Trade Marketeer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Trade Marketeer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Trade Marketeer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Trade Marketeer nodig heeft.Wat doet een Trade Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Trade Marketeer?

Een Trade Marketeer is medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van marketingbeleid. Het doel hiervan is om een optimale afzet van concepten en producten te realiseren en zodoende meerwaarde te creëeren. Hierbij wordt er samengewerkt met de afdeling Sales en Product Management en wordt deze kennis gezamenlijk uitgedragen. Verder verzamelt en analyseert de Trade Marketeer gegevens aangaande de consument en de markt en brengt ontwikkelingen hierin (bijv. koopgedrag van de consument en welke vraag er bestaat) vervolgens in kaart. Aan de hand van deze ontwikkelingen worden de risico's en kansen op de markt bepaald.

De taken van de Trade Marketeer zijn het opstellen van een communicatie -en marketingplan, het ontwikkelen van marketingcampagnes, handelscommunicatie, het onderhouden van contacten met media en reclamebureaus, het samenstellen en verzorgen van promotiemateriaal, het realiseren van een maximale inbreng in het commercieel beleid, het inzichtelijk maken van kansen en ten slotte het optimaliseren van de positie van de opdrachtgever.
Daarnaast moet  een Trade Marketeer klanten kunnen overtuigen met steekhoudende argumenten, kritische vragen durven te stellen en creatief zijn in het geven van gevraagd maar ook ongevraagd advies.

Past het beroep Trade Marketeer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Trade Marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Trade Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trade Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Trade Marketeer per ervaringsniveau

junior Trade Marketeer vacatures startend Trade Marketeer vacatures senior Trade Marketeer vacatures beginnend Trade Marketeer vacatures trainee Trade Marketeer vacatures leidinggevend Trade Marketeer vacatures medior Trade Marketeer vacatures aankomend Trade Marketeer vacatures ervaren Trade Marketeer vacatures leerling Trade Marketeer vacatures vacatures omscholen tot Trade Marketeer vacatures opleiding tot Trade Marketeer

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trade Marketeer

Wat verdient een Trade Marketeer?

Naast een salaris van tussen de €2637 en €5000, zijn er prima marktconforme arbeidsvoorwaarden van toepassing, zoals een bonus en auto van de zaak.

Salarisschaal Trade Marketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Trade Marketeer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Trade Marketeer


Bekijk het salaris Trade Marketeer per ervaringsniveau

Salaris junior Trade Marketeer Wat verdient een startend Trade Marketeer? Wat is het loon senior Trade Marketeer? beginnend Trade Marketeer salaris Maximaal salaris trainee Trade Marketeer Hoeveel verdient een leidinggevend Trade Marketeer? Wat is het salaris van een medior Trade Marketeer? Salaris aankomend Trade Marketeer Wat verdient een ervaren Trade Marketeer? Welk salaris krijgt een leerling Trade Marketeer?


Trade Marketeer worden: Opleidingen tot Trade Marketeer

Wil je Trade Marketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Trade Marketeer.

Hoe word je een Trade Marketeer? 

De opleiding van een Trade Marketeer moet op HBO of WO niveau zijn. De richting Marketing of Communicatie past hier het beste bij. Verder is het belangrijk dat Nederlands, Engels, Frans en vaak ook Duits in zowel woord als geschrift goed worden beheerst.

Naast een goede opleiding is circa drie jaar werkervaring in een soorgelijke functie vereist. Het betreft hier dus geen startersfunctie.

Verder is het belangrijk dat er kennis aanwezig is van het gehele MO-pakket.

Opleidingen Trade Marketeer

Trade Marketing
Leer hoe u uw relatie met de retailers kan verbreden en verdiepen, waardoor groei van de categorie gerealiseerd kan worden.     Door het ontwikkelen van een eigen categorie visie en een
Trade Marketing
Advanced Trade Marketing
Leer hoe u uw relatie met de retailers kunt uitbreiden en verbeteren. Waardoor groei van de business gerealiseerd kan worden. Door juiste inzet van Trade Marketing. En door het ontwikkelen …
Advanced Trade MarketingTrade Marketeer worden: Omscholen tot Trade Marketeer

Als je je wilt omscholen tot Trade Marketeer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Trade Marketeer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Trade Marketeer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Trade Marketeer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Trade Marketeer

Als je Trade Marketeer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Trade Marketeer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Trade Marketeer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Trade Marketeer?


Competenties en Vaardigheden Trade Marketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Trade Marketeer.

Welke competenties heeft een Trade Marketeer nodig?

Een Trade Marketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Overtuigen
Overtuigen

Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.

Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.

Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Trade Marketeer

 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Beoordelen
 • Aandacht voor details
 • Zelfmotivatie
 • Veerkracht
 • Stressbestendig
 • Luisteren
 • Resultaatgerichtheid
 • Argumenteren
 • Effectief communiceren
 • Aanpassingsvermogen
 • Taalkennis

Persoonlijkheid en Eigenschappen Trade Marketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Trade Marketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Trade Marketeer nodig? 

Het karakter van een Trade Marketeer kan gekenmerkt worden door de volgende twee persoonstypen:

De Perfectionist is een persoonlijkheidstype wat gekenmerkt wordt door de gedrevenheid en de wil om een correct leven te leiden. Positieve eigenschappen hierbij zijn: eerlijkheid, productiviteit, gedisciplineerdheid en betrouwbaarheid. Daar staat tegenover dat Perfectionisten tevens oordelend, inflexibel, dominant en kritisch kunnen zijn. In relaties hebben ze hoge verwachtingen en kunnen ze toegewijd, pietluttig, star en loyaal zijn.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig.

Bekijk de persoonstypen voor Trade Marketeer


Eigenschappen Trade Marketeer

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Trade Marketeer

Wat zijn de baankansen voor een Trade Marketeer?

Er is een gemiddeld arbeidsmarktperspectief. Er zijn over het algmeen veel vacatures voor Trade Marketeers, maar aangezien het geen functie is met zeer hoge eisen zal er meer aanbod dan vraag zijn. Er zijn echter voldoende doorgroeimogelijkheden en ambitie wordt gestimuleerd. Het betreft een dynamische markt waardoor doorgroeien in de hand word gewerkt. 

De actuele kans op werk voor een Trade Marketeer

Het beroep Trade Marketeer is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

6

Baankans Trade Marketeer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Trade Marketeer

Je kunt als Trade Marketeer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Trade Marketeer is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Trade Marketeer


Organisaties waar een Trade Marketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Trade Marketeer meestal werkt.

Waar werkt een Trade Marketeer?

Over het algemeen is de Trade Marketeer werkzaam in commerciële organisaties. De taak van een Trade Marketeer is namelijk om winsten te doen stijgen en dit is niet nodig bij een non-profit organisatie. Verder kan een Trade Marketeer bij veel verschillende typen bedrijven werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Netwerk Trade Marketeer

Met wie werkt een Trade Marketeer samen? 

De Trade Marketeer heeft zowel intern als extern veel contacten. Intern heeft de Trade Marketeer voornamelijk contact met de afdeling Sales, het Account Management en Product Management. Extern heeft de Trade Marketeer veel te maken met reclamebureaus en klanten.


 • Afdeling Sales
 • Product Management
 • Account Management
 • Brand Management
Trade Marketeer

Interview met een Trade Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Trade Marketeer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Trade Marketeer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Trade Marketeer?

De beroepen die verwant zijn aan Trade Marketeer zijn:
Product Marketeer
Salaris: €2250 tot €7516
Opleiding: HBO WO MBA
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Brand Manager
Salaris: €2399 tot €5747
Opleiding: WO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Trade Marketing Representative
Salaris: €2916 tot €4166
Opleiding: HBO WO MBA
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Trade Marketeer in één oogopslag

Netwerk:

 • Afdeling Sales
 • Product Management
 • Account Management
 • Brand Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2637 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6Ga direct naar