Opleidingen Recherchekundige

Zou je graag Recherchekundige willen worden? Of ben je al Recherchekundige en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Recherchekundige, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Recherchekundige dient in het bezit te zijn van een HBO Bachelor. De opleiding zelf betreft een HBO 'Master of Criminal Investigation'. De opleiding bestaat uit theorie- en praktijkblokken die elkaar afwisselen.

Het eerste jaar van de opleiding bestaat uit een pre-Master, waarin je kennis maakt met de politie en vooral met de opsporingskant daarvan. Dit gedeelte duurt negen maanden, waarin je zo'n 20 contacturen hebt en waarin je de andere 20 uur voor groepsopdrachten en zelfstudie dient te gebruiken. Je krijgt drie stages in het eerste jaar, waarbij je de laatste drie maanden van dit jaar meeloopt bij de Recherche. Na dit jaar begin je aan de Master, die twee of drie jaar duurt. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Recherchekundige

Er zijn geen opleidingen Recherchekundige aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Recherchekundige in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid