Trendwatcher Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Trendwatcher? Lees de functieomschrijving.

Een Trendwatcher signaleert en voorspelt trends. Trends zijn veranderingen of ontwikkelingen in de samenleving. Een Trendwatcher kan aan de hand van onderzoek bijvoorbeeld sociale, technologische of politieke ontwikkelingen signaleren. Er doen zich ook trends voor in het gedrag van consumenten, dit is erg interessant voor bedrijven en reclamebureaus. Een Trendwatcher kan bedrijven, overheden of politieke partijen informeren over trends, door middel van lezingen en trendrapporten. Vooral voor marketeers en productontwikkelaars zijn trends van belang.

Het is belangrijk dat een Trendwatcher de geschiedenis en voorgaande trends en ontwikkelingen begrijpt, om huidige trends te signaleren en toekomstige te kunnen voorspellen. Daarnaast leest een Trendwatcher veel kranten, bladen, websites en blogs, en doet hij marktonderzoek door bijvoorbeeld consumenten of deskundigen te ondervragen. Een Trendwatcher kan gespecialiseerd zijn in een bepaalde sector, zoals ICT of mode.

Wil je werken als Trendwatcher?

Werk je al als Trendwatcher en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Trendwatcher worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Trendwatcher, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Trendwatcher in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Marktonderzoeker
 • Analist
 • Blogger
 • Journalist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Trendwatcher

Wat verdient een Trendwatcher?

Het salaris van een Trendwatcher is afhankelijk van zijn reputatie, bekendheid en specialisme. Trendwatchers zijn bijna altijd zelfstandige ondernemers en niet in dienst van een bedrijf. Ze stellen dus hun eigen tarief vast.

Salarisschaal Trendwatcher

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Trendwatcher

Op zoek naar een nieuwe baan als Trendwatcher? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Trendwatcher. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Trendwatcher vacatures

Junior Creative Designer
ViaJou werving & selectie
Als creative designer ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en communiceren van de huisstijlen van (nieuwe) merken van onze opdrachtgever. Je ontwikkelt nieuwe productlijnen gebaseerd op actuele trends en …
Medewerker Binnendienst Export
Trend People
Functie-omschrijving vaste baan, 40 uur, internationaal, sales, familiebedrijf, Nieuwegein. Weleens nagedacht waar die leuke kaarsjes, lampjes, tafeltjes, spiegeltjes en kerstversiering die in de winkels worden aangeboden vandaan komen? Onze klant …
Creative Marketeer en DTP-er
APS Uitzendburo B.V.
Functieomschrijving Ben jij als Creative Marketeer toe aan een nieuwe stap en werk jij graag in een Internationaal en groeiend bedrijf? Ben jij daarnaast een echte trendwatcher en een topper …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Trendwatcher

Hoe goed is de toekomst voor de Trendwatcher? 

Voor een startende Trendwatcher is het moeilijk om opdrachten te krijgen. Een Trendwatcher moet een reputatie opbouwen en een vertrouwensband creëren. Zijn signaleringen moeten kloppen en  zijn voorspellingen moeten uitkomen, anders verliest de Trendwatcher zijn geloofwaardigheid. Zodra een Trendwatcher eenmaal een goede reputatie heeft kan hij doorgroeien tot een bekende en veelgevraagde Trendwatcher. Doorgroeien kan ook door een specialisatie in een bepaalde sector.

Baankans Trendwatcher

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Trendwatcher worden: Opleidingen tot Trendwatcher

Hoe word je een Trendwatcher? 

Er bestaat geen opleiding tot Trendwatcher. Van bepaalde MBO en HBO opleiding is trendwatching wel een onderdeel. De meeste Trendwatchers hebben een opleiding in communicatie, sociologie of media. Een Trendwatcher in de financiële wereld zal echter een opleiding in financiën nodig hebben en een ICT Trendwatcher, een ICT opleiding.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Trendwatcher

Beroepsopleiding: Internationaal Trendwatcher/Lifestyle-adviseur
Wie het verleden kent kan vaak de toekomst voorspellen. Om nieuwe innovaties goed te kunnen interpreteren moet men de geschiedenis, het heden en de ontwikkelingen in de toekomst onderzoeken. Alleen …
Meer opleidingen Trendwatcher

Weet je nog niet of je Trendwatcher wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Trendwatcher of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Trendwatcher

Met wie werkt een Trendwatcher samen? 

Het netwerk van een Trendwatcher is groot en erg belangrijk voor de Trendwatcher. Hij haalt namelijk zijn informatie uit zijn netwerk, uit de media en uit onderzoeken. Mensen die in de media werken, zoals journalisten of bloggers, zijn hierdoor belangrijke bronnen voor een Trendwatcher. Een Trendwatcher werkt ook samen met marktonderzoekers, zij kunnen aan de hand van cijfers marktontwikkelingen vaststellen, waar de Trendwatcher weer trends uit kan signaleren.


 • Marktonderzoeker
 • Analist
 • Blogger
 • Journalist
Trendwatcher


Organisaties waar een Trendwatcher werkzaam is

Waar werkt een Trendwatcher meestal? 

Trendwatchers zijn doorgaans niet bij organisaties werkzaam, maar zijn zelfstandig. Ze kunnen ontwikkelingen analyseren voor bedrijven, maar ook voor de overheid of een politieke partij.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Trendwatcher

Waar kun je het beste werken als Trendwatcher? Hieronder vindt je de best door de Trendwatcher beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Trendwatcher.

Competenties, Skills en Vaardigheden Trendwatcher:

Welke competenties heeft een een Trendwatcher nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Trendwatcher

Wat voor persoonlijkheid heb je als Trendwatcher nodig? 

Een Trendwatcher heeft visie, is overtuigend en heeft verstand van veel onderwerpen (Levensgenieter). Een Trendwatcher is ook onderzoekend, analytisch en kan veel informatie verwerken. Hij heeft zijn oren en ogen altijd open (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Trendwatcher


Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Trendwatcher

Adjiedj Bakas is trendwatcher. Hij geeft zo'n 200 lezingen per jaar en schrijft boeken.

Ben je benieuwd wat een trendwatcher allemaal doet op een dag? Adjiedj Bakas vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Trendwatcher

Beoordeling van het beroep Trendwatcher

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Trendwatcher

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Trendwatcher

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Trendwatcher dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Trendwatcher belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Trendwatcher. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Trendwatcher iets voor je?

Zou je graag Trendwatcher willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Trendwatcher bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Trendwatcher

John Bol

Beroep van de maand: Oliebaron. Eisen: moet makkelijk olievelden kunnen vinden en exploiteren. Veel vacatures!! gr. John Bol

Nijs Hogedunk

Bakas: ' Land opkopen ( bijv. In Tunesie) voor vluchtelingen, en als ze meer dan 1 kind willen verplicht steriliseren!' WNL op zondag van 6 september.  Deze trendwatcher zou gecastreerd moeten worden en verplicht de geschiedenis van de holocaust moeten leren!!!  Wat een idioot!! Hij heeft nog nooit in het verleden gekeken!!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar