Senior Fiscalist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Senior Fiscalist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep senior fiscalist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je senior fiscalist wordt.

 

Wat is een Senior Fiscalist?

Een andere naam voor fiscalist is belastingadviseur, binnen een bedrijf is een Senior Fiscalist een ervaren fiscalist die naast zijn normale taken ook aansturende taken heeft. In zijn taak als belastingadviseur adviseert hij particulieren en bedrijven met betrekking tot hun belasting. Hij werkt in dienst van de klant, en probeert dus de financiën fiscaal zo gunstig mogelijk te regelen. Ook zorgt hij dat zijn klant aan alle verplichtingen voldoet. Deze verplichtingen worden complexer naarmate een bedrijf groter wordt. In veel gevallen doet de fiscalist ook de belastingaangifte.

Als fiscalist kan je alleen werken of in teamverband. De Senior Fiscalist werkt altijd in teamverband en staat vaak aan het hoofd van zijn afdeling. Hij draagt actief bij aan het bevorderen van kennisoverdracht en het handhaven en optimaliseren van de dienstverlening. Daarnaast begeleidt en coacht hij de junior fiscalisten op de afdeling.

De Senior Fiscalist heeft een fiscaal rechterlijke of fiscaal economische opleiding gehad en heeft een affiniteit met cijfers. Verder heeft de fiscalist kennis van alle facetten van de bedrijfsvoering van een bedrijf, om zo optimaal te kunnen adviseren met betrekking tot de belastingaangifte.Wil je werken als Senior Fiscalist?

Werk je al als Senior Fiscalist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Senior Fiscalist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Senior Fiscalist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Senior Fiscalist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • advocaten
  • klanten
  • belastingdienst

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Senior Fiscalist

Wat verdient een Senior Fiscalist?

Er zijn geen vaste regels wat een Senior Fiscalist moet verdienen. Het startsalaris voor een fiscalist ligt zo rond de 2500. Voor HBO fiscalisten is dit lager. Wanneer een fiscalist opklimt tot Senior, betekent dat vaak dat hij al flink wat jaren in dienst is. In die tijd is zijn salaris natuurlijk ook gestegen. Fiscalisten begeven zich vaak in de bedrijfswereld, daarom zijn de salarissen vaak ook prima, evenals de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Senior Fiscalist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Senior Fiscalist

Op zoek naar een nieuwe baan als Senior Fiscalist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Senior Fiscalist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Senior Fiscalist vacatures

Vacature Senior Belastingadviseur
Five Finance Recruitment
Senior Belastingadviseur Wat ga je doen als? Ben jij een adviseur in de breedste zin van het woord? Wil je een rol spelen bij de ontwikkeling van het fiscale team? …
Vacature Senior Belastingadviseur
Five Finance Recruitment
Senior Belastingadviseur Wat ga je doen als? Ben jij een adviseur in de breedste zin van het woord? Wil je een rol spelen bij de ontwikkeling van het fiscale team? …
Vacature Senior Belastingadviseur
Personato Werving en Selectie
Binnen het fiscale team van deze organisatie wordt jij de leidinggevende van de fiscale afdeling. Jij gaat je bezighouden met proactief adviseren van de klanten van het kantoor. Daarnaast speel …
Vacature Senior Belastingadviseur
Personato Werving en Selectie
Het is tijd voor een nieuwe stap! Je hebt al veel ervaring opgedaan maar nu is het tijd voor iets nieuws. Wij snappen dat. Voor onze innoverende klant zijn wij …
Vacature Senior Belastingadviseur
Headhuntersteam
Als Fiscalist / Belastingadviseur wordt u verantwoordelijk voor het zelfstandig bedienen van een klantenpakket. Daarnaast wordt u de fiscale sparringpartner voor Assistent Accountant en Accountants, en draagt u zorg voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Senior Fiscalist

Wat is de toekomst van Senior Fiscalist?

Als Senior Fiscalist sta je al in de bovenste regionen van het bedrijf. Doorgroeien naar partner, oftewel mede-eigenaar, van het bedrijf is een mogelijkheid. Afhankelijk van hoe groot de organisatie is waarvoor de Senior Fiscalist werkt, kan het plafond al in zicht zijn, of nog lang niet. De perspectieven om fiscalist te worden zijn erg goed. Belastingadvies is altijd nodig, dus er zijn vele fiscalisten nodig in Nederland. Belangrijk is dat eerst de juiste opleidingen worden voltooid, liefst met goede cijfers en nevenactiviteiten. Dan is het mogelijk om bij een bedrijf te solliciteren die fiscalisten nodig heeft. Na enkele jaren werkervaring is het dan wellicht mogelijk om de stap naar Senior Fiscalist te maken.

Baankans Senior Fiscalist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Senior Fiscalist worden: Opleidingen tot Senior Fiscalist

Wil je Senior Fiscalist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Senior Fiscalist.

Hoe word je een Senior Fiscalist? 

Hoewel de term fiscalist of belastingadviseur geen beschermde titel is, hebben fiscalisten in de praktijk Fiscaal Recht of Fiscale Economie gestudeerd. Dit kan ook op HBO niveau, alhoewel dan de functie van Senior Fiscalist wel moeilijker te bereiken is. Veel werkgevers vragen daarnaast nog om een beroepsopleiding bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Deze opleiding duurt 3 jaar. Ook zijn veel opleidingen te volgen bij het Register Belastingadviseurs.

Eenmaal binnen bij een bedrijf, moet de fiscalist zichzelf bewijzen op inhoudelijk én organisatorisch vlak om tot de functie van Senior Fiscalist op te klimmen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Senior Fiscalist

Er zijn geen opleidingen Senior Fiscalist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Senior Fiscalist in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Senior Fiscalist

Als je Senior Fiscalist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Senior Fiscalist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Senior Fiscalist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Senior Fiscalist?

Competenties en Vaardigheden Senior Fiscalist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Senior Fiscalist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Senior Fiscalist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Senior Fiscalist

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Senior Fiscalist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Senior Fiscalist. Als Senior Fiscalist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Senior Fiscalist:


zie volledige beschrijving persoonstype Senior Fiscalist

Vakkennis voor een Senior Fiscalist

Het is voor een Senior Fiscalist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Senior Fiscalist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Senior Fiscalist


Werkervaring Senior Fiscalist

Het is voor een startend Senior Fiscalist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Senior Fiscalist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Advocaat .

Iets anders leren?

Is Senior Fiscalist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Senior Fiscalist

Met wie werkt een Senior Fiscalist samen? 

Een Senior Fiscalist heeft vooral contact met juridische en/of fiscale afdelingen van bedrijven. Samen met deze afdeling zal hij proberen tot een oplossing te komen die fiscaal het voordeligst is. Hij doet dit met de rest van zijn team fiscalisten. In het geval er een geschil ontstaat, kan hij gebruik maken van advocaten. In grotere advocatenkantoren zul je zowel fiscalisten als advocaten terugvinden. Voor fiscalisten worden ook veel bijscholingen en congressen georganiseerd, dus hij zal ook een breed netwerk van collega's opbouwen.


  • advocaten
  • klanten
  • belastingdienst
Senior Fiscalist


Organisaties waar een Senior Fiscalist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Senior Fiscalist meestal werkt.

Waar werkt een Senior Fiscalist?

Organisaties voor fiscalisten, zoals advocatenkantoren of belastingadviseurskantoren zijn commerciële instellingen. Winst behalen is daarom erg belangrijk voor de organisatie. Veel zal ook ingericht zijn op de winstmaximalisatie. Dit wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn tot zelfontplooiing, want het is vaak mogelijkheden om cursussen te volgen op kosten van de zaak. 

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Senior Fiscalist

Waar kun je het beste werken als Senior Fiscalist? Hieronder vind je de best door de Senior Fiscalist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Senior Fiscalist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Senior Fiscalist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Senior Fiscalist.

Welke competenties heeft een Senior Fiscalist nodig?

Een Senior Fiscalist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Senior Fiscalist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Senior Fiscalist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Senior Fiscalist nodig? 

Een fiscalist is een pietje precies wat betreft de cijfers. Perfectionisme is een noodzakelijke eigenschap voor een fiscalist. Hij moet een ruime kennis hebben van het belastingrecht en van de financiële wereld. Om Senior fiscalist te worden moet hij ook leiderschap uitstralen en de vaardigheden hebben om de rest van zijn team aan te sturen en dingen bij te leren. Hij is deels verantwoordelijk voor de winstgevendheid van zijn onderneming en moet de ambitie hebben het bedrijf te laten groeien.

Bekijk de persoonstypen voor Senior Fiscalist


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Senior Fiscalist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Senior Fiscalist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Senior Fiscalist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Senior Fiscalist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Senior Fiscalist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Senior Fiscalist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Senior Fiscalist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Senior Fiscalist iets voor je?

Zou je graag Senior Fiscalist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Senior Fiscalist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Senior Fiscalist?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Senior Fiscalist

Vacature Senior Belastingadviseur
OOvB adviseurs en accountants Heesch
OOvB adviseurs en accountants - Heesch zoekt een Senior Belastingadviseur te Heesch HBO geplaatst op 26-02-2021 Voor onze vestiging in Heesch zijn wij op zoek naar een Senior Belastingadviseur Wat …
Vacature Senior Fiscalist
DK Accountants & Adviseurs
Voor onze vestiging in Veenendaal zijn wij op zoek naar een Fiscalist met kennis van zaken Als belastingadviseur kom je bij ons in aanraking met alle uiteenlopende aspecten van de …
Vacature Senior Belastingadviseur
KSG Accountants & Belastingadviseurs
KSG accountants & belastingadviseurs is op zoek naar een Senior Belastingadviseur. Jouw rol De werkzaamheden van de Senior Belastingadviseur richten zich op het geven van advies en het controleren van …
Vacature Senior Belastingadviseur
Financial Boardroom Amsterdam
Ben jij een fiscale vakman of âvrouw met een positieve kijk op de wereld? Fungeer jij als klankbord voor de cliënt, of wil je je als zodanig ontwikkelen? Dan ben …
Vacature Senior Belastingadviseur
AccountXperts B.V.
AccountXperts B.V. zoekt een Senior Belastingadviseur te Universitair geplaatst op 17-02-2021 AccountXperts is een modern, ondernemend en groeiend accountantskantoor met expertise op het gebied van o.a. accountancy, fiscaal advies en …

Actuele blogposts


reacties op Senior Fiscalist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar