Teamleider (Universiteit) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Teamleider (Universiteit)? Lees de functieomschrijving.

Een aan een Universiteit verbonden Teamleider draagt bij aan het in de praktijk brengen van afdelings- of dienstbeleid. Hiertoe geeft hij leiding aan de medewerkers van zijn team en plant en organiseert hij hun werzaamheden. Hij levert een bijdrage aan de ontwikkeling van een afdelingsplan, ziet toe op de uitvoering ervan en rapporteert over de voortgang. Hij verdeelt de taken binnen het team en beoordeelt resultaten. De Teamleider is verder verantwoordelijk voor de uitvoering van het HRM-beleid, wat betekent dat hij nieuwe medewerkers inwerkt, meedraait in sollicitatieprocedures en informatie verstrekt over het functioneren van zijn medewerkers. Voorbeelden van teams zijn vastgoedadministratie, de afdeling collectiediensten, civiele dienst, documentaire informatievoorziening of servicedesk. Hij voert binnen dergelijke diensten ook uitvoerende taken uit.

De functie wordt op verschillende niveaus (1 t/m 4) ingedeeld, die worden bepaald door de bevoegdheden van de Teamleider, de mate van zelfstandigheid van zijn medewerkers en het aantal medewerkers dat het team telt. De teamleider 4 instrueert bijvoorbeeld minder dan 5 werknemers die bovendien eenvoudige werkzaamheden uitvoeren. Een teamleider 2 heeft tussen de tien en twintig medewerkers onder zijn hoede, waarmee hij werkzaamheden inhoudelijk afstemt en die meer zelfstandig werken. De teamleider 1 heeft minimaal twintig medewerkers die taken uitvoeren waarvoor zelfstandigheid en inzicht nodig zijn en rapporteert over de inhoud en resultaten.

 

(UFO)

Wil je werken als Teamleider (Universiteit)?

Werk je al als Teamleider (Universiteit) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Teamleider (Universiteit) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Teamleider (Universiteit), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Teamleider (Universiteit) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Afdelingshoofd (Universiteit)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1738 tot €2324

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Teamleider (Universiteit)

Wat verdient een Teamleider (Universiteit)?

Een Teamleider wordt ingedeeld in de schalen 6 t/m 9 wat maandelijks bruto tussen de €1738 en €2324 (schaal 6), €1978 en €2681(schaal 7), €2262 en €3031 (schaal 8) of €2487 en €3427 (schaal 9)  oplevert. Ook zijn er regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken en voorwaarden die per Universiteit verschillen als auto's of telefoons van de zaak. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Teamleider (Universiteit)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Teamleider (Universiteit)

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Teamleider (Universiteit)

Hoe goed is de toekomst voor de Teamleider (Universiteit)? 

De afgelopen jaren is de trend dat het wetenschappelijk personeel van Universiteiten verhoudingsgewijs iets toeneemt, wat ten koste gaat van ondersteunend personeel. Tegelijk neemt de werkgelegenheid bij Universiteiten in het algemeen toe.

Een Teamleider kan binnen zijn functie doorgroeien en zo meer taken en verantwoordelijkheden krijgen.

Baankans Teamleider (Universiteit)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Teamleider (Universiteit) worden: Opleidingen tot Teamleider (Universiteit)

Hoe word je een Teamleider (Universiteit)? 

Een Teamleider heeft HBO werk- en denkniveau. Het soort opleiding dat wordt gevraagd hangt af van team of afdeling. Leidinggevende ervaring is vereist en werkervaring bepaalt mede de inschaling.

De Teamleider Civiele Dienst zou een facilitaire HBO opleiding als Facility Management kunnen hebben gedaan, een teamleider Documentaire Informatievoorziening de Opleiding Management Documentaire Informatievoorziening en de teamleider Servicedesk iets in de ICT.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Teamleider (Universiteit)

Meer opleidingen Teamleider (Universiteit)

Weet je nog niet of je Teamleider (Universiteit) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Teamleider (Universiteit) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Teamleider (Universiteit)

Met wie werkt een Teamleider (Universiteit) samen? 

Het netwerk van de Teamleider hangt af van de afdeling waarop hij werkzaam is. Administratieve krachten, facilitair medewerkers of ICT'ers: het kan allemaal. Hij legt in ieder geval verantwoording af aan leidinggevenden als Afdelingshoofden, Directeur Dienst of Beleidsdirecteur.


  • Afdelingshoofd (Universiteit)
Teamleider (Universiteit)


Organisaties waar een Teamleider (Universiteit) werkzaam is

Waar werkt een Teamleider (Universiteit) meestal? 

De Teamleider is werkzaam bij een Universiteit, in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Teamleider (Universiteit)

Waar kun je het beste werken als Teamleider (Universiteit)? Hieronder vindt je de best door de Teamleider (Universiteit) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Teamleider (Universiteit).

Competenties, Skills en Vaardigheden Teamleider (Universiteit):

Welke competenties heeft een een Teamleider (Universiteit) nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Teamleider (Universiteit)

Wat voor persoonlijkheid heb je als Teamleider (Universiteit) nodig? 

Een Teamleider bekijkt zaken van alle kanten en heeft zo goed zicht op het totaalbeeld. Hij is een teamspeler die zeer loyaal is naar collega en instelling. Hij schikt zich makkelijk naar hiërarchische verhoudingen en werkt graag binnen vastgestelde kaders (Loyalist). Hij hecht grote waarde aan orde, regels en duidelijkheid. Hij is zeer verantwoordelijk en precies, wat hem een betrouwbare collega maakt. De Teamleider houdt altijd zijn doel voor ogen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Teamleider (Universiteit)


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Teamleider (Universiteit)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Teamleider (Universiteit)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Teamleider (Universiteit)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Teamleider (Universiteit)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Teamleider (Universiteit) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Teamleider (Universiteit) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Teamleider (Universiteit). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Teamleider (Universiteit) iets voor je?

Zou je graag Teamleider (Universiteit) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Teamleider (Universiteit) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Teamleider (Universiteit)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar