Technisch Geneeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch Geneeskundige? Lees de functieomschrijving.

De Technisch Geneeskundige houdt zich bezig met de technische geneeskunde. Dit is een technisch medisch specialisme gericht op verbeteringen van diagnostiek en therapie in de gezondheidszorg door middel van innovatief gebruik van technologie. Vanwege de technologische ontwikkelingen in de zorg, werd de vraag naar technische opgeleiden steeds groter. De Technisch Geneeskundige voldoet aan deze vraag.

De Technisch Geneeskundige is een technisch medisch specialist met een specifieke expertise op deelgebieden van de geneeskunde, de technische wetenschappen en informatica. De Technisch Geneeskundige heeft geen volledige medische kennis, maar wel de relevante medische kennis om moderne technologieën toe te kunnen passen als onderdeel van een medische behandeling.

De Technisch Geneeskundige is nauw betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek op en afdeling. De Technisch Geneeskundige werkt vooralsnog meestal in een topklinisch of academisch ziekenhuis. Hier kan de Technisch Geneeskundige op verschillende afdelingen werken, waaronder cardiologie, neurologie, radiologie, nucleaire geneeskunde en de intensive care. Naast de betrokkenheid op de eigen afdeling, levert de Technisch Geneeskundige ook vaak kennis binnen multidisciplinaire teams. Hiermee levert de Technisch Geneeskundige een bijdrage aan de diagnostiek en behandeling van patiënten.

Wil je werken als Technisch Geneeskundige?

Werk je al als Technisch Geneeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch Geneeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Technisch Geneeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Technisch Geneeskundige in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch Geneeskundige

Wat verdient een Technisch Geneeskundige?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Technisch Geneeskundige is weinig bekend.

Salarisschaal Technisch Geneeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Technisch Geneeskundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch Geneeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Technisch Geneeskundige? 

De Technisch Geneeskundige houdt zich bezig met een specialisme wat deels nog in opkomst is. Er zijn vacatures te vinden, maar de vraag is niet groot. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak wel, bijvoorbeeld naar een andere afdeling.

Baankans Technisch Geneeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technisch Geneeskundige worden: Opleidingen tot Technisch Geneeskundige

Hoe word je een Technisch Geneeskundige? 

Om als Technisch Geneeskundige aan de slag te kunnen, moet de WO opleiding Technische Geneeskunde gevolgd worden. Deze opleiding duurt in totaal zes jaar en bestaat uit een 3-jarige bacheloropleiding en een 3-jarige masteropleiding. Tijdens de masteropleiding wordt de Technisch Geneeskundige gespecialiseerd en is pas echt volledig opgeleid om de arbeidsmarkt op te gaan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technisch Geneeskundige

Meer opleidingen Technisch Geneeskundige

Weet je nog niet of je Technisch Geneeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technisch Geneeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Technisch Geneeskundige

Met wie werkt een Technisch Geneeskundige samen? 

De Technisch Geneeskundige werkt samen met andere Technisch Geneeskundige en onderzoekers. Ook heeft de Technisch Geneeskundige contact met andere medewerkers van het ziekenhuis. Om nieuwe technologieën toe te kunnen passen is contact met de mensen in de praktijk belangrijk. Zij moeten er mee werken en weten of de technologieën geschikt zijn.


Technisch Geneeskundige


Organisaties waar een Technisch Geneeskundige werkzaam is

Waar werkt een Technisch Geneeskundige meestal? 

De Technisch Geneeskundige werkt meestal in een topklinisch of academisch ziekenhuis. Hier kan de Technisch Geneeskundige op verschillende afdelingen werkzaam zijn. Denk hierbij aan neurologie, intensive care, radiologie, cardiologie en nucleaire geneeskunde.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Technisch Geneeskundige

Waar kun je het beste werken als Technisch Geneeskundige? Hieronder vindt je de best door de Technisch Geneeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch Geneeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch Geneeskundige:

Welke competenties heeft een een Technisch Geneeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Technisch Geneeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Technisch Geneeskundige nodig? 

De Technisch Geneeskundige moet een goede analytisch inzicht hebben en doorzettingsvermogen hebben. Ook het doen van onderzoek en op zoek gaan naar nieuwe technologieën behoort tot de werkzaamheden (Waarnemer). De Technisch Geneeskundige moet doelgericht kunnen werken en naar de beste technologieën streven (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Technisch Geneeskundige


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technisch Geneeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch Geneeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch Geneeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch Geneeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch Geneeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch Geneeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch Geneeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch Geneeskundige iets voor je?

Zou je graag Technisch Geneeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch Geneeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technisch Geneeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar