Opleidingen Schadebehandelaar

Zou je graag Schadebehandelaar willen worden? Of ben je al Schadebehandelaar en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Schadebehandelaar, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De meeste werkgevers vragen HBO niveau voor de functie van Schadebehandelaar, maar er zijn ook vacatures te vinden waarbij een MBO opleiding voldoende is. Een opleiding in juridische richting biedt mogelijkheden, bijvoorbeeld HBO Rechten.
De Schadebehandelaar moet minstens een WTF-basis en een WTF-schade diploma hebben behaald.

Soms is werkervaring in specifieke schade of verzekering vereist. Een schadebehandelaar motorrtijtuigen dient dus ook kennis te hebben van een autoverzekering.

De 1 beste opleidingen voor een Schadebehandelaar:

Basiscursus verkeersschaderegeling

| Open inschrijving |€ 1125.00 | Max. deelnemers: 24 | Totale lesduur: 2

Tijdens deze basiscursus leer je hoe je op een verantwoorde en optimale wijze verkeersschades kunt behandelen met de betrokken partijen. Een auto-ongeluk, een aanrijding met een fietser of een voetganger, een loslopend dier? Een ongeval zit in een klein hoekje. Hoe behandel je deze schades als betrokkenen deze schade bij je melden? Een ongeval brengt …