Opleidingen Slagwerker

Zou je graag Slagwerker willen worden? Of ben je al Slagwerker en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Slagwerker, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Er zijn diverse muzikale opleidingen in Nederland waar een student ook les krijgt in slagwerk. Deze opleidingen houden echter niet in dat een student hier later zijn beroep van kan maken. Hier is namelijk meer voor nodig dan een gedegen opleiding. Een student leert veel tijdens de opleiding, maar een Slagwerker moet doorgaans alsnog op auditie komen om in een bepaalde muziekgroep werkzaam te mogen zijn.

Er zijn in Nederland diploma’s te behalen als Slagwerker. Deze worden behaald worden na het succesvol afleggen van een bepaald examen. Dit examen is vaak toegespitst op één of meerdere slagwerkinstrumenten. Er wordt niet als eis gesteld dat iemand die aan het examen deelneemt, een opleiding richting dat instrument genoten heeft. Dit houdt in dat ook iemand zonder muzikale opleiding deze examens kan afleggen.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Slagwerker

Er zijn geen opleidingen Slagwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Slagwerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Reizen & Recreatie