Sociaal Consulent Gehandicapten Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sociaal Consulent Gehandicapten? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sociaal consulent gehandicapten. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sociaal consulent gehandicapten wordt.

 

Wat is een Sociaal Consulent Gehandicapten?

Een Sociaal Consulent Gehandicapten helpt gehandicapten of mensen die om andere redenen (tijdelijk) niet meer kunnen/konden werken bij het vinden van een baan en het zo zelfstandig mogelijk inrichten van het eigen leven. In dit werk is het belangrijk om hulp te bieden die aansluit bij de vraag van de cliënt, zoals aangepaste huisvesting, het aanvragen van een uitkering of schrijven van een sollicitatiebrief.

In het werkveld van de Sociaal Consulent is veel wet- en regelgeving van toepassing. Het is van de belang dat de Sociaal Consulent Gehandicapten ontwikkelingen op dit gebied volgt en hiervan altijd actuele kennis heeft. Evenals van alle relevante voorzieningen en de sociale kaart. Wanneer een cliënt ziek is, benadert de Consulent het ziekenhuis of vergezelt de cliënt naar het ziekenhuis.

Van elke cliënt houdt de Sociaal Consulent een dossier bij, waarin het behandelplan is opgenomen en de mogelijkheden en ontwikkelingen van de cliënt worden bijgehouden. Het is belangrijk om als Sociaal Consulent Gehandicapten zicht te hebben op de wensen van de cliënt, omdat de hulp aangepast moet zijn op het individu. Wanneer de Consulent een mogelijkheid ziet tot het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de cliënt, moet hij dit duidelijk en overtuigend over kunnen brengen.

Het werk van de Sociaal Consulent Gehandicapten heeft dus een administratieve en adviserende kant (bijhouden van dossiers, adviezen geven ter verbetering van de zelfstandigheid) en een praktische kant (zoeken van huisvesting, meegaan naar ziekenhuis, schrijven sollicitatiebrief). Hierbij is hij altijd gericht op de individuele mogelijkheden van de cliënt in de maatschappij.Wil je werken als Sociaal Consulent Gehandicapten?

Werk je al als Sociaal Consulent Gehandicapten en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sociaal Consulent Gehandicapten worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sociaal Consulent Gehandicapten, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sociaal Consulent Gehandicapten in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cliënten
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1495 tot €2435

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sociaal Consulent Gehandicapten

Wat verdient een Sociaal Consulent Gehandicapten?

Het startsalaris van een Sociaal Consulent Gehandicapten ligt tegen de €1495 bruto per maand.

Het eindsalaris kan €2435 bruto per maand bedragen. Hierbij komen nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Sociaal Consulent Gehandicapten

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sociaal Consulent Gehandicapten

Er zijn geen vacatures Sociaal Consulent Gehandicapten aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Sociaal Consulent Gehandicapten in werkt.

Meer weten over de sector waar een Sociaal Consulent Gehandicapten in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sociaal Consulent Gehandicapten

Wat is de toekomst van Sociaal Consulent Gehandicapten?

Een Sociaal Consulent Gehandicapten kan doorgroeien naar een functie als (re)integratiedeskundige. Hierbij heeft een Sociaal ConsulentGehandicapten zich gespecialiseerd in het zoeken en vinden van passend werk voor mensen die geen werk meer hebben.

Baankans Sociaal Consulent Gehandicapten

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sociaal Consulent Gehandicapten worden: Opleidingen tot Sociaal Consulent Gehandicapten

Wil je Sociaal Consulent Gehandicapten worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sociaal Consulent Gehandicapten.

Hoe word je een Sociaal Consulent Gehandicapten? 

Om Sociaal Consulent Gehandicapten te worden, kan een van de drie onderstaande opleidingen gevolgd worden:

Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (MBO)

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO)

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sociaal Consulent Gehandicapten

Er zijn geen opleidingen Sociaal Consulent Gehandicapten aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sociaal Consulent Gehandicapten in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Sociaal Consulent Gehandicapten

Als je Sociaal Consulent Gehandicapten wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sociaal Consulent Gehandicapten zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sociaal Consulent Gehandicapten

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sociaal Consulent Gehandicapten?

Competenties en Vaardigheden Sociaal Consulent Gehandicapten

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sociaal Consulent Gehandicapten nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sociaal Consulent Gehandicapten nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sociaal Consulent Gehandicapten

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Sociaal Consulent Gehandicapten

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sociaal Consulent Gehandicapten. Als Sociaal Consulent Gehandicapten wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sociaal Consulent Gehandicapten:


zie volledige beschrijving persoonstype Sociaal Consulent Gehandicapten

Vakkennis voor een Sociaal Consulent Gehandicapten

Het is voor een Sociaal Consulent Gehandicapten ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sociaal Consulent Gehandicapten zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sociaal Consulent Gehandicapten


Werkervaring Sociaal Consulent Gehandicapten

Het is voor een startend Sociaal Consulent Gehandicapten die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sociaal Consulent Gehandicapten is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Ergotherapeut .

Iets anders leren?

Is Sociaal Consulent Gehandicapten het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sociaal Consulent Gehandicapten

Met wie werkt een Sociaal Consulent Gehandicapten samen? 

Een Sociaal Consulent Gehandicapten behartigt de wensen van de cliënt en helpt de cliënt bij het vergroten van zijn zelfstandigheid, onder andere door hem aan werk te helpen. De cliënten vormen een diverse doelgroep.

Met leidinggevenden binnen de instelling waar een Sociaal Consulent Gehandicapten werkt, vindt overleg plaats over de begeleiding en ontwikkeling van cliënten.


  • Cliënten
  • Leidinggevende
Sociaal Consulent Gehandicapten


Organisaties waar een Sociaal Consulent Gehandicapten werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sociaal Consulent Gehandicapten meestal werkt.

Waar werkt een Sociaal Consulent Gehandicapten?

Een Sociaal Consulent Gehandicapten kan bij meerdere organisaties werken, zoals een een instelling voor gehandicaptenzorg of thuiszorg. Ook bezoekt een Sociaal Consulent cliënten regelmatig thuis.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Sociaal Consulent Gehandicapten

Waar kun je het beste werken als Sociaal Consulent Gehandicapten? Hieronder vind je de best door de Sociaal Consulent Gehandicapten beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sociaal Consulent Gehandicapten.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sociaal Consulent Gehandicapten:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sociaal Consulent Gehandicapten.

Welke competenties heeft een Sociaal Consulent Gehandicapten nodig?

Een Sociaal Consulent Gehandicapten heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sociaal Consulent Gehandicapten

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sociaal Consulent Gehandicapten passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sociaal Consulent Gehandicapten nodig? 

Een Sociaal Consulent Gehandicapten is op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, zodat de cliënt het beste geholpen wordt bij het vergroten van zijn zelfstandigheid. Hij is gemotiveerd om cliënten hierin actief te begeleiden. Met andere woorden: hij werkt volgens maatschappelijke normen en is gedreven, zelfverzekerd en praktisch (Succesvolle werker).

Een Sociaal Consulent Gehandicapten is bekend met de situatie van de cliënt en kan een positieve relatie met de cliënt opbouwen. Hij is geïnteresseerd in mensen en komt warm en vriendelijk over (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Sociaal Consulent Gehandicapten


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sociaal Consulent Gehandicapten

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sociaal Consulent Gehandicapten

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sociaal Consulent Gehandicapten

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sociaal Consulent Gehandicapten

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sociaal Consulent Gehandicapten dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sociaal Consulent Gehandicapten belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sociaal Consulent Gehandicapten. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sociaal Consulent Gehandicapten iets voor je?

Zou je graag Sociaal Consulent Gehandicapten willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sociaal Consulent Gehandicapten bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sociaal Consulent Gehandicapten

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar