Sportdiëtist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sportdiëtist? Lees de functieomschrijving.

Een Sportdiëtist geeft een (top)sporter advies over zijn voeding, waarbij rekening wordt gehouden met het type sport dat wordt beoefend, persoonlijke wensen, mogelijkheden en doelstellingen. Het doel van de Sportdiëtist is het optimaliseren van de sportprestatie en het verbeteren of behouden van de gezondheid. Een Sportdiëtist kan individuele begeleiding geven, maar hij kan ook groepen of teams begeleiden. De Sportdiëtist speelt een rol bij het herstel van een sporter na ziekte of een blessure. Ook houdt een Sportdiëtist zich bezig met de vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk, bijvoorbeeld rondom de invloed van voedingssupplementen.

De taken en werkzaamheden van een Sportdiëtist omvatten behandelende taken, zoals het opstellen van een behandelplan of een richtlijn. Een Sportdiëtist heeft daarnaast een adviserende rol, geeft hij voorlichting en doet hij onderzoek.  

Wil je werken als Sportdiëtist?

Werk je al als Sportdiëtist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sportdiëtist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sportdiëtist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sportdiëtist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Topsporter
  • Coach
  • Trainer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sportdiëtist

Wat verdient een Sportdiëtist?

Een beginnende Sportdiëtist verdient ongeveer €1800 bruto per maand. Dit kan naarmate leeftijd, kennis en ervaring groeien, oplopen tot zo'n € 3000. De arbeidsvoorwaarden van een Sportdiëtist zijn afhankelijk van de organisatie waar hij werkzaam is. Het salaris van een zelfstandige Sportdiëtist ligt meestal hoger.

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren een vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering, een levensloop- of spaarregeling en meestal ook collectieve verzekeringen.

Salarisschaal Sportdiëtist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sportdiëtist

Op zoek naar een nieuwe baan als Sportdiëtist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sportdiëtist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sportdiëtist vacatures

Diëtist
SportCity
Mensen helpen is voor jou geen moeite, het zit in je karakter! Sportieve doelen behalen is belangrijk voor onze leden. En jij als Diëtist, zorgt voor de juiste aanvulling om deze doelen te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sportdiëtist

Hoe goed is de toekomst voor de Sportdiëtist? 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Diëtist is goed, voor een Sportdiëtist is de markt iets kleiner en specifieker, maar er zijn volop mogelijkheden.

Een Sportdiëtist kan doorgroeien door leidinggevende taken op zich te nemen, door zich verder te specialiseren of door zelfstandig een praktijk op te zetten.

Baankans Sportdiëtist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sportdiëtist worden: Opleidingen tot Sportdiëtist

Hoe word je een Sportdiëtist? 

Een Sportdiëtist heeft de HBO opleiding Voeding en Diëtiek gedaan. Daarna heeft hij de post HBO opleiding Sportdiëtiek gedaan.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sportdiëtist

Sport en Voeding
Deze 4 daagse cursus wordt gegeven door een erkend sportdiëtist en is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben om te komen tot een gericht voedings-
Meer opleidingen Sportdiëtist

Weet je nog niet of je Sportdiëtist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sportdiëtist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sportdiëtist

Met wie werkt een Sportdiëtist samen? 

Een Sportdiëtist werkt samen met andere begeleiders of adviseurs van een (top)sporter. Zij maken doelstellingen, trainingsschema's en stippelen het tijdspad uit. De Sportdiëtist moet goed naar deze wensen en eisen luisteren om zijn behandelplan of advies hierop af te stemmen. Ook als iemand anders een blessure of ziekte heeft vastgesteld, moet in overleg de voeding worden aangepast. Verder heeft de Sportdiëtist vaak contacten met leveranciers van sportvoeding en voedingssupplementen

 


  • Topsporter
  • Coach
  • Trainer
Sportdiëtist


Organisaties waar een Sportdiëtist werkzaam is

Waar werkt een Sportdiëtist meestal? 

Een Sportdiëtist kan werkzaam zijn in verschillende typen organisaties, zoals in het wetenschappelijk onderzoek, bij voedingsmiddelenbedrijven of voorlichtingsinstanties, bij sportscholen, bij het NOC*NSF of als individuele begeleider.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Sportdiëtist

Waar kun je het beste werken als Sportdiëtist? Hieronder vindt je de best door de Sportdiëtist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sportdiëtist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sportdiëtist:

Welke competenties heeft een een Sportdiëtist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sportdiëtist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sportdiëtist nodig? 

Een Sportdiëtist moet onafhankelijk werken en moet ontwikkelingen of afwijkingen vast kunnen stellen, hiervoor heeft hij een onderzoekende en kritische houding (Waarnemer). Een Sportdiëtist kan goed luisteren en zich in mensen verplaatsen (Gever). Ook kan hij goed coachen en motiveren.

Bekijk de persoonstypen voor Sportdiëtist


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sportdiëtist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sportdiëtist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sportdiëtist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sportdiëtist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sportdiëtist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sportdiëtist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sportdiëtist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sportdiëtist iets voor je?

Zou je graag Sportdiëtist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sportdiëtist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sportdiëtist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar