Singer-songwriter Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Singer-songwriter worden: Opleidingen tot Singer-songwriter

Wil je Singer-songwriter worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Singer-songwriter, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Singer-songwriter.

Hoe word je een Singer-songwriter? 

De singer-songwriter heeft een opleiding aan het conservatorium, op de popacademie of een opleiding voor singer-songwriter gevolgd maar kan ook zonder opleiding als singer-songwriter zijn begonnen (dit omdat er voor dit beroep geen diploma verplicht is om te kunnen gaan werken).

De 2 best beoordeelde opleidingen Singer-songwriter

bijgewerkt op 07-01-2022

Songwriter
Een droom voor muzikanten en schrijvers: jouw eigen songs als wereldhit. Jouw gedachten en ideeën als song in de gedachten van een groot publiek. Geweldig toch? Maar hoe pak je …
Songwriter
Danceproductie met Logic Pro X
Logic Pro X online cursus Danceproductie In deze online cursus Danceproductie met Logic Pro X, leer je hoe je een professionele dancetrack vanuit het niets produceert. DJ, Producer en songwriter …
Danceproductie met Logic Pro X

Is het verstandig om Singer-songwriter te worden?

Voordat je aan een opleiding Singer-songwriter begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Singer-songwriter worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Singer-songwriter?

Het arbeidsmarktperspectief voor de singer-songwriter is gemiddeld. De singer-songwriter die echt zijn geld wil verdienen van dit beroep moet hard werken om zichzelf en zijn liedjes in de markt te zetten en naamsbekendheid te generen. Hiervoor moet de singer-songwriter zowel goed materiaal hebben en veel spelen als verstand hebben van marketing en promotie.

De actuele kans op werk voor een Singer-songwriter

Het beroep Singer-songwriter is onderdeel van de beroepsfamilie Musici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Musici is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Singer-songwriter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Singer-songwriter

Als je je wilt omscholen tot Singer-songwriter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Singer-songwriter door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Singer-songwriter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Singer-songwriter

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Singer-songwriter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Singer-songwriter

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Singer-songwriter

Als je Singer-songwriter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Singer-songwriter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Singer-songwriter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Singer-songwriter?

Competenties en Vaardigheden Singer-songwriter

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Singer-songwriter nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Singer-songwriter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Singer-songwriter

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Singer-songwriter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Singer-songwriter. Als Singer-songwriter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Singer-songwriter:


zie volledige beschrijving persoonstype Singer-songwriter

Vakkennis voor een Singer-songwriter

Het is voor een Singer-songwriter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Singer-songwriter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Singer-songwriter

Danceproductie met Logic Pro X
Logic Pro X online cursus Danceproductie In deze online cursus Danceproductie met Logic Pro X, leer je hoe je een professionele dancetrack vanuit het niets produceert. DJ, Producer en songwriter …
Danceproductie met Logic Pro X

Werkervaring Singer-songwriter

Het is voor een startend Singer-songwriter die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Singer-songwriter is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Singer-songwriter, maar iets anders?

Is een opleiding Singer-songwriter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Singer-songwriter

Als je Singer-songwriter wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Singer-songwriter


Weten hoe het is om als Singer-songwriter te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Singer-songwriter te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Singer-songwriter te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Singer-songwriter te worden?

Zou je graag Singer-songwriter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Singer-songwriter voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar