerder voor werkt. Er gelden verschillende CAO’s voor de spoorwegen en voor het wegtransport. Gemiddeld verdient de Rangeerder tussen de €1400,- en €2000,-.

Salarisschaal Rangeerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Rangeerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Rangeerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rangeerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Rangeerder vacatures

Vacature Rangeerder
Raaak personeel
Wat ga je doenInteresse in een functie met veel groeimogelijkheden en vrijheid? Solliciteer dan op de functie Rangeerder. Salaris €10,93 bruto per uur. In deze functie draait het allemaal om …
Vacature Rangeerder
Jobbird
Functie omschrijving Wie is de opdrachtgever? Onze opdrachtgever is een logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in gekoeld transport. Het bedrijf heeft meer standplaatsen. Voor de standplaats Bodegraven zoeken we een …
Vacature Rangeerder
Jobbird
Functie omschrijving Wie is de opdrachtgever? Onze opdrachtgever is een ambitieus familiebedrijf. Het bedrijf levert verschillende diensten zoals distributie, warehousing en handling van containers. Het wagenpark bestaat uit maar liefst …
Vacature Rangeerder
Jobbird
Functie omschrijving Wie is de opdrachtgever? Onze opdrachtgever is een familiebedrijf met meer dan 20 vestigingen in Nederland. Op het gebied van stadsdistributie zijn ze één van grootste spelers in …
Vacature Rangeerder
Jobbird
Wat ga je doenInteresse in een functie met veel groeimogelijkheden en vrijheid? Solliciteer dan op de functie Rangeerder. Salaris €10,93 bruto per uur. In deze functie draait het allemaal om …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rangeerder

Wat is de toekomst van Rangeerder?

Er is voldoende vraag naar Rangeerders. De Rangeerder kan doorgroeien naar een meer leidinggevende functie en daardoor meer verantwoordelijkheden krijgen.

Baankans Rangeerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Rangeerder worden: Opleidingen tot Rangeerder

Wil je Rangeerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Rangeerder.

Hoe word je een Rangeerder? 

Voor de functie van Rangeerder bestaan specifieke opleidingen en cursussen. Veel van deze opleidingen vinden bij de organisatie zelf plaats en zijn dus interne opleidingen. Kennis van en ervaring met de transportsector kunnen van belang zijn voor toelating tot deze interne opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Rangeerder

Er zijn geen opleidingen Rangeerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Rangeerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen of doorgroeien tot Rangeerder

Als je Rangeerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Rangeerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Rangeerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Rangeerder?

Competenties en Vaardigheden Rangeerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Rangeerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Rangeerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Rangeerder

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Rangeerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Rangeerder. Als Rangeerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Rangeerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Rangeerder

Vakkennis voor een Rangeerder

Het is voor een Rangeerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Rangeerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Rangeerder


Werkervaring Rangeerder

Het is voor een startend Rangeerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Rangeerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Rangeerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Rangeerder

Met wie werkt een Rangeerder samen? 

De Rangeerder werkt zelfstandig of in een team. De Rangeerder werkt vaak onder de leiding van een ploegleider. Daarnaast heeft de Rangeerder bijvoorbeeld te maken met machinisten en andere spoorwegmedewerkers en chauffeurs.


Rangeerder


Organisaties waar een Rangeerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rangeerder meestal werkt.

Waar werkt een Rangeerder?

De Rangeerder werkt voor een transportbedrijf. Dit kan voor de spoorwegen of voor een wegtransportbedrijf zijn. De Rangeerder is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Rangeerder

Waar kun je het beste werken als Rangeerder? Hieronder vind je de best door de Rangeerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rangeerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rangeerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rangeerder.

Welke competenties heeft een Rangeerder nodig?

Een Rangeerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rangeerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rangeerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rangeerder nodig? 

De Rangeerder moet analytisch sterk zijn, goed kunnen plannen en het overzicht kunnen bewaren. De Rangeerder moet weten welke wagens waar heen moeten en waar welke wagens staan (Waarnemer). Daarnaast moet de Rangeerder een harde werker zijn, energiek zijn en door wind en regen kunnen werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Rangeerder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rangeerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rangeerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rangeerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rangeerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rangeerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rangeerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rangeerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rangeerder iets voor je?

Zou je graag Rangeerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rangeerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Rangeerder?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Rangeerder

Vacature Rangeerder
RAAAK Personeel
Interesse in een functie met veel groeimogelijkheden en vrijheid? Solliciteer dan op de functie Rangeerder. Salaris €, bruto per uur. In deze functie draait het allemaal om logistieke dienstverlening. De …
Vacature Rangeerder
Wolfram Chain N.V.
Wil jij rangeerwerk combineren met extra toeslagen in een -ploegendienst? Lees snel verder!Voor een goede relatie in Den Bosch zoeken we een Rangeerder. Je wordt onderdeel van een groeiende …
Vacature Rangeerder
Covebo Uitzendgroep B.V.
Wanneer je aan de slag gaat alsrangeerder ga je zelfstandig bakwagens en opleggers bij het juistedock parkeren, zodat deze geladen en gelost kunnen worden. Jij bentals rangeerder de schakel in …
Vacature Rangeerder
Werkzoeken.nl
Wat ga je doen Interesse in een functie met veel groeimogelijkheden envrijheid? Solliciteer dan op de functie Rangeerder. Salaris €10,93bruto per uur. In deze functie draait hetallemaal om logistieke dienstverlening. …
Vacature Rangeerder
Van Rooijen Logistiek BV
Voor onze Rail Terminal zijn wij op zoeknaar een collega die op korte termijn beschikbaaris. De Rail Terminal Eindhoven bevindt zich ophet terrein van Van Rooijen Logistiek bv. Vanaf het Gatehouse,welke gevestigd …

Actuele blogposts


reacties op Rangeerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar