Trade Marketeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trade Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep trade marketeer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je trade marketeer wordt.

 

Wat is een Trade Marketeer?

Een Trade Marketeer is medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van marketingbeleid. Het doel hiervan is om een optimale afzet van concepten en producten te realiseren en zodoende meerwaarde te creëeren. Hierbij wordt er samengewerkt met de afdeling Sales en Product Management en wordt deze kennis gezamenlijk uitgedragen. Verder verzamelt en analyseert de Trade Marketeer gegevens aangaande de consument en de markt en brengt ontwikkelingen hierin (bijv. koopgedrag van de consument en welke vraag er bestaat) vervolgens in kaart. Aan de hand van deze ontwikkelingen worden de risico's en kansen op de markt bepaald.

De taken van de Trade Marketeer zijn het opstellen van een communicatie -en marketingplan, het ontwikkelen van marketingcampagnes, handelscommunicatie, het onderhouden van contacten met media en reclamebureaus, het samenstellen en verzorgen van promotiemateriaal, het realiseren van een maximale inbreng in het commercieel beleid, het inzichtelijk maken van kansen en ten slotte het optimaliseren van de positie van de opdrachtgever.
Daarnaast moet  een Trade Marketeer klanten kunnen overtuigen met steekhoudende argumenten, kritische vragen durven te stellen en creatief zijn in het geven van gevraagd maar ook ongevraagd advies.Wil je werken als Trade Marketeer?

Werk je al als Trade Marketeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trade Marketeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Trade Marketeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Trade Marketeer in één oogopslag

Netwerk:

 • Afdeling Sales
 • Product Management
 • Account Management
 • Brand Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2637 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trade Marketeer

Wat verdient een Trade Marketeer?

Naast een salaris van tussen de €2637 en €5000, zijn er prima marktconforme arbeidsvoorwaarden van toepassing, zoals een bonus en auto van de zaak.

Salarisschaal Trade Marketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Trade Marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Trade Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trade Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Trade Marketeer vacatures

Sr. Trade Marketeer (internationaal)
BEACH Recruitment
Er is momenteel geen andere FMCG verscategorie waar ketensamenwerking productontwikkeling en innovatie zo bepalend zijn voor de huidige groei en succes van de markt en jij krijgt de kans om …
Trade Marketeer
HAVEP
HAVEP in Goirle zoekt een gedreven Trade Marketeer die samen met zijn/haar team zorgt voor een succesvolle uitvoering van onze marketingactiviteiten in de Benelux! Kom jij ons team versterken? HAVEP
Trade Marketeer - Tijdelijk
Page Personnel
Wil jij verantwoordelijk zijn voor alle marketingactiviteiten binnen de afdeling? Sta jij te popelen om aan de slag te gaan met meer dan enthousiaste stakeholders? Dan is deze rol als …
Trade Marketeer uur
Coöperatie Primera b.a.
Wil je werken in een enthousiast marketingteam van een top retailer? Heb je een passie voor trade marketing en wil je aan de slag met media inkoop? Dan zijn we …
Sr. Trade Marketeer (internationaal)
BEACH Recruitment
Er is momenteel geen andere FMCG verscategorie waar ketensamenwerking productontwikkeling en innovatie zo bepalend zijn voor de huidige groei en succes van de markt en jij krijgt de kans om …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trade Marketeer

Wat is de toekomst van Trade Marketeer?

Er is een gemiddeld arbeidsmarktperspectief. Er zijn over het algmeen veel vacatures voor Trade Marketeers, maar aangezien het geen functie is met zeer hoge eisen zal er meer aanbod dan vraag zijn. Er zijn echter voldoende doorgroeimogelijkheden en ambitie wordt gestimuleerd. Het betreft een dynamische markt waardoor doorgroeien in de hand word gewerkt. 

Baankans Trade Marketeer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trade Marketeer worden: Opleidingen tot Trade Marketeer

Wil je trade marketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Trade Marketeer? 

De opleiding van een Trade Marketeer moet op HBO of WO niveau zijn. De richting Marketing of Communicatie past hier het beste bij. Verder is het belangrijk dat Nederlands, Engels, Frans en vaak ook Duits in zowel woord als geschrift goed worden beheerst.

Naast een goede opleiding is circa drie jaar werkervaring in een soorgelijke functie vereist. Het betreft hier dus geen startersfunctie.

Verder is het belangrijk dat er kennis aanwezig is van het gehele MO-pakket.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trade Marketeer

Trade Marketing
Leer hoe u uw relatie met de retailers kan verbreden en verdiepen, waardoor groei van de categorie gerealiseerd kan worden.     Door het ontwikkelen van een eigen categorie visie en een
International Marketing Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Advanced Trade Marketing
Leer hoe u uw relatie met de retailers kunt uitbreiden en verbeteren. Waardoor groei van de business gerealiseerd kan worden. Door juiste inzet van Trade Marketing. En door het ontwikkelen …
Meer opleidingen Trade Marketeer

Weet je nog niet of je Trade Marketeer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trade Marketeer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Trade Marketeer

Met wie werkt een Trade Marketeer samen? 

De Trade Marketeer heeft zowel intern als extern veel contacten. Intern heeft de Trade Marketeer voornamelijk contact met de afdeling Sales, het Account Management en Product Management. Extern heeft de Trade Marketeer veel te maken met reclamebureaus en klanten.


 • Afdeling Sales
 • Product Management
 • Account Management
 • Brand Management
Trade Marketeer


Organisaties waar een Trade Marketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Trade Marketeer meestal werkt.

Waar werkt een Trade Marketeer?

Over het algemeen is de Trade Marketeer werkzaam in commerciële organisaties. De taak van een Trade Marketeer is namelijk om winsten te doen stijgen en dit is niet nodig bij een non-profit organisatie. Verder kan een Trade Marketeer bij veel verschillende typen bedrijven werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Trade Marketeer

Waar kun je het beste werken als Trade Marketeer? Hieronder vind je de best door de Trade Marketeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trade Marketeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trade Marketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Trade Marketeer.

Welke competenties heeft een Trade Marketeer nodig?

Een Trade Marketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Trade Marketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Trade Marketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Trade Marketeer nodig? 

Het karakter van een Trade Marketeer kan gekenmerkt worden door de volgende twee persoonstypen:

De Perfectionist is een persoonlijkheidstype wat gekenmerkt wordt door de gedrevenheid en de wil om een correct leven te leiden. Positieve eigenschappen hierbij zijn: eerlijkheid, productiviteit, gedisciplineerdheid en betrouwbaarheid. Daar staat tegenover dat Perfectionisten tevens oordelend, inflexibel, dominant en kritisch kunnen zijn. In relaties hebben ze hoge verwachtingen en kunnen ze toegewijd, pietluttig, star en loyaal zijn.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig.

Bekijk de persoonstypen voor Trade Marketeer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Trade Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Trade Marketeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trade Marketeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trade Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trade Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trade Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trade Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trade Marketeer iets voor je?

Zou je graag Trade Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trade Marketeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trade Marketeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar