Treindienstleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Treindienstleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep treindienstleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je treindienstleider wordt.

Wat is een Treindienstleider?

De Treindienstleider (trdl) is verantwoordelijk voor het veilige verloop van het treinverkeer. De Treindienstleider is verantwoordelijk voor een bepaald verantwoordelijkheidsgebied. Dit is een toegewezen gebied waar de Treindienstleider het treinverkeer moet regelen.

De Treindienstleider kan het treinverkeer regelen door seinen en wissels te bedienen en zogenaamde rijwegen in te stellen. Een rijweg is een stuk spoor dat voor de trein uit wordt vastgelegd. Vanuit de treindienstleiderspost stelt de Treindienstleider de rijweg in door de gewenst begin- en eindpositie in te voeren. De wissels en seinen nemen daardoor de juiste stand in, mits deze niet belemmerd wordt door een conflicterende rijweg. Dit gebeurt met behulp van de computer.
Met de komst van de Automatische Rijweginstelling (ARI) hoeft de Treindienstleider niet langer zelf de rijwegen in te voeren. Aan de hand van een vooraf ingevoerd procesplan worden de rijwegen automatisch ingesteld. Het procesplan bestaat uit planregels die onder meer een van-spoor, aan naar-spoor, een treinnummer en een plantijd bevatten. De Treindienstleider hoeft enkel bij vertragingen en andere verstoringen in te grijpen.

Naast deze belangrijke taak zorgt de Treindienstleider ook voor het veilig regelen van de geplande en ongeplande werkzaamheden aan het spoor, het rapporteren van vertragingen en vertragingsredenen aan de verkeersleiding en is de Treindienstleider aanspreekpunt bij calamiteiten binnen het eigen verantwoordelijkheidsgebied.

Wil je werken als Treindienstleider?

Werk je al als Treindienstleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Treindienstleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Treindienstleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Treindienstleider in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Treinmachinist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Treindienstleider

Wat verdient een Treindienstleider?

Het salaris van de Treindienstleider ligt tussen de €1800,- en €3600,- per maand. Hierin zit vaak een onregelmatigheidstoeslag vanwege de onregelmatige werktijden. Daarnaast bevatten de arbeidsvoorwaarden een vakantietoeslag en vakantiedagen.

Salarisschaal Treindienstleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Treindienstleider

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Treindienstleider

Wat is de toekomst van Treindienstleider?

Geregeld wordt er gezocht naar bekwame Treindienstleiders. De Treindienstleider moet verschillende testen doorstaan voordat de Treindienstleider daadwerkelijk aan de slag kan. Doorgroeimogelijkheid zijn er vaak binnen de functie, bijvoorbeeld naar een functie met nog meer verantwoordelijkheid.

Baankans Treindienstleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Treindienstleider worden: Opleidingen tot Treindienstleider

Wil je treindienstleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Treindienstleider? 

Er is geen specifieke opleiding voor de Treindienstleider. Wel wordt een opleiding in de logistiek aangeraden, bijvoorbeeld de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde. Naast een gedegen opleiding zijn er ook medische en psychologische eisen waar de Treindienstleider aan moet voldoen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Treindienstleider

Meer opleidingen Treindienstleider

Weet je nog niet of je Treindienstleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Treindienstleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Treindienstleider

Met wie werkt een Treindienstleider samen? 

De Treindienstleider heeft contact met andere treindienstleiders, maar ook met bijvoorbeeld machinisten.


  • Treinmachinist
Treindienstleider


Organisaties waar een Treindienstleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Treindienstleider meestal werkt.

Waar werkt een Treindienstleider?

De Treindienstleider werkt voor een organisatie die het treinverkeer regelt. De Treindienstleider is hiermee in dienst van een zogenaamde infrabeheerder.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Treindienstleider

Waar kun je het beste werken als Treindienstleider? Hieronder vind je de best door de Treindienstleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Treindienstleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Treindienstleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Treindienstleider.

Welke competenties heeft een Treindienstleider nodig?

Een Treindienstleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Treindienstleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Treindienstleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Treindienstleider nodig? 

De Treindienstleider heeft vaak wisselende werktijden. De Treindienstleider moet goed in een team kunnen werken en over goede mondeling uitdrukkingsvaardigheden beschikken. Ook moet de Treindienstleider stressbestendig zijn en de leiding, ook in een lastige situaties, kunnen nemen (Baas). De Treindienstleider moet nauwkeurig werken en oplossingsgericht ingesteld zijn (Waarnemer), een foutje is namelijk snel gemaakt en kan grote gevolgen hebben.

Bekijk de persoonstypen voor Treindienstleider


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Treindienstleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Treindienstleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Treindienstleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Treindienstleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Treindienstleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Treindienstleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Treindienstleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Treindienstleider iets voor je?

Zou je graag Treindienstleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Treindienstleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Treindienstleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar