Opleidingen Souffleur

Zou je graag Souffleur willen worden? Of ben je al Souffleur en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Souffleur, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Er is geen opleiding die een student specifiek opleidt tot het beroep van Souffleur. Veel Souffleurs hebben een opleiding richting theater gevolgd en maakte via die weg kennis met het beroep van Souffleur. Het voordeel hiervan is dat de Souffleur al bekend is met voorstellingen, de zaken die bij een voorstelling komen kijken en het theater in het algemeen. Het volgen van een theateropleiding wordt vaak niet vereist van een Souffleur.

Arbeidsvoorwaarden: ·Een Souffleur die niet in dienst is bij een theatergezelschap zal per maand meer kunnen verdienen dan een Souffleur die dat wel is, omdat een zelfstandige meer invloed heeft op de prijs die hij rekent. Daarentegen heeft een Souffleur die wel in dienst is bij een theater(groep), meer vastigheid en valt hij soms onder een cao. Dit voordeel heeft een zelfstandige Souffleur niet. Als secundaire arbeidsvoorwaarde kan genoemd worden dat een Souffleur doorgaans korting krijgt op theatervoorstellingen.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Souffleur

Er zijn geen opleidingen Souffleur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Souffleur in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment