Teamleider (Universiteit) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Teamleider (Universiteit)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep teamleider (universiteit). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je teamleider (universiteit) wordt.

 

Wat is een Teamleider (Universiteit)?

Een aan een Universiteit verbonden Teamleider draagt bij aan het in de praktijk brengen van afdelings- of dienstbeleid. Hiertoe geeft hij leiding aan de medewerkers van zijn team en plant en organiseert hij hun werzaamheden. Hij levert een bijdrage aan de ontwikkeling van een afdelingsplan, ziet toe op de uitvoering ervan en rapporteert over de voortgang. Hij verdeelt de taken binnen het team en beoordeelt resultaten. De Teamleider is verder verantwoordelijk voor de uitvoering van het HRM-beleid, wat betekent dat hij nieuwe medewerkers inwerkt, meedraait in sollicitatieprocedures en informatie verstrekt over het functioneren van zijn medewerkers. Voorbeelden van teams zijn vastgoedadministratie, de afdeling collectiediensten, civiele dienst, documentaire informatievoorziening of servicedesk. Hij voert binnen dergelijke diensten ook uitvoerende taken uit.

De functie wordt op verschillende niveaus (1 t/m 4) ingedeeld, die worden bepaald door de bevoegdheden van de Teamleider, de mate van zelfstandigheid van zijn medewerkers en het aantal medewerkers dat het team telt. De teamleider 4 instrueert bijvoorbeeld minder dan 5 werknemers die bovendien eenvoudige werkzaamheden uitvoeren. Een teamleider 2 heeft tussen de tien en twintig medewerkers onder zijn hoede, waarmee hij werkzaamheden inhoudelijk afstemt en die meer zelfstandig werken. De teamleider 1 heeft minimaal twintig medewerkers die taken uitvoeren waarvoor zelfstandigheid en inzicht nodig zijn en rapporteert over de inhoud en resultaten.

 

(UFO)Wil je werken als Teamleider (Universiteit)?

Werk je al als Teamleider (Universiteit) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Teamleider (Universiteit) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Teamleider (Universiteit), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Teamleider (Universiteit) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Afdelingshoofd (Universiteit)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1738 tot €2324

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Teamleider (Universiteit)

Wat verdient een Teamleider (Universiteit)?

Een Teamleider wordt ingedeeld in de schalen 6 t/m 9 wat maandelijks bruto tussen de €1738 en €2324 (schaal 6), €1978 en €2681(schaal 7), €2262 en €3031 (schaal 8) of €2487 en €3427 (schaal 9)  oplevert. Ook zijn er regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken en voorwaarden die per Universiteit verschillen als auto's of telefoons van de zaak. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Teamleider (Universiteit)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Teamleider (Universiteit)

Er zijn geen vacatures Teamleider (Universiteit) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Teamleider (Universiteit) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Teamleider (Universiteit) in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Teamleider (Universiteit)

Wat is de toekomst van Teamleider (Universiteit)?

De afgelopen jaren is de trend dat het wetenschappelijk personeel van Universiteiten verhoudingsgewijs iets toeneemt, wat ten koste gaat van ondersteunend personeel. Tegelijk neemt de werkgelegenheid bij Universiteiten in het algemeen toe.

Een Teamleider kan binnen zijn functie doorgroeien en zo meer taken en verantwoordelijkheden krijgen.

Baankans Teamleider (Universiteit)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Teamleider (Universiteit) worden: Opleidingen tot Teamleider (Universiteit)

Wil je Teamleider (Universiteit) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Teamleider (Universiteit).

Hoe word je een Teamleider (Universiteit)? 

Een Teamleider heeft HBO werk- en denkniveau. Het soort opleiding dat wordt gevraagd hangt af van team of afdeling. Leidinggevende ervaring is vereist en werkervaring bepaalt mede de inschaling.

De Teamleider Civiele Dienst zou een facilitaire HBO opleiding als Facility Management kunnen hebben gedaan, een teamleider Documentaire Informatievoorziening de Opleiding Management Documentaire Informatievoorziening en de teamleider Servicedesk iets in de ICT.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Teamleider (Universiteit)

Er zijn geen opleidingen Teamleider (Universiteit) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Teamleider (Universiteit) in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Teamleider (Universiteit)

Als je Teamleider (Universiteit) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Teamleider (Universiteit) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Teamleider (Universiteit)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Teamleider (Universiteit)?

Competenties en Vaardigheden Teamleider (Universiteit)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Teamleider (Universiteit) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Teamleider (Universiteit) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Teamleider (Universiteit)

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Teamleider (Universiteit)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Teamleider (Universiteit). Als Teamleider (Universiteit) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Teamleider (Universiteit):


zie volledige beschrijving persoonstype Teamleider (Universiteit)

Vakkennis voor een Teamleider (Universiteit)

Het is voor een Teamleider (Universiteit) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Teamleider (Universiteit) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Teamleider (Universiteit)


Werkervaring Teamleider (Universiteit)

Het is voor een startend Teamleider (Universiteit) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Teamleider (Universiteit) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Teamleider (Voortgezet onderwijs) .

Iets anders leren?

Is Teamleider (Universiteit) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Teamleider (Universiteit)

Met wie werkt een Teamleider (Universiteit) samen? 

Het netwerk van de Teamleider hangt af van de afdeling waarop hij werkzaam is. Administratieve krachten, facilitair medewerkers of ICT'ers: het kan allemaal. Hij legt in ieder geval verantwoording af aan leidinggevenden als Afdelingshoofden, Directeur Dienst of Beleidsdirecteur.


  • Afdelingshoofd (Universiteit)
Teamleider (Universiteit)


Organisaties waar een Teamleider (Universiteit) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Teamleider (Universiteit) meestal werkt.

Waar werkt een Teamleider (Universiteit)?

De Teamleider is werkzaam bij een Universiteit, in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Teamleider (Universiteit)

Waar kun je het beste werken als Teamleider (Universiteit)? Hieronder vind je de best door de Teamleider (Universiteit) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Teamleider (Universiteit).

Competenties, Skills en Vaardigheden Teamleider (Universiteit):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Teamleider (Universiteit).

Welke competenties heeft een Teamleider (Universiteit) nodig?

Een Teamleider (Universiteit) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Teamleider (Universiteit)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Teamleider (Universiteit) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Teamleider (Universiteit) nodig? 

Een Teamleider bekijkt zaken van alle kanten en heeft zo goed zicht op het totaalbeeld. Hij is een teamspeler die zeer loyaal is naar collega en instelling. Hij schikt zich makkelijk naar hiërarchische verhoudingen en werkt graag binnen vastgestelde kaders (Loyalist). Hij hecht grote waarde aan orde, regels en duidelijkheid. Hij is zeer verantwoordelijk en precies, wat hem een betrouwbare collega maakt. De Teamleider houdt altijd zijn doel voor ogen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Teamleider (Universiteit)


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Teamleider (Universiteit)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Teamleider (Universiteit)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Teamleider (Universiteit)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Teamleider (Universiteit)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Teamleider (Universiteit) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Teamleider (Universiteit) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Teamleider (Universiteit). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Teamleider (Universiteit) iets voor je?

Zou je graag Teamleider (Universiteit) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Teamleider (Universiteit) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Teamleider (Universiteit)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar