Ufoloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Ufoloog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Ufoloog? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Ufoloog wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Ufoloog, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Ufoloog


Vacatures Ufoloog

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Ufoloog?

De Ufoloog richt op alles op het gebied van de ufologie en UFO’s. De ufologie is de wetenschap die onderzoek doet naar meldingen van UFO’s en de mogelijke verklaringen die hiervoor gegeven kunnen worden.

 

UFO’s

UFO staat voor de Engelse term Unidentified Flying Object. In het Nederlands betekent dit een ongeïdentificeerd vliegend object. Hiermee wordt elk object of fenomeen wat in de lucht wordt waargenomen maar waar de aard niet van kan worden vastgesteld bedoeld. Vaak wordt gedacht dat UFO’s mogelijke aanwijzingen voor buitenaards leven kunnen zijn. In de praktijk blijkt het echter vaak om  kunstlicht zoals lampen, vliegtuigen of natuurverschijnselen te gaan.

 

Ufologie

De ufologie doet onderzoek naar meldingen van mogelijke UFO”s en de verklaringen die voor deze objecten gegeven kunnen worden. De Ufoloog werkt hierbij vaak met een stappenplan. Dit plan begint met een veldonderzoek waarmee elke melding wordt vastgelegd en eventueel bewijs verzameld wordt. Dit wordt vervolgens geanalyseerd en systematisch verzameld. Aan de hand hiervan kunnen theorieën en evaluatie van deze theorieën gedaan worden.

 

Veel mensen staan sceptisch tegenover de ufologie. Vaak wordt het gezien als onzin en iets wat toch niet bestaat. Toch proberen Ufologen het tegendeel te bewijzen. Andere wetenschappers erkennen de ufologie ook niet als echte wetenschap. Het werk van de Ufoloog kan hierdoor belemmerd worden.


Past het beroep Ufoloog bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Ufoloog per stad

Vacatures Ufoloog Alkmaar

Vacatures Ufoloog Almelo

Vacatures Ufoloog Almere

Vacatures Ufoloog Alphen aan den Rijn

Vacatures Ufoloog Amersfoort

Vacatures Ufoloog Amstelveen

Vacatures Ufoloog Amsterdam

Vacatures Ufoloog Apeldoorn

Vacatures Ufoloog Arnhem

Vacatures Ufoloog Assen

Vacatures Ufoloog Bergen op Zoom

Vacatures Ufoloog Breda

Vacatures Ufoloog Capelle aan den IJssel

Vacatures Ufoloog Delft

Vacatures Ufoloog Den Bosch

Vacatures Ufoloog Den Haag

Vacatures Ufoloog Den Helder

Vacatures Ufoloog Deventer

Vacatures Ufoloog Doetinchem

Vacatures Ufoloog Dordrecht

Vacatures Ufoloog Ede

Vacatures Ufoloog Eindhoven

Vacatures Ufoloog Emmen

Vacatures Ufoloog Enschede

Vacatures Ufoloog Gouda

Vacatures Ufoloog Groningen

Vacatures Ufoloog Haarlem

Vacatures Ufoloog Haarlemmermeer

Vacatures Ufoloog Heerlen

Vacatures Ufoloog Helmond

Vacatures Ufoloog Hengelo

Vacatures Ufoloog Hilversum

Vacatures Ufoloog Hoogeveen

Vacatures Ufoloog Hoorn

Vacatures Ufoloog Katwijk

Vacatures Ufoloog Leeuwarden

Vacatures Ufoloog Leiden

Vacatures Ufoloog Lelystad

Vacatures Ufoloog Maastricht

Vacatures Ufoloog Middelburg

Vacatures Ufoloog Nieuwegein

Vacatures Ufoloog Nijmegen

Vacatures Ufoloog Oss

Vacatures Ufoloog Purmerend

Vacatures Ufoloog Roermond

Vacatures Ufoloog Roosendaal

Vacatures Ufoloog Rotterdam

Vacatures Ufoloog Schiedam

Vacatures Ufoloog Spijkenisse

Vacatures Ufoloog Terneuzen

Vacatures Ufoloog Tilburg

Vacatures Ufoloog Utrecht

Vacatures Ufoloog Veenendaal

Vacatures Ufoloog Venlo

Vacatures Ufoloog Vlaardingen

Vacatures Ufoloog Westland

Vacatures Ufoloog Zaanstad

Vacatures Ufoloog Zeist

Vacatures Ufoloog Zoetermeer

Vacatures Ufoloog Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Ufoloog

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Ufoloog?

Over het salaris van de Ufoloog is weinig informatie beschikbaar.


Hoe word je een Ufoloog? 

Er is geen opleiding tot Ufoloog. Opleidingen in natuurkunde en sterrenkunde kunnen wel aansluiten bij de vaardigheden die de Ufoloog nodig heeft.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Ufoloog

Er zijn geen opleidingen Ufoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Ufoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Omscholen tot Ufoloog

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Ufoloog. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Ufoloog

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Ufoloog

Als je Ufoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Ufoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Ufoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Ufoloog?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Ufoloog

Een Ufoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Visie
Visie

Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis

Omschrijving

Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling. 

Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.

 

Vaardigheden Ufoloog

 • Motivatie
 • Doelmatig werken
 • Doorzettingsvermogen
 • Tegenslagen verwerken
 • Stressbestendig
 • Analyseren
 • Systematisch denken
 • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
 • Vitaliteit
 • Levenslust
 • Positiviteit
 • Voorstellingsvermogen
 • Toekomstgerichtheid
 • Probleemoplossend
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Ufoloog nodig? 

De Ufoloog moet goed kunnen observeren, analyseren en onderzoek kunnen doen naar mogelijke UFO’s (Waarnemer). De Ufoloog moet complexere situaties kunnen overzien en energiek en optimistisch te werk gaan (Levensgenieter).


Eigenschappen Ufoloog

 • Optimisme
 • Energiek
 • Vindingrijkheid
 • Waarnemendheid
 • Gedetailleerdheid
 • LeergierigheidWat zijn de baankansen voor een Ufoloog?

Er is nagenoeg geen vraag naar Ufologen. Hierdoor is er maar weinig arbeidsmarktperspectief en zijn er ook geen doorgroeimogelijkheden.

De actuele kans op werk voor een Ufoloog

Het beroep Ufoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Natuurkundigen en sterrenkundigen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Natuurkundigen en sterrenkundigen is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Ufoloog

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Ufoloog

Het beroep Ufoloog is onderdeel van de beroepsfamilie Natuurkundigen en sterrenkundigen.


Waar werkt een Ufoloog?

De Ufoloog werkt zelfstandig of voor een organisatie die zicht richt op de ufologie. De Ufoloog richt zich niet op het maken van winst en werkt daardoor vaak in een non-profit organisatie.


Met wie werkt een Ufoloog samen? 

De Ufoloog werkt vaak samen met andere Ufologen. Ook kan de Ufoloog samenwerken met bijvoorbeeld natuurwetenschappers of sterrenkundige om meer kennis op te doen.


Ufoloog

Alles over het beroep Ufoloog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar