Uitgelicht: Trainer Kickback

12-08-2016

De Nationale Beroepengids telt ruim 2400 beroepen. In de rubriek Uitgelicht zetten we beroepen centraal die maar weinig bezocht worden. Dit zijn vaak verrassende, bijzondere en niet alledaagse beroepen die we graag wat extra aandacht willen geven.

In deze editie van Uitgelicht staat het beroep Trainer Kickback centraal. Deze sportleraar geeft Kickfun trainingen in een sportschool. In deze groepstraining worden box en trapbewegingen op een kickback gemaakt. De trainer helpt bij de verschillende oefeningen en motiveert zijn leerlingen om zich volledig in te zetten. Conditie, sportiviteit en enthousiasme zijn belangrijk eigenschappen van de Trainer Kickback.

Opleiding

Een opleiding is niet noodzakelijk om aan de slag te kunnen als Trainer Kickback. Toch kan een sportachtergrond wel helpen. Zo kan je bijvoorbeeld het CIOS op MBO niveau of de ALO op HBO niveau volgen om zo kennis op te doen van sporten in het algemeen en waar je de vaardigheden leert om les te kunnen geven aan een groep mensen.

Arbeidsmarkt

Er is vraag naar gekwalificeerde trainers Kickback, maar vaak kunnen er in het begin maar een paar lessen per week gegeven worden. Veel trainers werken daarom bij meerdere sportscholen of geven lessen in verschillende sporten.

Ben jij geïnteresseerd geraakt in het werk van de Trainer Kickback en wil je meer weten? Lees dan de volledige omschrijving van het beroep Trainer Kickback.


Terug naar het overzicht